Hypochondrie ik word gek van mezelf

  • #1

    Hi, ik ben Linda. 36 en moeder van 3 kinderen. Even mijn verhaal. In 2012 kreeg ik (voor mijn gevoel) uit het niets een hyperventilatie aanval. Dacht dat mijn laatste uur geslagen was en eindigde op de ehbo. Helaas in 2013 3 x 112 gebeld weer vanwegens aanvallen. Alle keren niets aan de hand. Gewoon hyperventilatie. Hoe ellendig kan een mens zich voelen. Ik heb nooit kunnen bevatten dat zoiets als verkeerd ademhalen zulke enge en nare reacties kan uitlokken. En begon daardoor met googlen. Iets wat ik nooit had moeten doen. Heb inmiddels chv. Mede door het googlen heb ik vorig jaar een echo laten maken van mijn hals (iets vergrote lymfeklier en was overtuigd dat ik lymfeklier kanker had) ik rook....dus begin dit jaar een thorax foto laten maken van rug en longen (ik hoest dus moet wel longkanker hebben) 2 weken terug ontlasting laten checken en bloedtest laten doen. Want ik heb maag klachten. Slik omaprazol. Nu ben ik al een maand met vlagen duizelig. Steeds verkouden. Weer een klein zacht bultje ontdekt aan de onderkant rechts van m'n hals. Pijn in mn schouders. Pijnlijke borsten (wat soms steeds erger lijkt te worden 2 weken voor ik ongesteld word, daarna neemt het weer af) Bloedtest en ontlasting kwam niets uit. Gisteren op de fiets. Voelde me zweverig, hartslag op hol. Eenmaal thuis pakte ik de bloeddrukmeter. En ineens begon alles te draaien. Bloeddruk was 148/78 en hartslag 99. Vliegensvlug een oxazepam ingenomen. Na nog geen kwartier was mn bloeddruk alweer gezakt. Maar ik denk afentoe echt gek te worden. Hoe kan ik gezond zijn en me zo voelen. Hoe weet ik zeker dat ik niets ernstigs heb. Hoe stop ik met googlen. Nu het kouder word buiten lijken m'n klachten toe te nemen. Voel me vaak moet...uitgeput. zou het liefst door de winter heen slapen. Word ik gek?

    Reageer
    #2

    Dat is wat hypochondrie met mensen kan doen. Het is een angststoornis.
    Wat je in ieder geval kunt doen, zijn ademhalingsoefeningen tegen het hyperventileren. Je kunt daarvoor het beste naar een fysiotherapeut gaan.
    Voor het overige zou ik je aanraden om aan je huisarts een verwijzing te vragen voor een psycholoog i.v.m. je angststoornis.
    Lees ook eens het dossier angsten:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
    #3

    Hallo linda

    Ik denk dat het goed is om iets met je angst te gaan doen
    Medicatie helpt even (oxazepam) maar lost je "probleem" niet op. Ik denk dat het goed is als je professionele hulp zoekt. En het is een kwestie van jezelf die Hulp gunnen want in angst leven is niet fijn!
    Ik lees dat je moeder bent van 3 kinderen. Mischien is daar je angst wel uit voorgekomen
    Het is immers niet meer alleen van belang voor jou dat je gezond goed is maar ook voor je 3 kindjes! Heel ve sterkte

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie reacties ๐Ÿ™‚ vanmorgen toch naar de huisarts geweest. De duizeligheid komt en gaat met vlagen. En elke keer dat het gebeurt voel ik me opvliegerig, opgejaagd en krijg hartkloppingen en spierpijn. Vooral in mn hals nek en schouders. Mijn duizeligheid komt van een lage bloeddruk. Wat komt door pure stress en spanning. Bultje in mijn hals is een ontstoken kliertje. Puur door mijn verkoudheid en door alle spanningen die ik met me mee draag. Bloedonderzoek wees ook helemaal niets uit. Ik daarintegen verlies steeds meer het vertrouwen in mn lichaam. Hoe kan iemand "gezond" zijn en zoveel nare klachten hebben/voelen. En wat kan ik vooral doen om weer rust te vinden. Ook mn huisarts staat er nu op dat ik hier hulp voor nodig heb. Omdat ik zelf niet meer uit die cirkel kom. Eenige wat ik wil is me weer "normaal" voelen.

    Reageer
    #5

    Zoals ik al eerder schreef: ik denk dat je er goed aan doet om met je klachten naar een psycholoog te gaan, zodat die vicieuze cirkel doorbroken kan worden.

    Reageer
    #6

    Hoi Linda,

    Misschien kun je contact met me opnemen? We maken een programma over mensen met hypochondrie waarin we met een team therapeuten proberen de klachten te verminderen. Mail me vrijblijvend via [email protected].

    Groeten,

    Evelien van Maurik
    Redacteur

    Reageer
    #7

    Ik heb jaren dezelfde soort klachten gehad.....Op een gegeven moment heeft mijn huisdokter me antidrepisieva voorgeschreven.....In het begin werd het alleen erger.....Maar na een half jaar begon het het langzaam beter te gaan.....Nu ben ik voor 95% tevreden met mijn leven

    Reageer
    #8

    Hoe het komt dat iemand die gezond is zich zo kan voelen? Dat doet hypochondrie met je. Normaal zou dat bultje je niets doen, ow bultje... gaat wel weg denk je dan.

    Een steek in je lichaam... ow jeej ik val dood neer zometeen.

    Iedereen hoort het bonzen en kloppen van zijn/haar hart wel eens... maar wij (ja ik ben ook hypochonder) denken gelijk dat we een hartaanval krijgen waardoor we duizelig worden of misschien al zijn, en het warm krijgen en nog slechter gaan ademen. (Ja ja ook ik heb chv)

    Ik mankeer elke keer wat anders. En ook al ben ik hypochonder... ik mankeer steeds weer iets. Heb net weer een bericht geposed op het forum. Omdat ik niet direct de dokter wil bellen maar me wel enorm zorgen maak en het echt waar pijn doet.

    Deel 1... accepteren!!! Accepteer dat je het hebt. Lees over hypochondrie. Maar weet ook dat het een ziekte is. Mensen vinden hypochonders aanstellers, maar wat ze niet weten is dat we de pijn echt ook ervaren.

    En schroon nooit om te vragen of te praten er over. Psycholoog, huisarts of simpelweg soms hier.

    Heeeel veel succes!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Is er een verschil in vergoeding?

    Reageer
    #10

    Dat is een vraag voor de ziektekostenverzekeraar

    Reageer
    #11

    Hoi Linda, ik vroeg me af hoe het nu met je gaat. Hopelijk niet zo naar meer als eerst.. Heb je ook hulp gezocht?

    Groetjes Anja

    Reageer
    #12

    Ik heb dit ook heel erg. ๐Ÿ™ maar ik denk dat het door vitaminen b12 tekort komt..de huisartsen doen daar best flauw over.

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie ik word gek van mezelf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief