Wat voor stoornis?? En is het gevaarlijk

  • #1

    Een vriendin van mij heeft sinds kort een relatie met iemand die zichzelf vergelijkt met een persoon uit een serie (een fictief persoon) hij is er heilig van overtuigd dat de serie gebasseerd is op zijn leven en dat hij die persoon echt is.
    Hij heeft van alles en nog wat meegemaakt en is overal in de wereld geweest.
    Nu ben ik dus achter de ware identiteit gekomen van deze jongen en hem ermee geconfronteerd hij kwam met een verhaal dat dat om veiligheids redenen moest van de staat..
    Wat voor stoornis zou dit zijn en is het gevaarlijk voor mijn vriendin en haar zoontje?? Ik maak me zorgen

    Reageer
    #2

    Hij heeft in ieder geval een stoornis.....en professionele hulp nodig. Gevaarlijk hoeft dat niet te zijn. Je leeft alleen constant in een leugen.

    Reageer
    #3

    Ik heb ergens een stuk gelezen over een narcistische persoonlijkheids stoornis,, daar zitten heel wat dingen in die vergelijkbaar zijn met hoe hij zich gedraagd naar andere..maar hij heeft dus hoe dan ook hulp nodig

    Reageer
    #4

    Het is eerder een waan dan narcistisch.... al kunnen dingen naast elkaar bestaan. Maar meestal zijn psychische stoornissen niet gevaarlijk voor anderen. Wel is het zeer vervelend voor deze persoon zelf.

    Reageer
Reageer op: Wat voor stoornis?? En is het gevaarlijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief