Bloedverlies na morning after pil

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraagje en hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik ga even mijn persoonlijke situatie uitleggen zodat jullie directer advies kunnen geven.

    Oke, ik ben 16 en mijn cyclus is vaak langer dan 28 dagen, al ben ik niet zo netjes in het bijhouden. Nu heb ik een vriendje en hebben we het gedaan op de laatste dag van mijn ongesteldheid, de 1e van de maand. Ik heb met behulp van een app uitgerekend dat mijn eisprong rond de 13e zou moeten zijn, maar zou goed kunnen dat het eerder is.

    Het was de tweede keer dat mijn vriendje kwam en dat was wel in mij, maar het was dus niet veel. Ook heb ik t er uit laten lopen voor zover mogelijk. Dezelfde dag nog, zo n 12 uur later heb ik de morning after pil geslikt.

    Nu, de 5e van de maand heb ik last van bloedingen, bruine kleur en niet veel tot nu toe, en ook geen kramp. De huisarts is vandaag gesloten maar ik ben echt vet benieuwd hoe groot de kans nou is dat ik zwanger ben, want daar ben ik echt niet aan toe.

    Ik hoop snel antwoord!

    Reageer
    #2

    [quote] maar het was dus niet veel. Ook heb ik t er uit laten lopen voor zover mogelijk.[/quote] Dat vermindert het risico op zanger worden natuurlijk helemaal niet.

    [quote] Dezelfde dag nog, zo n 12 uur later heb ik de morning after pil geslikt.[/quote] deze is natuurlijk veel belangrijker. Je hebt op tijd de morning after pil genomen. Dus een zwangerschap is dan zeer onwaarschijnlijk.

    Als je de bijsluiter van de MAP leest, zie je dus dat enkele dagen na het nemen van de MAP een bloeding kunt krijgen. Dus de bloeding die je nu hebt is dan vrij normaal.

    Reageer
    #3

    Dankje! Ik heb de bijsluiter niet in het huis waar ik nu ben. Weet je nog meer bijwerkingen van 5 dagen tot 2 weken?

    Reageer
    #4

    mogelijk bijwerkingen kunnen zijn:

    maagdarmklachten, zoals misselijkheid, buikpijn en braken.
    Hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid.
    Gevoelige borsten, doorbraakbloedingen en onregelmatige bloedingen
    Door de morning-afterpil kan de volgende menstruatie te vroeg of juist te laat komen.

    Reageer
    #5

    kan je na ongeveer 4-5 dagen na morning after pil bloedverlies krijgen en veel pijn ?

    Reageer
    #6

    Ja dat kan. Lees de bijsluiter

    Reageer
    #7

    is tussentijds bloedverlies na het inemen van de morning after pil een goed teken of niet?

    Reageer
    #8

    Het is een bloeding die door de MAP wordt veroorzaakt en geeft doorgaans aan de ze heeft gewerkt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi ik heb ongeveer hetzelfde, een week na de morning after pil heb ik heel kort licht bloedverlies (heb het op dit moment) . Ook lichte menstruatie krampen, ik ben alleen bang dat het innestelingsbloed is maar ik ben wel vorige maand gestopt met de pil en moet nog ongesteld worden (over ongeveer 5 dagen).

    Reageer
    #10

    dat is een bloeding die door de MAP wordt veroorzaakt

    Reageer
    #11

    En daarnaast zou het dus ook nog je menstruatie kunnen zijn die eraan komt

    Reageer
    #12

    Ik heb 27 mrt en 20 april MAP genomen,
    27 mrt was dag na mijn menstruatie, ik heb af en toe veeg bloeding gehad hele maand, ook niet echt een menstruatie
    20 april weer ingenomen was in vruchtbare dagen 2-3 dagen voor eisprong, 29 april heb ik bloeding gehad dacht menstruatie een paar dagen tot 2 mei.

    Verder is het droog en zonder bloeding gebleven, 23 mei dacht ik ongesteld te zijn duurde tot 26 mei, waren beetje beetje verlies totaal geen volle maandverband gehad, maar nu 30 mei kreeg ik afveegbloed, versrood, elke wc bezoek zag ik op wc papier bloed, heb gecheckt komt uit vagina, zekerheid maandverband gebruikt kwam geen druppel op maar wel elke keer met afvegen, ik ben absoluur geschokken!!! Langs huisarts geweest volgende dag dus op 31 mei, verteld en ze nam afstrijkje, had nog bloeding kon zijn dat het niet duidelijk was en opnieuw moest, kon vandaag bellen voor uitslag en ja hoor uitslag niet binnen moet morgen bellen, op 2 mei was mijn laatste druppelbloeding dus, ik heb angstpaniek aanvallen en heel hysterisch heb alle sites en alle soorten kanker symptomen gelezen, eierstok baarmoeder etc etc help!! Wat heb ik

    Reageer
    #13

    Je hormonen in de war geschopt door 2 x de MAP te gebruiken... Als je denk zwanger te kunnen zijn moet je gewoon een zwangerschapstest doen. De MAP werkt namelijk niet altijd

    Reageer
    #14

    Lees ik nu goed dat bloeding betekent dat de MAP heeft gewerkt? Ik heb pas op dag 5 de MAP ingenomen en twee dagen later bloeding en lichte krampen. Ook geen flauw idee wat dit betekent. Testen kan in mijn geval pas over 10 dagen!

    Reageer
    #15

    Hier een soort gelijk verhaal.
    Gestopt met de pil. Onveilige seks gehad. Dag daarna zo een 17 uur later een MAP genomen (ulipristal) mijn eisprong zou volgens de app de dag daarna zijn. Aangezien ik altijd de pil heb geslikt ben ik uitgegaan van een gemiddelde cyclus van 28 dagen. Nu heb ik gisteren gebloed, helder rood zonder stolsels. Dat van zelf weer weg trok, vanochtend het zelfde verhaal. Verder over de dag geen bloedverlies. Deze 2 dagen zijn dag 5&6 na mijn ovulatie (dag 20&21 van mijn cyclus). Als ik de berekening moet geloven van de app zou ik over 8 dagen mijn menstruatie kunnen verwachten, wetende dat deze eerder of later kan beginnen door de MAP. Ben dus ook benieuwd of dit tussentijdse bloedingen zijn of dat dit een innestelingsbloeding is. Ik laat het jullie weten. 🤞🏼

    Ik deel dit met jullie voor als er iemand in het vervolg een soort zelfde situatie mee maakt en er misschien wat aan heeft. Ondanks dat elke situatie anders kan zijn.

    Reageer
Reageer op: Bloedverlies na morning after pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief