Zenuwachtig voor de seks

Online ZorgZus
  • #1

    Mijn vriend en ik zijn nu bijna 5 jaar samen. Ik was 16 jaar en ik had nog geen ervaring met seks. Ik heb alles met hem geleerd. Nu heb ik een probleem.

    Ik ben het laatste jaar nerveus voor de seks. Als we zoenen en het lijkt ergens naar te lijden, schiet ik in de stress. Ik weet niet waar ik nerveus van wordt, maar het is een grote domper. Als ik hem dan vertel dat ik niet zo'n zin heb, kan hij zijn teleurstelling niet verbergen, waardoor ik me heel schuldig voel.
    De volgende keer ben ik dan bang dat ik weer geen zin heb, waardoor ik nerveus wordt, waardoor ik geen zin heb, waardoor hij weer teleurgesteld raakt.

    Het is niet zo dat we dramatisch weinig seks hebben, zo'n 1 a 2 keer in de week, maar het lijkt me zo prettig om me gewoon te kunnen laten gaan, zonder dat ik mij zenuwachtig voel. Dat haalt toch een beetje de fun eruit.

    NB mijn vriend is heel begripvol en wilt me graag helpen, maar heeft het idee dat het aan hem ligt, vandaar de teleurstelling (en natuurlijk ligt het ook aan het 22jarige libido)

    alvast heel erg bedankt!!!

    Reageer
    #2

    Ik heb je betoog 3x gelezen... maar WAAR ben je nou bang voor?!

    Reageer
    #3

    Die vraag heb ik ook een beetje. Heb je iets meegemaakt waardoor je niet zo goed durft? Of hebben jullie een verschil in verlangen? OF heb je pijn? Ik snap ook dat je misschien niet alles op internet wilt zetten. Je kan ook naar het Sense spreekuur van de GGD. Die nemen er de tijd voor en kunnen je tips geven. Het is gratis en anoniem, kijk op http://www.ggd.nl bij welke GGD je terecht kan.

    Reageer
    #4

    Laat je weten hoe het met je gaat?
    Groetjes Kimmie

    Reageer
    #5

    Hoi Caitlin,
    Mannen hebben (in principe) een groter libido dan vrouwen, basta!
    Maar 1-2 keer seks per week is heel normaal.
    En er is een verschil tussen "seks" en "houden van". . . .!
    OK, voor jou is 2x per week genoeg; OK nou laat hem seks met jou hebben, terwijl jij niets doet; passief bent. Je hoeft echt niet "actief" te zijn als je daar geen zin in hebt! !
    En dat je zijn seks-dwang niet volgt wil niet zeggen dat je niet van hem houdt; seks moet een plus zijn en geen dwang!
    Groetjes, Gus

    Reageer
Reageer op: Zenuwachtig voor de seks


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief