Beelden in mijn hoofd

  • #1

    Hi,

    Sinds een aantal jaar heb ik met enige regelmaat "last" van beelden in mijn hoofd. Op het moment toevallig niet, maar ik ben sowieso erg benieuwd of andere mensen dit ook hebben en wat het precies is.

    Meestal komen de beelden voorbij in een rusttoestand. De beelden hebben geen verband met elkaar en lijken erg willekeurig. Ook heb ik niet het idee dat ze aan mij "gericht" zijn, ook al lijken ze ook niet echt door mij bedacht te zijn. Ik zoek er verder niets geks achter.

    Het vreemde is dat de beelden enorm vitaal en gedetailleerd zijn (materiaal, ruimte, geur, sfeer, emotie, soms geluid e.d.) en dat ze elkaar in sommige gevallen in een extreem tempo opvolgen (10 p.s. kan zomaar)

    Ik kan niet zeggen dat ik er echt last van heb,
    want de beelden zijn vaak best mooi of interessant en houden na verloop van tijd vanzelf weer op. Toch ben ik erg benieuwd naar dit verschijnsel en hoop ik lotgenoten te treffen die mij meer kunnen vertellen.

    Hartelijk dank,

    Chris

    Reageer
    #2

    Wat voor beelden zijn het precies? Zijn het beelden van de realiteit en beeldenzoals in een droom en niet echt. En kun je ondertussen ook zien wat er om je heen gebeurt of ben je dan echt 'weg'?

    Reageer
    #3

    Ik denk dat deze vraag gesteld wordt om te kunnen vaststellen of er sprake is van hallucinaties.

    Een hallucinatie is een zintuiglijke beleving die niet overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebeurt. Anders gezegd: een hallucinatie is een waarneming waarbij de prikkel uit de buitenwereld ontbreekt. Er kunnen dingen gehoord, gezien, gevoeld of geroken worden die niet in in de buitenwereld voorkomen.

    Lees verder op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hallucinatie

    Reageer
    #4

    Heel erg bedankt voor de reacties.

    Ik heb de wiki-pagina doorgenomen.

    Het is zo dat de beelden zich niet mengen met de werkelijkheid. Ik ben dus gewoon helemaal bij en aan de omgeving verandert verder niets. Als ik het goed begrijp is er alleen sprake van een hallucinatie wanneer dit wel het geval is.

    Het lijkt alsof je droomt terwijl je wakker bent. Soms is het of je een fractie van een seconde ergens anders bent. Wanneer ik mijn ogen sluit, gaat het pas echt volledig los en dan volgen de beelden elkaar razendsnel op. De beelden verschillen van collage-achtige voorstellingen tot letterlijke omgevingen, objecten en heel zelden schiet er een onbekend persoon voorbij. Het is in ieder geval een heel stuk vitaler dan een levendige fantasie en het is niet zo dat ik de beelden kan sturen. Ik ben dus alleen een soort aanschouwer van willekeurige, vreemde beelden.

    Ik hoop dat dit verduidelijkt.

    Bedankt,

    Chris

    Reageer
    #5

    Ik heb het vermoeden dat je de laatste tijd wat vermoeid bent en dat je hoofd langzaam tot rust aan het komen is, en deze tijd echt nodig heeft om weer fris te kunnen starten over een paar weken. Hoe komt het dat je zo moe bent en dat je dit niet eerder opgemerkt zou hebben? Heb ik gelijk trouwens?

    Reageer
    #6

    Hoi Chris(tiaan),

    Lees hier net over jou symptonen. Ik heb hier ook last van. Zelf ben ik tot de conclusie gekomen dat het verergert als mijn hersens te weinig stimulans krijgen van buitenaf (sleur). Hierdoor krijg ik spontane herrineringen. Vaak van gebeurtennissen welke een flinke indruk hebben achtergelaten soms van momenten welke niet duidelijk voor me zijn. In deze gedachten zijn ook geuren/bewegingen en details zeer duidelijk aanwezig.
    T schijnt dat bij mensen in het beginstadium van alzheimer dezelfde klachten voorkomen. Ik weet niet of dit feitelijk waar is. Zelf ben ik namelijk net 23 geworden. Wel heb ik besloten per direct te stoppen met blowen. Dit heeft een positieve invloedt gehad ondanks dat ik dit niet vaak deed. Toch heb ik nog wel eens last van dezelfde overlading aan hersenactiviteit, zeker 2 keer per week en dit gebeurt vaak als ik alleen tv kijk of douche.

    Hopelijk heb je hier wat aan, ik zag dat je naarstig op zoek was naar lotgenoten...

    Zie dit trouwens niet als een probleem, alle hersens werken anders. Sommige hormonen passend bij bepaalde leeftijden kunnen namelijk ook hun uitwerking hebben op de hersens en gedachte- patronen.

    Met vriendelijke groet,
    PoeZzZz

    Reageer
    #7

    Hoi Poezzz, wist je dat blowen deze klachten juist verergerd?

    Reageer
    #8

    ja daarom ben ik ermee gestopt...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb hetzelfde. We zullen het moeten zien als een gave die ons is toegewezen. Btw ik heb wel last met slapen want dan is mijn hoofd altijd heel druk.

    Reageer
    #10

    hallo Chris,

    ik zelf heb precies het zelfde als jij.

    alleen ik heb er heel veel last van.

    Ik zie rare mensen in mijn hooft die niet niet bestaan. Ik verzin het dus blijkbaar in mijn hooft. Ik ben dus heel bang dat er iemand in mijn kamer komt. Ik vind het doodeng??

     

    Heeft er iemand tips hiervoor?

     

    annerieke

    Reageer
    #11

    chris en anderen, mijn dochter van ni 14 heeft dit ook en de kinderarts vermoed epilepsie - een vorm van.

    ik twijfel of dit t is. weten jullie inmiddels al iets meer?

     

     

     

    Reageer
    #12

    Hoi!

    Ik heb precies het zelfde, als ik drukke periodes heb. Ook al is dat maar 2 keer in de week, lijkt het alsof mijn hersens dit niet kunnen verwerken.
    De beelden blijven maar komen en doorgaan, zonder dat ik er maar echt iets aan kan doen.

    Nu zag ik dus iets staan over epilepsie.
    4 jaar geleden heb ik epilepsie medicijnen geslikt (clonazepam). Dat heeft goed geholpen! Maar word ik een totale zombie. Ze noemen het ook wel HPPD, flashbacks - floaters. Kan komen door verkeerd medicijn gebruik of drugs.

    Reageer
    #13

    Hoi ik heb ook al jaren last van beelden die ik zie voor het slapen gaan. Onbekende gezichten. Dingen die gebeuren en het is allemaal onverklaarbaar. Ik zie bv gezichten of mooie beelden maar ook iemand die bijna van een klif valt en zich probeert vast te klammen. Ik zeg dan in mezelf kom klimmen en zie ook niemand vallen.

    Heel raar allemaal maar het hoort bij mij al sinds ik jong ben.

    Ik ben nu 54 en doe er niets mee, de beelden zijn meestal niet eng en als dit wel zo is dan beeld ik me een kleurendeken in van een regenboog en met die gedachten probeer ik te gaan slapen. Vaak helpt dit.

    Succes allemaal met het omgaan van jullie beelden.

    • Groetjes Carolien
    Reageer
    #14

    Ik heb dit ook. Ik kijk er gewoon naar alsof ik een film kijk, vind het soms ook grappig en mooi want de beelden zijn super helder. Ben altijd bij en zie het niet buiten mijzelf maar in mijn hoofd als ik mijn ogen sluit.

    Reageer
    #15

    Ik heb hier ook last van. Het komt bij mij als ik het te druk heb en mijn hoofd overvol is. Minder prikkels overdag hebben helpt dan, evenals bewegen. Uit je hoofd en in je lichaam zei mijn huisarts. Met alle social media, naast werk, studie en gezin wordt het te druk in ons hoofd.

    Reageer
Reageer op: Beelden in mijn hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief