Liefde verpest na depressie

Online ZorgZus
  • #1

    Hee guys,

    Ik ben 2 jaar terug tijden depressief geweest en ben daar met hulp gelukkig bovenop gekomen! Helaas zijn er de laatste tijd nare dingen gebeurd en heb ik nu al ongeveer twee maanden last van de depressieklachten die ik toen ook had. Deze klachten zijn wel minder erg, maar omdat ik het zelf op wilde lossen heb ik te lang gewacht met hulp zoeken, waardoor het steeds erger werd. Ik heb nu weer gesprekjes met mijn psycholoog en ben er bijna weer bovenop! Dit is natuurlijk top, maar helaas heb ik hierdoor de jongen waar ik mee bezig was enorm afgestoten.. Als ik last heb van een heel negatief zelfbeeld, zoek ik de bevestiging op bij een ander. Dit maakte me heel afhankelijk van hem. Ik kon ook minder hebben en heb het simpelweg gewoon verknald. Ik voelde geen steun van hem, hij vroeg nooit naar me, maar dit heb ik mede zelf veroorzaakt omdat ik hem er gewoon mee overlaadde. Nu gaat het dan wel beter met me, ik zoek de bevestiging weer bij mezelf en niet bij een ander. Ik ben weer de positieve meid als eerst en werk nog hard aan mezelf om weer helemaal de oude te zijn. Toch vind ik het zo jammer dat ik de jongen heb afgestoten toen het minder met mij ging. Hebben jullie tips om hem terug te winnen? Misschien moet ik me erbij neerleggen en dit als een leer zien voor de volgende keer, maar hij is me toch te waardevol om dit los te laten. Ik zie hem nog graag en wil hem laten zien dat ik sterk ben en de vrolijke meid ben zoals hij me leerde kennen.
    Tips zijn welkom!

    Reageer
    #2

    Je zou het gesprek met hem kunnen aangaan, om dingen uit te leggen...

    Reageer
    #3

    Ja dat heb ik geprobeerd.. Alleen hij heeft het heel druk en kan me daarom nooit zien. En bellen gaat ook amper. Via whatsapp komen dingen altijd verkeerd over, dus daar wil ik het niet helemaal op uitleggen. Al wel eens een keer moeten doen, omdat het niet anders kon, maar dat werd niet goed opgevat..

    Reageer
    #4

    Misschien is het dan toch beter om het los te laten...

    Reageer
    #5

    Hee Sophie,

    Ik herken jouw situatie heel goed. Ook al heb ik dan geen depressie gehad, maar ik heb de jongen ook 'afgestoten' ben ik bang. Ik wilde hem graag zien, maar hij had het ook altijd druk met zijn werk. Ik voel mij een enorme zeur dat ik regelmatig vraag of ik hem kan zien of bellen. Maar altijd heeft hij het druk.. Ik gaf ook aan dat ik dat jammer vond, maar dan zei hij ook altijd dat ik eens rustig moest doen. Ik zou ook graag alles opnieuw willen doen. Dan zou ik hem nog meer vrijheid geven. Ze zeggen namelijk altijd dat mannen meer tijd voor zichzelf nodig hebben. Maar mogen wij vrouwen soms ook niet even aan onze behoeftes denken om hem na een maand weer een keer te zien? Ik ben het helemaal met Sophie eens dat Whatsappcontact onpersoonlijk is. Mannen, zijn wij nou zeurderig en moeten we jullie meer vrije tijd geven of ligt het aan onze mannen haha? Hoe kunnen we zijn aandacht weer winnen, want wij zijn het wel waard!

    Reageer
Reageer op: Liefde verpest na depressie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief