Paniek stoornis

  • #1

    hallo allemaal,

    ik ben sinds een half jaar bezig met een nieuwe fase in mijn leven namelijk de paniek fase.. als iemand mij dit een jaar geleden had verteld dan zou ik die gene voor gek verklaren.. ik had een goede baan in de zorg en heb een super leuke lieve man, maar sinds 6 maanden heb ik paniek stoornis.. hartkloppen , hoofdpijn, duizelig druk op mijn borst gejaagd gevoel huibuilen vreselijk.. vooral dat lichaam gefixeerde ik ben non-stop aan het checken hoe hoog mijn hartslag is hoe vaak hij overslaat hoe erg mijn hoofdpijn is waar ik nou precies die druk voel op mijn borst.. ik word er zwaar verdrietig van en het beheerst mijn hele leven op het moment ik volg emdr en cognitieve gedrags therapie maar het lijkt niet echt te helpen ik weet wel dat de kans klein is dat er een hart aanval aankomt bedoel ecg en bloed alles goed maar waarom voelt het dan allemaal zo echt?? Iemand tips!? En iemand het zelfde gevoel? Ik heb echt het gevoel dat ik knettergek aan het worden ben!

    Reageer
    #2

    Angst/hyperventilatie kan heel veel klachten veroorzaken. Het zijn ook geen ingebeelde klachten, maar werkelijke klachten. Het verschil zit allen in de oorsprong/de oorzaak. Ze worden niet door een ziekte of aandoening, zoals hartproblemen veroorzaakt, maar hebben een psychische oorzaak.

    Kijk hier maar eens welke klachten er allemaal kunnen ontstaan:

    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #3

    bedankt tandor, en dat weet ik we ondergaan die klachten echt mijn hart klopt echt snel slaat echt steeds over ik ben echt duizelig en bang om flauw te vallen er is alleen niks ergs aan de hand ik weet het wel, bij de therapie zeggen ze er gaan valse alarmen af, ik geloof het wel, maar het maakt er de angst en de klachten niet minder om... gaat het over? Gaat t voorbij? Bedoel het kwam op de 1 van de andere dag, kan dat ook zo weer weggaan??

    Reageer
    #4

    Het zal niet van de een op de andere dag over zijn, maar kan zeker weggaan. De therapie zal daaraan  moeten bijdragen.  Maar je zult het even de tijd moeten geven. Je kunt er zelf ook iets voor doen.  Lees eens de columns over angst die ik heb geschreven en  ga eens aan de slag met de oefeningen die daar in staan

    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten/

    Reageer
Reageer op: Paniek stoornis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief