pijnklachten

  • #1

    hallo allemaal,

    Sinds augustus loop ik met pijnklachten rond wat begonnen is met pijn in de borstkas en ernstige vermoeidheid. De pijn startte aan rechterkant en al snel is de pijn uitgebreid tot de hele borstkas. Ik ben hiervoor naar de huisarts geweest, vervolgens zijn er onderzoeken gedaan voor de longen en daar kwam niks uit. Ik kreeg toen de te horen dat het waarschijnlijk ging om Tietze.

    Paar weken later begonnen mijn handen met name de vingers pijnlijk te worden en stijf(vooral in de ochtend en bij weinig beweging). Ik ben weer opnieuw naar de huisarts gegaan. Vervolgens heeft de huisarts weer onderzoeken gedaan nu voor het hart en ook daar kwam niks uit.

    Inmiddels loop ik nu 3 maanden verder zonder te weten wat er is. Wel is er aangegeven dat mijn CRP bij alle bloedafname verhoogd waren. Ik heb daarnaast sinds kort de diagnose gekregen van Fenomeen van Raymaud(witte vingers) dit heb ik al vanaf jeugd last van. Inmiddels zijn de klachten weer uitgebreid naar mijn benen met name bij de knieholte en naar mijn armen(knijpgevoel).

    Wat kan dit zijn? Ik merk veel krachtverlies in het lichaam en ernstige vermoeidheid. Tips zijn daarnaast ook welkom:)

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. De CRP wijst in ieder geval op ontstekingen.
    Ik denk dat het goed zou zijn om aan de huisarts een verwijzing te vragen naar de reumatoloog en verder onderzoek te laten doen.

    Reageer
    #3

    Ik kreeg vandaag met dezelfde pijnklachten bovenstaand te horen omdat er niets anders te vinden was, dat het waarschijnlijk gaat om een virusinfectie. Kan dit wel met deze klachten

    Reageer
    #4

    Ik ben 14 en heb ook reuma. De stijfheid komt me bekent voor had ik ook vroeger (een warm bad helpt). En heeft de huisarts al scans gemaakt van je gewrichten? Anders moet je daar naar vragen doen ze bij mij ook altijd. En de knieen zijn ook herkenbaar bij mij. Ik hoop dat u er wat aan heeft en veel sterkte! P.S.als u reuma heeft vraag naar het medicijn Enbrel of biological het is echt een wondermiddel!

    Reageer
    #5

    Gewoon even een verwijzing aanvragen bij je huisarts naar de reumatoloog. Het kan een virusje zijn die je gewrichten aanvalt, maar om eerlijk te zijn klinkt dit als reuma. Zeker als je verteld dat je ook syndroom van raynaud hebt en ook ochtend stijfheid, wat vaak aan reuma gerelateerd is.

    Ik heb zelf ook reuma, en dat kan echt in een aantal maanden op komen. Een onderzoekt vergt wel tijd. Bij de reumatoloog krijg je een veel breder bloedonderzoek en misschien wel een MRI scan. Bij het bloedonderzoek kijken ze ook of je een erfelijke factor hebt die bij de meeste reuma patiënten voorkomt, maar ook die kan negatief zijn terwijl je wel een vorm van reuma kan hebben. Ik heb zelf ook geen erfelijke factor, maar wel reuma (Spondylitis Ankylopoetica, ziekte van Bechterew).

    Gewoon even terug naar de huisarts en een verwijzing aanvragen, daar heb je gewoon recht op.

    Reageer
Reageer op: pijnklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief