Onzekerheid/Ook na Hepatitis B uitslag!

  • #1

    Ik (18) ben al heel lang verlegen/onzeker, vorig jaar ben ik er achter komen dat het niet alleen onzekerheid is: piekeren, agorafobie, persoonlijkheidsstoornis en hypochonderie.

    Dat laatste bijt me elke seconde van de dag, allerlei gewone lichamelijke verschijnselen worden gezien als teken van gevaar.

    Ik heb dit jaar (januari) stage gelopen bij de tandarts en ik mocht assisteren. Na afloop deed ik mijn handschoen uit en zag ik een puntje bloed uitkomen op mijn wijsvinger. Ik dacht: ik ga dood, ik krijg hepatitis B!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (ik had tegen die tijd 2/3 vaccinaties)

    Helemaal in de stress, ik wist ook niet wat ik had gedaan. Medewerkers zeiden dat patiënt geen ziekte of iets dergelijks had, en wss geen bloed-bloed contact is geweest. Prikpunt gemeld.

    Om van deze miserie uit te komen had ik deze zomer naar Prikpunt gemaild voor vaccinatie uitslag: ik had geen actieve hepatitis B en geen kans om Hepatitis B te krijgen. Hehe fijn om te horen, heb ik toch nog in de zomervakantie kunnen 'relaxen'!

    Volgende week begin ik een traject met GGZ om mijn problemen op te lossen (psychologische hulp werkte niet).

    Om met een schone lei te beginnen met het traject, heb ik tegen mezelf gezegd dat ik van alle hypochonderie onzekerheden af moet zijn. Heb van de week gebeld voor een bloedonderzoek, op HBsAg en HIV, uitslag: in orde.

    Alleeen ik heb een beetje rond gesnuffeld op het internet en er staat....................

    Hepatitis B kan worden aangetoond door middel van bloedonderzoek. Deze bepaling(HBsAg) kan vanaf 4 weken na de mogelijke besmetting worden uitgevoerd, maar betrouwbaarder is het om de test 3 maanden na de mogelijke besmetting uit te voeren.

    Als er sprake is van een recente besmetting wordt HBsAg na 6 maanden opnieuw getest. Meestal is HBsAg na zes maanden verdwenen.

    Indien de test echter positief blijft na een recente besmetting of positief is na een besmetting langer dan 6 maanden geleden, wordt aanvullend bloedonderzoek gedaan naar het virus (HBV-DNA), HBeAg en de aan- of afwezigheid van leverontsteking (ALAT).

    Probleem:

    Ik heb gezegd tegen de assistente gezegd dat ik 6 maanden geleden een prikaccident heb opgelopen terwijl het 10 maanden is!!! en het kan nogal het resultaat beïnvloeden..staat in de tekst hierboven.

    Ik heb geen klachten of iets dergelijks maar ik heb een gespannen gevoel op mijn rechterschouder-streek.... maar het kan ook puur door de stress komen maar oooook die symptomen??

    Ik had trouwens geen kans gekregen om met de dokter te praten, ik kreeg namelijk de assistente aan het woord. Zij had met de dok besproken en hij wilde een bloedonderzoek doen.

    Wat zouden jullie doen?

    1) Opnieuw afspraak maken en laten testen op HBV-DNA & HBeAg & ALAT ??
    2) Of er gewoon niks aan doen omdat ik toch geen klachten heb..

    Dank jullie wel!

    Reageer
    #2

    Het risico op en HepB was al nagenoeg nihil naar aanleiding van het prikincident. Daarnaast heb je een negatieve test gehad.
    Ik zou me dus geen zorgen maken en niet eindeloos voor nop bloedonderzoek laten doen.

    je moet ook goed lezen. Er staat:
    Indien de test echter positief blijft na een recente besmetting of positief is na een besmetting langer dan 6 maanden ....
    Dat was dus bij jou niet aan de orde. Bovendien heb je geen klachten die aan een HepB gelinkt kunnen worden.

    Reageer
Reageer op: Onzekerheid/Ook na Hepatitis B uitslag!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief