onveilige hechting volwassen relatie

Online ZorgZus
  • #1

    Als een volwassene een relatie aangaat met iemand en hij twijfelt in het begin of het dit is wat hij wilt of hij echt verliefd is? hij begint er toch een relatie mee in die relatie kan hij zijn gevoelens niet uiten, zoals ik hou van je zeggen of echt affectie tonen is heel moeilijk en voelt onnatuurlijk voor die persoon. Verder in de relatie ging het wel eens mis en bij elke kleine fout dat de partner maakt wilt de persoon meteen de relatie stop zetten.Ook is de persoon achterdochtig en denkt die in het begin van de relatie dat de partner hem bedriegt. Er gaan 2 jaren voorbij en de relatie is helemaal veranderd de persoon kan praten over bepaalde gevoelens maar echt affectie tonen is nog steeds moeilijk ook de hou van jou lukt nog niet. Toch is er vertrouwen en worden dingen toe vertrouwd. Is deze persoon onveilig gehecht?

    Reageer
    #2

    Om een dergelijke diagnose te kunnen stellen zal er toch mini maal een psychologisch onderzoek gedaan moeten worden. Dat is een vraag die via internet onmogelijk is te beantwoorden. Met onveilige hechting hoeft dit helemaal niets te maken te hebben.

    Reageer
    #3

    Met wat kan dit dan wel te maken hebben? onveilige hechting was ook maar een idee

    Reageer
    #4

    Een persoonlijkheidsstoornis, Emotieregulatiestoornis, bindingsangst enz.
    Daar is zo echt niets over te zeggen.

    Reageer
    #5

    maar er moeten toch altijd duidelijk aanwijzingen zijn in één van de richtingen? anders kan je als psycholoog/psychiater geen diagnose vinden. Dus als je verschillende zaken vraagt kan je toch een duidelijk beeld vormen van wat messhien een aandoening kan zijn?

    Reageer
    #6

    Het stellen van een diagnose voor een psychische aandoening ligt toch iets gecompliceerder.
    Aan de hand van een of bepaalde klachten vindt er een interview plaats. De uitkomst van het interview en de klachten geven al dan niet aanleiding om en psychologisch onderzoek te doen. Al die informatie samen vormt dan de basis voor het stellen van een diagnose. De problemen die je beschrijft kunnen bij meerdere verschillende aandoeningen passen.

    Reageer
    #7

    kan je mij iets aanraden om te lezen of sites om toch iets meer te weten te komen over aandoeningen die zouden kunnen in dit voorbeeld? ik vind een psycholoog een drempel te hoog, maar heb toch wil ik hier meer over weten.

    Reageer
    #8

    Je zou de DSM IV kunnen bestuderen. Daar staan alle mogelijke psychische aandoeningen in en de wijze waarop een diagnose per aandoening tot stand komt met alle symptomen. Dit is ook de leidraad voor de psychiater en de psycholoog.

    Ik geef je alleen een advies: ga vooral niet zelf de psycholoog spelen en proberen dit op te lossen. Het kan allemaal nog veel erger worden. Dit is toch echt iets voor een psycholoog. Alleen moet je partner dat dan wel nog willen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Daarnaast is het ook nog maar de vraag of er daadwerkelijk sprake is van een psychische aandoening.

    Reageer
Reageer op: onveilige hechting volwassen relatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief