Venlafaxine afbouwen of juist doorslikken bij zelfmoordgedachten?

  • #1

    Op dit moment zit ik niet goed in mijn vel.
    Het gaat niet lekker op mijn werk (verplicht ziek thuis), heb ik last van angst/paniekaanvallen, en sinds twee jaar last van zelfmoordgedachten.
    Ik ben in behandeling bij een psycholoog, en wil ik mij nu richten op schematherapie om mij persoonlijk 'te veranderen'.

    De zelfmoordgedachten probeer ik van mij af te slaan, omdat ik absoluut niet tegen pijn kan (ook voor andere), etc., zie ik mezelf dat alleen doen via een veilige pil en dan alleen als ik niemand meer om mij heen zou hebben. Dat is wel iets waar ik heel bang voor ben; mensen om mij heen verliezen.

    Terugkomend op mijn vraag:
    In een ZEMBLA uitzending kwam na voren dat mijn geneesmiddel zelfmoordgedachten uitlokt. Dat zou opzicht kunnen kloppen omdat ik daar meer last van heb sinds ik Venlafaxine (2x 37,5mg) inneem.
    Een aantal maanden geleden was ik begonnen met afbouwen (1x 37,5mg), en op de een of andere manier merkte ik hier ook een toename in van deze klachten. Echter wilde ik af van af-en-toe wazige persoonlijkheidsklachten (die ook beschreven staan in de bijsluiter en terug lees bij veel gebruikers).

    Op advies van mijn dokter en psycholoog ben ik nu terug op 2x 37,5mg. Klachten zijn weer wat minder en voel mij al weer wat beter.

    Mijn vraag is of ik beter kan doorgaan op deze dosering, overgaan op iets anders, of beter helemaal zou moeten stoppen met dit middel?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Blijf in ieder geval voorlopig even op deze dosis totdat je weer stabiel bent. Overleg dan met de psychiater om eventueel over te stappen op een ander middel, of in hele kleine stappen af te bouwen al dan niet met behulp van bjjvoorbeeld diazepam.
    Afbouwen zou kunnen met taperingstrips van de stichting cinderella.
    http://www.cinderella-tx.org/nl/taperingstrips-voorschrijven-en-bestellen/

    Reageer
Reageer op: Venlafaxine afbouwen of juist doorslikken bij zelfmoordgedachten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief