Afbinden van gezwelletjes

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb twee gezwelletjes die me niet ongerust maken, maar ik vind ze esthetisch niet mooi. Het ene zit op mijn ballen, het andere bij mijn anus, maar is niet per se een aambei. Ofschoon ik dit reeds aan mijn huisarts liet zien, zei hij dat het niet erg was, en ofschoon ik vroeg of hij het kon weghalen, bijvoorbeeld voor het zicht van mij vriendin, wou hij dit toch niet doen. Ik drong nog aan door te zeggen dat als het voor hem ingewikkeld was, hij het ook gewoon mocht afbinden, zodat het zou opdrogen, verschrompelen en eraf vallen. Maar ook dat wou hij niet. Toch heeft hij ooit al enkele van die kleine gezwelletjes van mijn ballen weggeschroeid. Ik moest mijn hand dan leggen op een metalen plaatje, mogelijks voor aarding. De gezwelletjes werden succesvol weggeschroeid. Voor zover ik me herinner waren die afkomstig van een ontstoken haarfolikel, maar dat ben ik niet meer zo zeker, gewoon wegens vergetelheid. Ik vraag me nu af of het niet mogelijk is, ZELF gezwelletjes weg te halen, en zoja, HOE ? Ik vernam dat er soms een Ligator gebruikt wordt. Een ligator werkt met een elastiek. Ook dacht ik eraan het zelf te doen, bijv. met een naaigaren draadje of met een koperdraadje of een elastiekje, of zelfs een ligator te kopen en zo te werken. Dat zou natuurlijk moeilijk zijn, want ik zou dan zelf het gezwelletje moeten vastnemen, zo het draadje of elastiekje er rond spannen. Evt. zou een vriendin of een vriend me hierbij kunnen helpen. Ik heb eens een periode gehad dat ik het écht zelf wou doen, maar feitelijk maak ik me over geen van beiden écht druk, en zeker niet over dat gezwelletje aan mijn teelbal. Met het gezwel aan mijn anus loop ik al een jaar of 8, dus ook niets ergs. Ik begrijp alleen niet waarom mijn huisarts dit niet wil doen. Kan er in afwachting iemand melden of het goed of gevaarlijk is het zelf te proberen ? Zijn er risico's aan afbinden, door mezelf of zelfs door een arts ? Het gezwelletje is geen trombus. Ik ging zelfs al eens naar de kliniek hiervoor, en daar zei de specialist dat het een uitgestulpte bilspleet was, en dat er risico's aanzitten van het weg te halen. Hij noemde zelfs schade aan de sluitspier als een mogelijk gevolg. Maar stel even dat ik een veeleisende vriendin heb, en die dit walgelijk vindt en het dus weg wil. Wat kan ik dan doen ? Wees gerust, als ik geen zekerheid op goede afloop heb, doe ik niets, en zeker niet alleen of met een vriendin, doch alleen met een vakman (dokter). Ieder zijn vak ! Alle tips en positieve zowel als negatieve ervaringen zijn welkom.

    Reageer
    #2

    Ik heb nog een tweetal vragen:

    Hoe oud ben je?
    Hoe ziet het "gezwelletje" op je scrotum eruit?

    Reageer
    #3

    Ik ben 54. De kleur van het gezwelletje op het scrotum is dezelfde als de rest van het vel. Ik wil bij een volgende gelegenheid wel een foto van elk van de gezwelletjes opladen, want ik zie dat er een button is met "Voeg bijlage in". Maar dat kan ik niet eerder dan volgende week maandag.

    Reageer
    #4

    Laten we dat dan even afwachten. Dan kan ik kijken wat het is.
    Je kunt ze hier uploaden of naar mijn mailadres sturen.

    Reageer
Reageer op: Afbinden van gezwelletjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief