geen zin in sex

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo.Ik vind dit een moeilijk onderwerp,maar ik wil toch wat meer weten over anti-depressiva en sex. Ik gebruik al jaren deze pillen en ook jaren heb ik geen zin meer,wat ik ook probeer en dat is: gezellig een wijntje erbij, zacht strelen,gebruik van een dildo om te stimuleren,etc.Weet iemand goede raad,behalve een bezoek aan een sexioloog en voordat mijn huwelijk hierdoor op de klippen loopt? Dank!

    Reageer
    #2

    Beste Gerrie,

    Als de anti-depressiva de oorzaak zijn zal een sexuoloog echt niet kunnen helpen.
    Mag ik weten welke AD je neemt? en hoeveel hoe vaak? en waarom?

    Reageer
    #3

    Hallo Tandor.Ik heb al eerder contact met jou gehad,zij het met een ander onderwerp en je hebt me toen best goede raad gegeven.Waarom ik AD gebruik was toen bekend en wil ik het hier niet over hebben.Mijn vraag is alleen,wat ik kan en/of moet doen om weer te genieten van sex.Heb je hier een oplossing voor?

    Reageer
    #4

    Beste Gerrie,
    De beste oplossing die ik kan bedenken is dus een wisseling van AD. Dat is nl de oorzaak van het probleem.

    Een andere mogelijkheid is om de huisarts te vragen om testosteron voor te schrijven. Het is een mannelijk geslachtshormoon dat bij vrouwen wordt gebruikt om het libido omhoog te krijgen.

    Reageer
    #5

    Beste Gerrie,
    Ik gebruik ruim 1 jaar Paroxetine, ook een AD en ook mijn libido was tot nul gedaald. Het is een bijwerking van de meeste AD.
    Ik heb de AD inmiddels een stuk afgebouwd tot heel weinig, en de zin in sex is nu ook weer terug. Ik wil de AD helemaal tot nul afbouwen, het was maar voor tijdelijk maar ook de bijwerkingen waren voor mij een extra stimulans om de AD af te bouwen.

    Is afbouwen voor jou ook een optie? Je kunt anders wel proberen van AD te veranderen maar dat kost moeite en geduld en de kans op slagen op het gebied van sex is niet zo groot vrees ik. Maar nu is het niks vind je zelf dus het kan nooit slechter worden moet je dan maar denken.

    Reageer
Reageer op: geen zin in sex


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief