Ten einde raad

  • #1

    Hallo, ik ben een man van 27 jaar en maak mij erg ongerust over mijn gezondheid.
    Zoals velen hier ben ik erg bang om iets ernstigs te krijgen en hieraan te overlijden.
    Mijn verhaal begint 3 a 4 jaar geleden, ik had een vriendin met Hypochondrie en kon haar altijd goed helpen met haar problemen, was gelukkig en was zeer tevreden met mijn gezonde lichaam, had werkelijk nooit iets en maakte me ook nergens druk om.

    Ongeveer 4 jaar geleden kreeg ik problemen met mijn stoelgang, problemen als pijn links in de buik, uitstralend naar linkerbeen, veranderd ontastlingspatroon door waarschijnlijk geinfecteerd voedsel (is nog steeds niet duidelijk) en sindsdien door een redelijk grote molen gegaan aan onderzoeken en hier kwam niks uit behalve PDS.
    Ik heb met toen enorm angstig gevoeld en dacht dat ik darmkanker had hier was ik volledig van overtuigd alles paste in het plaatje.

    Echter heb ik dit kunnen loslaten en PDS is iets dat bij mij hoort. ik was vervolgens hypochondrie technisch gezien stabiel voor een aantal jaren. Afgelopen zomer ontdekte mijn huidige vriendin (niet de hypochondische vriendin) een Knobbel in mijn rechterteelbal, ik was hierom ontzettend ongerust en ben naar de dokter gegaan, dit was heel verstandig volgens de dokter en die wou ook geen risicos nemen en heeft me gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis.
    Na onderzoeken blijkt het een cyste te zijn en vervolgens heb ik dit onderwerp volledig kunnen loslaten.

    Nu ongeveer 4 weken geleden ontdekte ik met bukken en een toevallige beweging een knobbel in mijn onderrug (rechts), hiermee naar de dokter geweest en ze maakte zich niet echt ongerust, was een mooie gladde bobbel, redelijk bewegelijk voelde niet naar aan, gelijk heb ik haar 2 bobbeltjes laten voelen in mijn nek waar ik ondertussen al bijna 4 jaar mee loop, dit waren volgens mijn oude huisarts spierknopen, maar volgens mijn huidige huisarts opgezette lymfeklieren (dit heeft een flinke dreun op het vertrouwen van huisartsen gegeven) Ze heeft voor de zekerheid een bloedonderzoek voor de lymfeklieren laten doen deze was prima in orde, ik was gerustgesteld voor mijn nek mede omdat ik de knobbels al heel lang heb.

    De knobbel in mijn rug heb ik een ECHO van laten maken en dit de artsen wisten niet wat het was, en ze hielden het op een getraumatiseerde ontstoken vetbult, er gingen geen alarmbellen rinkelen zeiden ze.
    Ik werd door dit antwoord nog veel ongeruster, Hoezo we weten niet wat het is? ik kon een MRI scan krijgen voor mijn eigen gerustheid, maar hun oorspronkelijke advies was het is goed zo hou in de gaten of het groeit...
    ik heb 2 dagen letterlijk in een hel gezeten en mede hierdoor heeft mijn moeder contact met de huisarts opgenomen en donderdagavond werd ik gebeld door de huisarts met de vraag waarom ik mij nog druk maakte, de informatie die zei had gekregen van de Radioloog was helemaal niks verontrustends, het knobbeltje bevattte geen bloedvaten, het zwellinkje zat ook aan de andere kant van mijn onderrug alleen in mindere mate en niet voelbaar, het was absoluut geen kanker volgens haar en ik kon stoppen met zorgen maken.
    Dit lukt alleen niet en voor mijn gevoel groeit die ook.

    Een week geleden ontdekte ik een heel klein zwellinkje in mijn hals, voelt aan als een kussentje, verder niet hard. hij lijkt iets groter te zijn geworden (na een week). Hiervoor ga ik woensdag naar de huisarts en ik denk nu al laat me raden zou wel weer een lymfeklier zijn zodat ik me nog meer zorgen kan maken.

    Ik heb nog iets dat ik merk aan mijn lichaam maar ik merk dat mijn verhaal nu al behoorlijk lang is.

    Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen, ik vind mijn probleem voor mijn vriendin behoorlijk vervelend en dat is nog zacht uitgedrukt, ik heb geen idee hoe ik moet stoppen met piekeren, ik ben blij als ik naar bed ga want dan hoef ik niet na te denken, sochtends wakker worden is het ergst dan beginnen alle zorgen weer.

    Ik zou graag willen weten of hier mensen zijn die dit herkennen? ik voel me namelijk behoorlijk eenzaam hierin.

    Reageer
    #2

    Je bent zeker niet de enige met dit probleem. Er zijn legio voorbeelden op dit forum te vinden.
    Wat ik je zou willen aanraden is, je angstprobleem me de huisarts te bespreken en een verwijzing te vragen voor een psycholoog.
    Daarnaast adviseer ik je om zo min mogelijk op symptomen te googlen. Dat is namelijk voor iedereen die hypochondrisch is, een ramp.
    Lymfeklieren zijn zelden een reden om ongerust over te zijn, behalve als je googled. Ze horen bij het afweersysteem en zijn in feite een normaal verschijnsel. Een simpele verkoudheid of zelfs een scheerwondje in je gezicht kan voor opgezette lymfeklieren in de hals zorgen. In beide gevallen is er namelijk sprake van een infectie. Je lichaam doet precies dat wat het moet doen. De infectie bestrijden. Een gevolg daarvan zijn dan opgezette lymfeklieren.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik pieker ook al heel lang. Ik heb hartkloppingen. Niet af en toe maar gewoon elke dag! Om er achter te komen of jet stress was heb ik 2 weken vrij genomen. In die 2 weken had ik de eerste dagen nog last maar na verloopt can tijd verdwenen de klachten. Maar oen mijn laatste dagen aanraken in het weekend had ik af en toe weer last can hartkloppingen. En sinds ik weer werk heb ik er veel last van. Ik weet niet of ik het hartkloppingen kan noemen. Mijn hart klopt snel, met ademhalen heb ik een raar gevoel alsof ik eens flink moet hoesten en ik heb slijm in mijn keel die ik continu moet weg slokken. Maar ik ben niet verkouden. Ik heb ook een zwaar gevoel op de borst vooral als ik erop druk of eens flink slik (die slijm in mijn keel) ik weet het niet. Is er iets met mijn hart aan de hand of mijn long of keel of maak ik mezelf gek. Ik pieker me suf. Ik kan er gewoon niet van slapen. Binnenkort ga ik ook nog eens op vakantie. Ik hoop niet dat me daar wat overkomt

    Reageer
    #4

    Het lijken toch stress gerelateerde klachten te zijn. Ik denk dat je dus last hebt van hyperventilatie. Het schijnt toch met je werk te maken te hebben...
    Doe de test op:
    http://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #5

    Ik maak mij erg ongerust over een knobbeltje op de pees aan de binnenkant van mijn vinger, de overgang van Palm naar vinger. Ik dacht een ganglion (had ik gelezen) maar de huisarts zei van niet! Terwijl alles overeenkomt met wat ik lees op ganglion. De huisarts weet niet precies wat het wel is, maar vind een echo voor nu echt overbodig!
    Maak mij erge zorgen, iemand hier ervaring mee?

    Reageer
    #6

    En waarover maak je je dan erge zorgen? het is maar een knobbeltje op een pees. Iets kwaadaardigs zal dat beslist niet zijn

    Reageer
Reageer op: Ten einde raad


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief