gevoel alsof ik op de laatste plaats kom

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik heb een ralatie van bijna 20 jaar. We hebben 2 kinderen, eentje van 3 en eentje van bijna 1 jaar.

    Ik zie mijn vrouw en kinderen doodgraag maar op het gebied van sex ben ik totaal niet voldaan.

    De laatste maanden hebben we slechts 3 a 4 keer sex per maand. Veelal duurt een vrijpartij ook niet lang. Ikzelf zou het liefst zo lang mogelijk maar zij wil doorgaands enkel vluggertjes.

    We hebben een vrij druk leven maar het verschil tussen ons zit er in dat ik tijd wil maken voor sex in het begin van de avond al de kinderen net in bed liggen en zij rekt de avond zo lang tot ze ofwel moe is of als het er van komt niet veel voorstelt.

    Ik heb het gevoel dat ALS het er van komt dat dit dan enkel is op momenten dat alle interessante tv programma's gedaan zijn, het huis op orde, de was geplooid,... En als ze dan niet moe is komt het er mss van. Niet altijd want er zijn ook momenten dat het perfect zou kunnen maar dan zegt ze dat het toch niet elke keer moet...

    Ikzelf zou liever vroeg op de avond iets ondernemen en daarna de huishoudelijke taken doen of tv kijken.

    Als ik mijn tekst terug leest lijkt het alsof ik bij een vrouw ben die me niet meer wil maar eigenlijk zien we elkaar heel graag en ik kan me niet voorstellen dat we uit elkaar zouden gaan.

    Ik ben ook van mening dat als mijn libido wat meer beantwoord zou worden dat de spanningen tussen ons veel minder zouden zijn.

    Ik loop constant op de tippen van mijn tenen omdat ik eigenlijk zo goed als continue geil ben.

    Ik kom echt te kort maar als ik erover probeer te praten ben ik seksverslaafd en escaleert het zodat het meestal op ruzie uitdraait.

    Als zij maar eens wou inzien hoeveel meer ze aan me zou hebben als ik niet zo gefrustreerd was...

    Ik voel me in een neerwaartse spiraal en verlies daarom soms te snel mijn geduld wat nefast is voor volgende pogingen tot sex. Een vicieuze cirkel zou ik durven zeggen.

    Ik ben ten einde raad.
    pogingen om er over te praten draaien meestal uit op ruzie en over de ganse lijn haalt het blijkbaar niks uit. Ik zou durven zeggen dat onze sexfrequentie nog steeds in een neerwaartse spiraal zit.

    En eigenlijk is het me zelfs niet om de sex te doen maar om de verbondenheid met haar. Het gevoel iets te betekenen en liefde te delen. Ik kan ook enorm genieten van voorspel maar als het aan haar ligt moet er alleen geneukt worden!

    Pfff, ik weet het niet meer, wil gewoon een gezonde relatie met leuke sex maar ALLES lijkt voor te gaan hierop bij haar. En ik voel me echt op de laatste plaats in het gezin.

    Helaas is sex voor mij belangrijk vooral vanwege de verbondenheid en het intieme. Dan voel ik me geliefd!

    Ik kan er ook enorm van genieten om haar sexueel te verwennen zonder dat ik perse moet beuken of zo. Haar zien genieten is voor mij het ultieme hoogtepunt, enkel zegt ze dan al veel te snel naar mijn mening dat het te lang duurt en dat ik haar maar moet neuken. Wanneer dit gebeurd is voor mij de fun er af want dan is het einde in zicht van de vrijpartij, en wie weet voor hoelang weeral...

    Wat doe ik er in godsnaam aan? Help!

    Of ben ik nu echt seksverslaafd?

    Libido van mij omlaag of dat van haar omhoog maar zo kan het niet verder.

    Toon.

    Reageer
    #2

    Dat is dan vervelend Toon. Helaas komt het vaker voor in gezinnen met jonge kinderen.
    Het zorgen voor 2 kleintjes en het huishouden trekt een zware wissel op vrouwen. Zeker als vrouwen bijvoorbeeld een eigen carrière hebben gehad die ze hebben opgegeven, of een redelijk vrij leven hebben gehad voor de kinderen. Vrouwen voelen zich dan vaak heel erg beperkt terwijl de mannen alle vrijheid hebben lekker de hele dag naar hun werk kunnen, met andere mensen in contact kunnen komen en de vrouwen min of meer opgesloten zijn in huis. Dit is niet wat ik zelf verzin, maar dat is gebleken uit gesprekken met vrouwen die in vergelijkbare situaties zaten. Er ontstaat een een zekere vorm van afgunst en jaloezie. Mannen zitten lekker op hun werk en hebben niks te doen en denken alleen maar aan seks. Vrouwen hebben ook nog andere zorgen.
    De vrouwen zelf hebben dat overigens niet altijd in de gaten. En praten doen ze er al helemaal niet over. Maar het veroorzaakt wel vaak relatieproblemen. Daarnaast kan het zijn dat een bevalling ook nog fysieke ongemakken bij een vrouw veroorzaakt. Al met al is een vrouw ontevreden met haar leven. En dan hebben vrouwen sneller minder zin in seks dan mannen. En dat is niet helemaal onbegrijpelijk. Probeer je maar eens voor te stellen hoe het zou zijn als de rollen omgedraaid zouden zijn.

    Dat neemt niet weg, dat vrouwen daar duidelijker en openlijker over zouden moeten zijn. Dan begrijpen mannen er meer van. Daar wordt niet meteen alles beter van, maar het zou wel een deel onzekerheid en twijfel bij mannen wegnemen.

    Een psycholoog of een relatietherapeut, zou hierbij kunnen helpen.
    Een andere optie zou kunnen zijn om te kijken of het mogelijk is dat, je vrouw meer tijd voor haarzelf kan krijgen. Maar daar zal ze dan zelf ook aan mee moeten willen werken. En dus het probleem erkennen.

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Ter verduidelijking, ik ben zelfstandige en buiten mijn werk om heb ik geen vrije tijd. Als ik 's avonds toch eens weg moet is het om klanten te bezoeken, hooguit 3 avonden per maand.

    Mijn vrouw heeft een voltijdse job. Daar naast gaat ze vaak iets doen met vriendinnen en heeft ze een vaste hobby die ze 1 avond per week doet.

    Ik ben elke avond thuis wanneer zij thuiskomt en in het weekend werk ik niet. Die tijd's avonds wil ik bij mijn gezin kunnen zijn.

    Ik vindt dat ze dus zeker niet mag klagen dat ik er nooit ben en ook niet dat ze geen sociaal leven en tijd voor zich heeft.

    Sommige van uw veronderstellingen zijn dus (helaas of niet) niet juist.

    Mvg, toon.

    Reageer
    #4

    Het zijn ervaringen en opmerkingen die ik van vrouwen tijdens gesprekken over relatieproblemen heb gekregen. Ik zal zeker niet willen zeggen dat dit in alle gevallen zo is. Ik had wellicht erbij moeten zeggen dat het een voorbeeld is.

    Maar wat wel gelijk blijft is, dat vrouwen in die situaties niet altijd open, duidelijk en eerlijk zijn over de gevoelens en de gedachten die voor de blokkade zorgen. En dat een psycholoog of relatietherapeut daarin een rol kan spelen.

    Reageer
    #5

    Jammer dat er geen reacties komen van andere mannen in hetzelfde schuitje.

    Heb wel het gevoel dat ik alleen met dit probleem zit...

    Toon.

    Reageer
Reageer op: gevoel alsof ik op de laatste plaats kom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief