Aan de pil, wel bloedverlies maar bang dat ik zwanger ben

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben al een tijdje aan de anticonceptie pil en heb hem laatst 2 weken doorgeslikt. In deze twee weken heb ik seks gehad zonder condoom en ik heb de pil 1 keer acht uur later ingenomen (dus vergeten). Verder heb ik hem altijd heel nauwkeurig ingenomen. Nu ben ik zondagochtend gestopt, normaal gesproken stop ik vrijdag en word dan meestal maandag ongesteld. Echter, dit keer liet het op zich wachten. Ik was al helemaal panisch tot ik woensdagochtend naar de wc ging en ik dus bloedverlies had. Ik dacht vol opluchting dat ik vanaf toen ongesteld was, maar ik heb de hele dag geen bloed verloren in m'n maandverband, alleen wanneer ik naar de wc ging was het er. Het is dan ook heel dik, stroperig bloed. Ook vanochtend was het er pas bij het plassen. Het is echt heel anders dan het bloed dat ik normaal verlies.
    Nou is mijn vraag: kan ik nu zwanger zijn? Ik weet dat jullie dat niet zomaar kunnen vaststellen maar het liefst doe ik die test niet, mijn vriend is nu namelijk op vakantie en ik zou het verschrikkelijk vinden om hem te moeten vertellen dat ik zwanger ben.. We zijn beide nog jong (18 en 20) en zitten niet te wachten op een kind.

    Reageer
    #2

    Hai, ik denk niet dat je zwanger bent hoor. Die 'vergeten' pil heb je nog binnen 12 uur ingenomen, dus ben je niet vergeten. Ik denk dat je menstruatie gewoon een beetje in de war is omdat je laatst twee weken hebt doorgeslikt. Ik zou me niet te veel zorgen maken.

    Groet, Emma

    Reageer
    #4

    Goed lezen!

    Anticonceptiepil
    http://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil

    Reageer
Reageer op: Aan de pil, wel bloedverlies maar bang dat ik zwanger ben


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief