Stemmingswisselingen

  • #1

    Sinds kind heb ik adhd. Nu ongeveer een jaar a 2 jaar heb ik last van stemmingswisselingen. Soms ben ik meerdere keren op een dag down en dan weer meerdere keren vrolijk. Soms ook echt ff een klein weekje somber en angstig (vaak na drugs of drankgebruik) en dan weer een weekje niet. Dit schijnt bij adhd te horen. Ook pieker ik erg veel. Verder ben ik 25 en gaat objectief gezien alles wel goed. Studie, werk en veel sociale contacten.

    Nu vroeg ik mij af: gaan dit soort stemmingswisselingen ooit nog over zonder medicatie? Bijvoorbeeld door drastisch minder te gaan drinken? Heb laatst een maand niet gedronken maar toen had ik er nog wel wat last van, misschien was een maand niet genoeg...
    Of ontkom ik er niet aan om aan de pillen te gaan?

    Reageer
    #2

    Drugs en drank zijn eigenlijk factoren die sowieso invloed hebben op je stemmingen. Al helemaal wanneer je adhd hebt.
    Je kunt het uitproberen en iets langer alcohol en drugs vermijden.

    Stemmingswisselingen zullen er altijd wel eens zijn. Ook dat is inherent aan adhd. Maar wellicht wel in mindere mate.. Misschien kun je het dan zonder medicijnen doen.

    Reageer
    #3

    Dat ga ik dan zeker eens proberen. Dit doet verder niet aan borderline denken in uw ogen?

    Reageer
    #4

    Borderline? nee. Daar denk ik echt niet aan.

    Reageer
    #5

    Okee! Ik dacht dat flinke stemmingswisselingen daar namelijk een teken van waren altijd..

    Reageer
    #6

    Bij borderline kun je dat ook hebben, maar in jouw geval is de ADHD en de combi met alcohol en drugs toch voor de hand liggender.

    Reageer
    #7

    als je al gevoelig bent en adhd hebt kan je maar beter helemaal van de verdovende middelen afblijven.
    Voor je adhd kan het goed zijn om eens te kijken naar bepaalde voedingsstoffen die je nodig hebt. Een beetje opletten met wat je eet en wat supplementen als magnesium en vitamine B en misschien wat andere stoffen, dat kan ook schelen in de stemmingswisselingen. Alcohol berooft je lijf van stoffen als magnesium dus daarom heb je niet alleen op het moment van drinken last.
    Een te laag serotonine zou ook kunnen spelen en daar zijn natuurlijke middelen voor. Zo zit er in voedingsmiddelen als linzen en tonijn een stofje, tryptofaan genaamd, dat zorgt voor de serotonineaanmaak, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten.

    Reageer
    #8

    ADHD en stemmingswisselingen zijn vrij normaal, je kan het wel erger maken door te veel drinken, dus als je een weekend goed doorzakt kun je de dagen erop er flink last van hebben, probeer alcohol te beperken tot 1 of 2 glaasjes en je zal veel minder last van de stemmingswisselingen hebben. Als je toch een keer door zakt weet je waar het aan kan liggen als je stemming erg schommelt en jij je meer down voelt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Stemmingswisselingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief