Hypochondrie blijft aanhouden

  • #1

    Hallo Tandor,

     

    Ik heb al vele topics gemaakt hier met klachten en angsten.

    Het gaat maar niet weg, ik geef als voorbeeld de bult en de urine, ik ben dan meteen bang voor wat ernstigs wat anderen ook zeggen. Ik heb nu met mijn ouders afgesproken de komende 2 maanden niet meer naar de Huisarts te gaan of het zou echt nodig moeten zijn (bijv bij ondraaglijke pijn).

    Ik merk dat ik de meeste rust krijg als ik mijn vraag hier stel waar u dan vaak antwoord op geeft. Toch blijf ik altijd op mijn klachten blijven letten en stopt dat maar niet, en dat is echt heel vervelend. Ik weet niet wat ik er aan kan doen, ik geef een voorbeeld:

    De urine is troebel en schuimerig en er zweven stukjes in, ik plaats hier een bericht erover u antwoordt en dan merk ik weer wat en ga ik van alles denken en dan weer berichten enz. enz. Toch blijf ik maar op de urine letten en stopt het allemaal maar niet, ondanks dat u zegt dat troebele urine helemaal niks hoeft te betekenen.  Ik zit me echt af te vragen wat ik hier nou mee moet, want ik kan er maar niet rustig onder blijven en ga meteen de ergste aandoeningen bedenken die bij troebele en-schuimende urine kunnen horen.

    Ik weet niet hoe ik mezelf nou echt kan overtuigen dat het niks is, en dat ik antwoorden van anderen leer accepteren.

     

    Heeft u misschien tips voor me? Want het lukt me allemaal echt niet meer wat anderen ook zeggen..

    Reageer
    #2

    Dit is toch een probleem dat je vooral met de psycholoog moet bespreken.

    Ook het vragen stellen op het forum heeft een negatief effect. Je denkt daar geruststelling mee te krijgen, maar in werkelijkheid bevestig je daar je angst mee, en werkt het dus averechts.

    Want als je er objectief naar kijkt, heeft nog geen enkel antwoord over bijvoorbeeld de urine, voor geruststelling kunnen zorgen.

    Je zult jezelf toch echt beter in bedwang moeten gaan houden, ook wat forumbezoek betreft. Bijvoorbeeld:  nog maar 1 vraag per dag stellen...

    Reageer
    #3

    Oke dan zal ik dat ook doen.

     

    Het probleem met de urine kan ik wel toelichten, het probleem is vooral dat als ik plas, ik daarna dus in de pot kijk en zie dat t troebeler is en dat er allemaal hele kleine bubbeltjes opzitten (niet overal) en vaker wat wit schuim.

    Ik ga me dan meteen zorgen maken omdat dat natuurlijk er niet zo uit hoort te zien..

    U zei ook dat het door het te weinig drinken komt, maar ik snap niet helemaal hoe dat kan en dan ga ik dus weer verder nadenken van wat is t wat is t..

    Reageer
    #4

    Je moet gewoon accepteren dat dat zo is en daar verder niet over nadenken. Je hebt geen klachten daarvan er niks gevonden met onderzoek, dus dan is het toch helemaal niet belang hoe of wat?

    Reageer
    #5

    Nou, ik heb mijn urine inderdaad laten onderzoeken, maar dat was inmiddels al bijna een maand geleden en toen was ie nog niet troebel maar juist helemaal doorzichtig en helder. Ik weet niet of ze dingen aan de blaas/nieren 1 maand vantevoren al kunnen ontdekken? Ernstige dingen bedoel ik dan..

    Reageer
    #6

    Nee inderdaad moet je je daar niet mee bezighouden... misschien ziet mijn urine er ook wel zo uit...ik kijk er nooit naar...wat tandor zegt klopt...jij denkt dat je gerustgesteld wordt maar je gaat maar door met vragen dus het maakt het alleen maar erger.

    Reageer
    #7

    Je kunt het nou wel via dit nieuwe topic proberen, maar ik ga er geen antwoord meer op geven. Er is niks  aan de hand met je urine.

    Reageer
    #8

    Nee ik bedoel, u zei dat de urine gecontroleerd was, alleen ik wist dan niet of u ook wist dat dat al een maand geleden was. Vandaar...

    Maar ik ga me in ieder geval houden aan wat u zei, maar 1x of 2x per dag hier een vraag stellen en niet meer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat wist ik zeker...dat had je in het vorige topic geschreven.

    Reageer
    #10

    Ah oke dan is t goed.

     

    Net ook weer: Ik ging staand plassen, en er waren weer veel bubbeltjes op de urine en weet ik veel wat allemaal, ik plaste niet recht in het water maar op de pot zegmaar waarna het in het water viel. Daarna spoelde ik door, en toen zaten na het doorspoelen ook allemaal bubbeltjes erbij. Dus dat hoort er gewoon bij denk ik dan... Want inderdaad, als ik zittend plas zijn de bubbeltjes/het schuim er niet of minder.

     

    Ik vraag me wel nog 1 laatste ding af, en daarmee wil ik dan ook inderdaad het urine verhaal afsluiten.

    Bestaat er een ''beetje troebele'' urine, of is urine ongeacht hoeveel je plast gewoon troebel als het troebel is, en kun je dan niks meer door het water zien (zelfs niet t gat waar het water in wegspoelt).

     

     

    Reageer
    #11

    Als mensen je echt willen helpen moet er nu geen vraag meer beantwoord worden over je urine.

    Reageer
    #12

    Das waar...
    Ik heb dinsdag pas weer een gesprek met mijn psychologe dus ja dat wordt n weekendje wachten... Wat kan ik dit weekend het beste doen met de angsten?

    Reageer
    #13

    't is niet meer normaal en niet vol te houden deze angsten... ik kan mezelf echt geen geruststelling geven... ik blijf maar bang voot alles wat ik voel... wat moet ik doen??

    Reageer
    #14

    Ik heb eerder een link gegeven voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen. Die zou je moeten doen.

    Lees de columns over angst eens allemaal...

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #15

    Is prima, ik zal ze morgen gaan proberen.

    Heb ook nog ze angststoornistest gedaan en kwam uit op 54. Dus dan zit de stoornis wel erg diep en is t toch wel n heftige stoornis, maarja ligt ook aan mn autisme natuurlijk.

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie blijft aanhouden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief