Klachten door eetstoornis of medicijnen?

  • #1

    Hallo,

    Ik ben meisje, 21 jaar en loop al heel wat jaren met een eetstoornis, mijn psych noemt het anorexia, ik vind dat een nare naam.

    Ik heb vaker last (gehad) van psychosomatische klachten als pijn in mijn benen waardoor ik soms na 5 minuten lopen niet meer verder kan terwijl er niks mis is met mijn conditie.

    Ik slik dexamfetamine tegen adhd (30 mg, want 20 mg was lucht), het gekke is dat ik er dus niet eens van af val, maar voel me wel raar soms, alsof ik totaal geen focus meer heb (terwijl ik echt wel baat heb bij de dex), en dat ik neig flauw te vallen, en dat als ik bijvoorbeeld even in de bus met mijn hand onder mijn hoofd zit het voelt alsof ik naar voor en naar achteren beweeg terwijl ik in feite mijn lichaam niet beweeg.
    Soms heb ik ineens trek en dan weer helemaal niet, zonder klysma's kan ik niet naar de wc, en mijn buik zwelt soms uit het niets op, en ik houd ook vocht vast.

    Nou is mijn vraag; zou dit door de dex komen, of door mijn eetgedrag, of is het psychosomatisch? Het laatste denk ik omdat het soms voelt alsof ik tegen een dissociatie aan zit.

    Ik weet het echt niet, ik zit nu ook wel in een redelijke stress periode. Zou het misschien vaker op een dag een snelle wisseling zijn tussen (te) lage bloedruk en (te) hoge bloeddruk?

    Hoop dat iemand iets weet ๐Ÿ™‚ alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch bij de eetstoornis moet zoeken. Daarnaast dan ook nog stress...
    Het kan invloed op je bloeddruk hebben...

    Reageer
Reageer op: Klachten door eetstoornis of medicijnen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief