Psychose voortekenen?

  • #1

    Dag forummers,

    Ik ben 25 jaar. Vorig jaar heb ik rond januari wat paniekaanvalletjes gehad. Daarna is het redelijk goed gegaan, wel drink ik veel en gebruik ongeveer maandelijks coke. Nu heb ik de afgelopen maand de volgende klachten:
    - somber
    - erg vermoeid
    - rusteloos
    - heel vaak angstig
    - soms een moment van extreme angst, waarbij vooral angst om een psychose te krijgen
    - beetje warrige gedachten
    - minder sociaal dan een maand geleden.

    Moet ik mij zorgen maken? Psychoses zitten niet in de familie, maar heb wel een erg stressvolle periode meegemaakt.

    Reageer
    #2

    Ik zou eerder aan een depressie denken dan aan een psychose. Veel drinken en coke gebruik is natuurlijk niet bevorderlijk (nooit niet en zeker niet in combinatie) in een dergelijke toestand.

    Reageer
    #3

    als ik jou was, zou ik langs je huisarts gaan.
    Veel drinken, daar kun je depressief van worden en nerveus, oa door vit b gebrek. Je kunt er best weer uitkomen maar waarschijnlijk beter niet in je uppie.
    Ik heb zelf heel vroeger, toen ik 19 was een psychose gehad, dat begon met dezelfde klachten. Verder had ik erg veel hoofdpijn toen. Hoe eerder je iets aan je klachten gaat doen hoe beter hoor.

    Reageer
    #4

    Ik ben wel al naar de huisarts gegaan, en ben ook in therapie. Maar ik blijf me dus afvragen of dit voortekenen zijn, of dat dit gewoon pure angst is. Had laatst bijvoorbeeld dat ik in de tram en daarna in de trein zat. Ik was duizelig, en alles om me heen leek een beetje vreemd. Het was erg druk op straat. Ik werd er behoorlijk angstig van en dacht dat ik nu toch echt een keer voortekenen van een psychose aan het vertonen was. Na ongeveer een minuut of 20 werden deze gevoelens wat minder. Een uur later, eenmaal thuis, waren de extreme angstige (en vreemde) gevoelens weg, maar natuurlijk bleef ik wel bezorgd daarna.

    Reageer
Reageer op: Psychose voortekenen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief