gejaagd gevoel/licht in het hoofd

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik zit met nogal een vreemd probleem.. soms word ik zomaar duizelig en heb ik een gejaagd gevoel van binnen, mn hart klopt wat onrustig en ik heb constant het gevoel dat ik een soort controle moet houden. Nou doe ik soms nachtdiensten aangezien ik een portier bij een club ben en maak dus vaak lange nachten en slaap vervolgens vrij lang uit. Meestal is het op zulke dagen versterkt en schaam ik me er een beetje voor. Ook heb ik regelmatig een paniekaanval omdat ik denk dat er wat aan de hand is wanneer ik weer dat gejaagde gevoel heb en licht in mn hoofd ben, mijn hart klopt dan ontzettend snel en ben ik bang dat er iets met mijn hart gebeurt of dat ik elk moment kan wegvallen... een soort extreme gespannenheid ontstaat er dan. Ik ben er al een paar keer mee heen geweest bij de huisarts en die heeft me doorverwezen naar het laboratorium voor een bloedonderzoek waar alle waardes werden gemeten maar gewoon normaal bleken te zijn achteraf. Toch blijft het me wel irriteren en ben ik bang elk moment weer zon paniekaanval te krijgen.. een soort adrenalinestoot door het lichaam zonder enige inspanning. Mijn vraag is of hier nog meer mensen last van hebben en iemand een idee heeft wat er aan de hand kan zijn?

    alvast bedankt

    Groeten,
    Marcel

    Reageer
    #2

    heel herkenbaar voor veel mensen, ik denk dat je wel reacties zal krijgen.
    lees eens iets over hyperventilatie, misschien herken je iets.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Hallo Marcel,

    Dit klinkt geheel als hyperventilatie of chronische hyperventilatie. Dat laatste is minder heftig maar je krijgt dan wel alle klachten van acute hyperventilatie (en vaak meer verschillende) maar niet allemaal tegelijk zeg maar effe simpel gezegd. En dat komt dan door een verkeerde ademhaling. Het vervelende van chronisch is dat het vaker onbewust gebeurt.
    Bij mij was het precies hetzelfde. Het positieve is dan wel dat het geen kwaad kan. Het is vervelend maar het richt geen schade aan of zo. Maar het is ook niet met pilletjes of zo op te lossen. Het enige wat je moet doen is je ademhaling op een goeie manier onder controle krijgen en dan vooral op het moment dat het fout gaat. Aangezien het vaak onbewust fout gaat zul je je daar dan op moeten leren focussen. Dat is lastig want ademhalen gaat immers vanzelf dus je let er normaal gesproken nooit op. Het heeft bij mij ook effe geduurd maar uiteindelijk lukt je dat wel. Ik heb veel gehad aan het lezen van 2 boekjes: "Ik wordt ineens zo raar" en "Hoera, ik heb hyperventilatie" beide bij de welbekende internetwinkel te krijgen. Die geven in een keer heel veel helderheid. Zeker als je er al jaren last van hebt en er via de huisarts geen medische oorzaken te vinden zijn voor je klachten.

    Laat ik er wel bij zeggen: ik ben geen arts dus pin me er niet op vast maar bij mij was het precies hetzelfde. Ik zou zeggen lees die boekjes maar eens of bespreek hyperventilatie met je huisarts, kijken wat die er van vindt.

    Groet,
    Paul

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie reacties.
    het verhaal van chronische hyperventilatie komt wel erg in de richting van mijn probleem als ik het zo lees op het internet. Toch heb ik nooit het gevoel gehad dat ik verkeerd adem of wat dan ook, daarbij sport ik ook nog eens 4x in de week en doe vrij zware krachttraining. Ik heb altijd gedacht dat het iets met voeding te maken had, suikerspiegel, te lage bloeddruk maar nu dit meerdere malen is gecheckt begin ik te twijfelen. De dokter vroeg of ik een lange tijd van stress had doorgemaakt, wat ook totaal niet het geval was het begon eigenlijk vrij plotseling en het is nog steeds schrikwekkend. Toch probeer ik het wat meer onder controle te krijgen en op een betere manier proberen te ademen tijdens zo'n aanval, wat eigenlijk wel een beetje helpt. Toch vind ik het vrij moeilijk oplossingen voor dit probleem te zoeken want iedereen zegt weer wat anders.

    Reageer
    #5

    hallo,
    ik ken het onzekere gevoel hoor ... in januari kreeg ik een aanval van (naderhand) hyperventilatie... ik dacht eerst dat ik een hartaanval kreeg ... de dokter nam een cardiogram, alles was ok ... na bloedafname bleek ook alles ok ... sindsdien heb ik last van allerlei klachten ... ook het lichte gevoel in het hoofd herken ik ... en dan de angst dat ik toch maar iets moet hebben in mijn hoofd of aan mijn hart ... en door die angst wordt het erger ... ik leerde ondertussen bij de kine rustig ademen vanuit mijn buik ... en dat helpt wat als je zo'n aanval krijgt ... als ik nu iets 'raars' gewaar wordt, focus ik me vooral op mijn ademhaling ... en daar heb ik wel veel aan ... drie verschillende artsen zeiden me dat je er weer vanaf kan komen, maar dat dat wel iets is wat niet zal gebeuren van vandaag op morgen ... vooral stress is een factor die chronische hyperventilatie oproept bij mij, en piekeren ...

    Reageer
    #6

    Hey Marcel

    I ken je verhaal daar ik dit nu al 8 jaar ondervind.
    Het begon in een stress periode net of ik ineens de wereld van ver mee maakte.
    Soms hoor ik de mensen dan ook van heel ver (je bent er niet helemaal bij)
    Leren ademen helpt maar waneer weet je of je verkeerd ademt.
    Vaak als ik nekpijn heb dan heb ik ook meer duizeligheid en een druk op de borst.
    De meeste symptomen zijn hoofdpijn,nekpijn duizeligheid,druk op de borst,opgejaagd gevoel,steken in de hartstreek en schouders en armen.
    Maar maak je maar geen zorgen ik heb dit al jaren en leef nog maar soms is normaal functioneren zeer moeilijk soms.
    Je hebt goede en minder goede dagen.
    Rusten en gezond eten helpt wel.
    Het meeste minpunt is alcohol drinken de dag later heb ik echt de symptomen die anders niet zo erg zijn.

    Maak je maar niet zoveel zorgen van oeps ik lig direct uitgeteld op de grond maar let op dat het je dagelijks leven niet gaat bepalen want dat doet het meestal onbewust.

    Veel sterkte

    Reageer
    #7

    @Anoniem, kan wel zijn dat je wat tekorten hebt met dit soort klachten. Zoals magnesium, vitamine B en D. Zelf ervaren dat aanpassing van mijn voeding heeft geholpen om veel beter in m'n vel te zitten. Zo heb je voldoende eiwit nodig om bepaalde stoffen in je lichaam aan te maken.

    Reageer
    #8

    Hoi Marcel,

    Ik ken dat gevoel van jou ook!?
    Ik heb best vaak last van snelle hardslag en een onrustig gevoel!
    Zit ik op mijn werk achter het bureau lijkt het net of ik duizelig, wordt en dat dan mijn hard overslaat waardoor ik erg bang wordt!
    Daarna gaar het wel weer, maar soms met winkelen heb ik het ook! Waardoor ik soms al geen zin meer heb om te gaan winkelen.
    Aan mijn hart ligt het niet die is onderzocht maar dat onrustige en duizelig gevoel maakt mij ook angstig! Soms zelfs dat ik niet eens de snelweg op durf!
    Nou had ik op deze site een angststoornis test gedaan en ik kwam best hoog uit!
    Maar mij is de vraag waar komt dat ineens vandaan!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hyperventilatie zou een oorzaak kunnen zijn veroorzaakt door bijvoorbeeld stress en spanningen..

    Heb je ook al eens de hyperventilatietest gedaan?

    Reageer
    #10

    Hyperventilatie wordt steeds genoemd als oorzaak, [b]maar oorzaak en gevolg worden continu door elkaar gehaald[/b]. Het is een [b]symptoom[/b], namelijk. Géén oorzaak. Er is gewoon sprake van een paniekaanval, en dat valt onder de angststoornissen. Is genoeg over te vinden. Dus dáár zoeken.

    Reageer
    #11

    Hyperventilatie wordt genoemd als oorzaak van bepaalde klachten.
    Maar je hebt gelijk, er is in principe altijd een onderliggend probleem waardoor de hyperventilatie wordt veroorzaakt.
    Angst, spanning, stress, trauma of ziekte zijn enkele voorbeelden.

    Reageer
    #12

    Dit is allemaal heel herkenbaar. Ik voel een grote onrust in mijn lijf, soms ook het gevoel dat er een motortje in mijn lijf zit dat op bepaalde momenten wordt aangezet. Een soort brommertje ergens in mijn lijf. Moeilijk te omschrijven ... maar ik denk ook steeds dat ik mijn hartslag overal in mijn lijf voel Ben me heel bewust ineens van die hartslag. Ben met deze klachten bij de huisarts geweest. Hij hoort geen afwijkingen, ziet geen hoge bloeddruk en legde geen verband met cholestorol. Ik slaap slecht, kort en kan soms heel moeilijk in slaap komen. Ik slik af en toe, om in slaap te komen en om de onrust een beetje van me af te schudden en halve Oxazepam van 5mg. Dan kan ik daarna in ieder geval 4 of 5 uur slapen. Verder ervaar ik stress op mijn werk, terwijl ik na een burnout van 5 jaar geleden dacht er weer helemaal bovenop te zijn. Ik weet dat ik in mijn lijf dingen kan oproepen waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Ik moest vorig jaar allerlei onderzoeken ondergaan omdat er een plekje was gezien op mijn alvleesklier; de scans leverden geen kwaadaardige zaken op, maar in de weken daarvoor had ik enorme last van een brandend gevoel bij de maag, had ik hete en heel koude plekken op mijn buik en een gevoel van grote onrust. Allemaal zelf 'gecreëerd' want na de goede uitslagen van de scans was dat ook weer net zo plotseling verdwenen als het kwam. Het onrustige gevoel bleef, gevoel van opgejaagdheid en dat motortje in mijn lijf. Geen idee wat het is, maar ik word er een beetje gek van. Excuses voor dit ietwat lange, misschien onduidelijke verhaal, maar ik kan het niet anders omschrijven. Ben geneigd om er weer eens mee naar de huisarts te gaan, hoewel ik denk dat hij er niets mee kan.

    Groet,

    Jan S, 63 jaar

     

    Reageer
    #13

    mn man kreeg het 2 jaar geleden ook

    het lijkt er ook op

    totdat z'n vader zei: het lijkt wel hongerklop

    daar hadden we nog nooit van gehoord.

    smorgen ontbijt is erg belangrijk veel mensen slaan dat over

    rust ritme regelmaat hebben wij mensen echt wel nodig hoor

    let maar goed op je voeding en ontbijt lunch en diner om de zelfde tijden.

    Succes ??

     

    Reageer
    #14

    Idd herkenbaar..ook onderzoeken gedaan suiker bloeddruk..enz..niks aantoonbaars...vind het ook vreselijk...komt meestal in ontspannen toestand...bij drukte op het werk geen last..maar bij leuke dingen..ontspanning enz..steekt het ..akelige gevoel..licht in mijn hoofd..akelig in mijn buik enz...opeens de kop op..?

    Reageer
    #15

    hoi

    het verhaal wat je schrijft had zomaar over mij kunnen gaan

    ik heb namelijk exact dezelfde klachten,ontelbaar vaak bij de huisarts geweest,bloedonderzoek wees ook niets uit,ik heb vooral in de ochtend last van zweten,opgejaagd gevoel,duizelig,hartkloppingen en ga zo maar door.en idd ga je dan denken dat er iets ernstigs aan de hand is met jezelf.gisteren opnieuw bij de huisarts geweest en nu word mijn lever nagekeken,want je lever veroorzaakt dat soort klachten ook

    Reageer
Reageer op: gejaagd gevoel/licht in het hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief