Bang om vermoord te worden.

  • #1

    Hallo,
    Ik heb een probleem waar ik me een beetje voor schaam. Ik ben namelijk bang dat iemand mij iets aan wil doen. Als ik ergens alleen in het donker loop, of alleen in huis ben, ben ik vaak bang dat iemand zich daar verstopt heeft om mij te vermoorden. Bijv.: Ik was laatst bij mijn vriend en we zaten ’s avonds lekker buiten. Ik liep even naar binnen om iets uit mijn tas te pakken. Er was nergens licht aan in huis waardoor ik meteen bang werd dat er iemand uit het donker naar mij toe zou komen om mij te vermoorden. Ook ben ik soms bang om over mensen te roddelen/praten omdat ik denk dat die persoon mij kan afluisteren of dat er vrienden van die persoon in mijn buurt zijn die mij bespioneren. Is dit normaal of is dit raar??

    Reageer
    #2

    Hallo Propi, ten eerste hoef je je nergens voor te schamen, dus ook niet voor je vragen of je eventuele tekortkomingen. Maar ergens klopt er iets niet helemaal, want als jij wilt praten over anderen die er op dat moment niet bij zijn, dan komt er niet plotseling een heel politieteam om jou op te pakken of te controleren hoor. Roddelen en babbelen en kletsen doen we al zolang de mensheid bestaat. En wat betreft vermoord worden, daar ben je zelf bij; doe een lamp aan als je het niet prettig vind in het donker. Ik ben zelf niet bang aangelegd, maar als ik echt niets zie, vind ik dat super onprettig. Je zou een klein zaklampje in je tas of broekzak kunnen doen als je van te voren weet dat je in een dergelijke situatie terecht kunt komen. Maar je was bij je vriendje thuis, daar kan toch weinig gebeuren? En anders gewoon heel hard gillen of je vriendje vragen het donker in te gaan. Angst voor het donker hebben héél veel mensen. Maar niet meteen in combi om vermoord te worden.

    Reageer
    #3

    Ik ben niet bang voor het donker maar voor mensen die in het donker zijn en die ik niet kan zien. Ik denk altijd dat er bijv. inbrekers overdag het huis binnenglippen en dan wachten tot er iemand (alleen) binnenkomt of binnen is. Als ik dan met iets bezig ben kan ik niet zien of er iemand achter me zit. En als ik dan een lichtje aandoe, kan die persoon er nogsteeds zitten. Dus licht aandoen werkt niet. Ik denk dan altijd dat die man mij van achter aanvalt en dan zijn hand voor mijn mond doet zodat ik niet meer kan gillen.

    Reageer
    #4

    Hai Propl,
    Ik heb het ook af en toe bang te zijn voor aanvallen.
    Maar, heb je in het verleden een negatieve ervaring opgedaan?
    Toen je jong was, is er toen iets gebeurd dat je leven gemarkeerd heeft?
    Het is zoals gezegd is iets waar je je voor hoeft te schamen, integendeel, maar het zou fijn zijn voor jou als achter het waarom kunt komen.
    Ik/wij horen wel van je.
    Groetjes, Har

    Reageer
    #5

    Ik herken me sterk in de beschrijving. Ik denk dat het niet normaal is. Het is in ieder geval erg vervelend! Ik zou er erg graag van af willen.. Op wat voor manier houden jullie dit nu onder controle? Hebben jullie er ooit aan gedacht naar een arts te gaan? (Ikzelf denk eraan, maar durf niet goed omdat het zo'n vreemde klacht is en ik geen idee heb of een huisarts er wat mee kan. Dat weet je natuurlijk nooit als je er niet bent geweest, maar toch houdt dat me tegen.)

    Ik kan trouwens geen negatieve ervaring in het verleden bedenken en snap dus ook niet waar mijn angst vandaan komt..

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Ik zou een vechtsport gaan doen zodat je je wat zekerder voelt. Informeer anders eens naar Krav Maga. Dit is een verdedigingsport gericht op dit soort aanvallen.

    Succes Propl.

    Groetjes.

    Reageer
    #7

    hoi,

    Deze klachten klinken als lchte paranoide waanbeelden. Dit is een psychiatrische aandoening. Opzich is het niet iets dat snel verkeerd gaat, maar als je er echt heel veel last van hebt, kun je altijd naar een arts (psycholoog/psychiater) praten.

    Groetjes,
    Thobias

    Reageer
    #8

    Ik heb dit ook, ik ben blij dat ik niet de enige ben! Bij mij komt het door de series zoals NCIS en CSI. Maar het probleem is dat ik als ik de series kijk super leuk vind maar ik check bijvoorbeeld ruimtes (bijv. de wc) als ik daar langs moet. Ik word er moe van en wil van die angst af!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
    #10

    Ik herken mijzelf hier ook erg in en ben enorm blij dat er meer mensen zijn die hier last van hebben. Ik wordt er zelf moedeloos van omdat mijn angsten soms echt de overhand nemen. Ik zit bij ieder geluid rechtop. Als ik in bed lig ben ik zo stil mogelijk zodat ik alles kan horen dat er om mij heen gebeurd. Als ik 's avonds thuis kom in een donker huis loop ik eerst het hele huis af om alle hoekjes en kiertjes te controleren. Ik heb de continue angst dat er iemand mijn huis in komt en mij wat aan doet. Niet zozeer omdat ik nare ervaringen heb, maar meer door de dingen die ik op het nieuws hoor. De angsten worden erger op het moment dat dit soort dingen dichter bij huis gebeuren. Ik wordt er gek van ...

    Reageer
    #11

    Wat heb jij er aan gedaan om het minder te laten worden? Ik heb dit nu ook.

    Reageer
    #12

    Wauw, ik herken me hier ook in! Ik dacht dat ik de enigste was, maar dat is dus niet zo!

    Ik ben ook heel benieuwd hoe je dit kan verminderen/laten verdwijnen.

    Reageer
Reageer op: Bang om vermoord te worden.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief