ik heb last van te veel emoties

  • #1

    Hallo, ik heb gemerkt dat ik erg slecht tegen emoties kan, ik heb er te veel van ! Als ik druk praat met iemand, dan word ik daar erg moe van, als het om emotionele zaken gaat, dan slaap ik slecht, dan ben ik daar veel te lang mee bezig. Ook voel ik emoties bij andere mensen aan. Soms moet ik dan vertrekken om rustig te blijven. Ik trek me ook veel te veel dingen aan.
    Als je het positief wilt zien, dan komt het er op neer dat ik te grote empathie heb voor anderen, ik leef me te sterk in, en moet dat dan later bezuren. Wat moet ik ermee ? Ik heb gemerkt dat ik alleen functioneer als ik in cliche's praat, als ik een zekere onverschilligheid aanwend (wat ik ten diepste niet wil). Alleen dan kom ik tot rust.
    Ik zou het fijn vinden als iemand hierop wil reageren. Hebben meer mensen dit ? en zo ja, hoe gaan ze daarmee om ?

    Reageer
    #2

    Empathisch zijn is niet verkeerd, zolang er maar geen last van krijgt. Als dat wel zo is, zou het wellicht goed zijn om hier eens met een psycholoog over te praten.

    Reageer
    #3

    hallo,

    Ik heb mezelf of mijn emoties niet helemaal goed onder controle want als er iets gebeurd b.v. ik kijk naar een film met muziek erin dat een beetje droevig klinkt dan kan het maar zo zijn dat ik in tranen uitbarst!...ik kan er schijnbaar niet tegen....maarja dan kan je zeggen waarom kijk je er dan naar?....ja dan kan ik beter helemaal geen televisie meer kijken

     

    Gr, Ellie

    Reageer
    #4

    Hoe oud ben je?

    Reageer
Reageer op: ik heb last van te veel emoties


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief