Heb ik last van dwangneurose?

  • #1

    hallo,

    ik ben een 16 jarig meisje. En ik bang dat ik last heb van dwangneurose. Ik heb er meerdere keren per dag last van, bijvoorbeeld: ik check meerdere keren of mijn dop van mijn drinkflesje wel goed dicht zit. Dat heb ik ook met lichten aan en uit doen. Ik check ook meerdere keren of mijn wekker wel aanstaat, ik check ook altijd meerdere keren achter elkaar of mijn telefoon uit staat. Het begint vaak dat ik het 2 keer check, maar dat verdubbeld al gauw naar 4 keer, en dat weer naar 8 en dan 16.
    ik probeer om het minder te doen, in de zomervakantie lukt het me vaak wel om er ongeveer 60 % van af te komen. Maar zodra school weer begint en ik zenuwachtig raak voor bijvoorbeeld een presentatie, of gewoon puur voor het school gedeelte. Kan ik het maar moeilijk onder controle houden. Op school heb ik er minder last van dan thuis, maar ik denk dat, dat komt doordat ik het op school minder toelaat omdat ik bang ben dat mensen er achter zullen komen, maar hierdoor heb ik het thuis weer erger.
    Ik heb zelf het idee dat ik het steeds minder onder controle kan houden, en dat ik er geïrriteerder door raak.
    Kan iemand mij misschien vertellen of dit onder dwangneurose valt. En misschien hebben jullie ook nog wat tips.

    In ieder geval bedankt voor het lezen. 🙂

    Reageer
    #2

    Ik zou om te beginnen eens met de klachten naar de huisarts gaan en ze met hem/haar bespreken. De huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog.

    Reageer
Reageer op: Heb ik last van dwangneurose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief