ik durf niet naar buiten

  • #1

    hoi

    Ik zit met een probleem ik durf niet meer naar buiten ik ben 24 jaar en zou toch volop moeten genieten van het leven dit beheerst mijn leven nu een jaar.Ik durf wel naar buiten als iemand erbij is maar dan krijg ik het soms ookal...moeite met slikken en zweten.Als ik wel alleen ging dan gaat mijn hart tekeer en denk ik dat ik een hartaanval krijg ik word misselijk ik heb idee dat ik raar loop en weet niet hoe ik moet kijken ik weet geen houding te geven aan mezelf als er een groepje staat met jongeren bijvoorbeeld loop daar gerust een staat voor om en ik ben ook aleens flauwgevallen midden op de stoep!Ik durf niet eens naar de supermarkt.Thuis voel ik me wel goed maar soms heb ik daar nu ook! ineens die angst alsof er iets engs gaat gebeurenen ook erg zweten.Ik was niet verzekerd dus naar de dokter ging ook niet maar nu ben ik wel verzekerd.Moet hiervoor naar de huisarts of naar een psygoloog?
    Ik wil hier echt vanaf ik ben ookal mijn baan hierdoor kwijt geraakt dat kan toch niet zo langer?Ik heb gegoogled en kwam steeds uit op agorfobie zou dat het zijn,kan je dat ineens krijgen...ik was vroeger wel heel gesloten ook tegenover mijn ouders en op school en ik heb niet zo leuke dingen meegemaakt...maar ik verlies wel al mijn vrienden zo ik verzins steeds weer een smoesje.
    groetjes een zenuwpeesje

    Reageer
    #2

    ga even naar de huisarts, die kan je doorverwijzen.
    het komt goed, maar je moet er echt aan werken.

    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Oke bedankt ik maak morgen een afspraak
    daar ben ik nu alweer zenuwachtig voor bah
    dan heb ik nog even een vraag als je veel zenuwachtig ben krijg je daar chronische diaree van?
    Ik ga deze week ook maar een uitkering aanvragen want ik voel me echt nutteloos nu....
    En hoelang duurt het voordat ik hier weer echt vanaf ben ik wil gewoon weer leven...kan het ook wat anders zijn dan agorfobie?sorry dat ik zo doordraaf maar ik ben echt bang..
    groetjes zenuwpeesje

    Reageer
    #4

    hoi

    nou,ik ben naar de dokter geweest...Ik moet eerst weer een bloedtest afwachten en dan praten we verder over de pleinvrees zei hij...vond het wel lastig want het was weer een andere dokter dan de vorige keer.Ik snap niet zo goed waarom ik pas na de bloedtest(allergie gluten) verder kan praten over mijn angst want hij zei ook nog dat de wachttijden voor de therapie best lang zijn en wat heeft dit te maken met pleinvrees?
    Maar goed ik wacht wel weer ondertussen lopen mijn rekingen ook hoog op lekker hoor al die stress....O ja is therapie hetzelfde als een psygoloog of toch weer niet?
    Alvast bedankt weer voor het luisteren
    gr zenuwpeesje

    Reageer
    #5

    sterkte en hopelijk kom je er over heen zodat je echt kan gaan genieten..grt

    Reageer
    #6

    Elke dag leef ik in spanning elke dag gaat mijn hart te keer ik ben bang om in de drukte te lopen dan heb ik het gevoel dat ik duizelig wordt en dat ik ga flauwvallen op school is het precies hetzelfde ik heb zo mooie leven gehad ik genoor van me leven ik sportte veel ik ging op stap en noem maar op ik weet niet wat ik moet doen het gaat al twee maanden zo door en ik ben bang dat ik mezelf ooit iets aandoe ik leef niet met plezier nu 🙁 vamnaf 2 september ga ik naar een groepstherapie bij psycho gaat dat helpen want ikben echt bamg

    Reageer
    #8

    hoi.dit is heel erg herkenbaar .

    ik ben nu 18 en loop ook al 5 a6 jaar met deze klachten . maar heb onderzoeken gehad .ik heb een angststoornis.ik heb jouw klachten ook maar dan met hyperventilatie houterig lopen , zweten .hartkloppingen , thuis zitten , isoleren ,  niet durven bellen paniekaanvallen.enzov......  en ik ben al 3 jaar of langer bezig voor hulp .

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @D De juiste hulp is belangrijk, dat je stap voor stap weer verder komt.

    Nu kunnen er ook lichamelijke factoren spelen. Als je slecht in je energie zit kan je je angstig voelen. Belangrijk is gezonde voeding, met zo min mogelijk suiker. Ook supplementen als magnesium, vitamine b en d, omega 3 en bepaalde aminozuren. zouden kunnen helpen. Bij angsten kan een tekort aan serotonine spelen. Door de juiste voedingsstoffen help je je lichaam om die weer zelf aan te maken. Ook de juiste ademhaling is belangrijk. Bij angsten haal je vaak te diep adem, waardoor je lichaam nog gestrester wordt.

    Reageer
Reageer op: ik durf niet naar buiten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief