cortisol

  • #1

    hallo ik heb al een tijd dat ik overspannen ben en angstig en de klachten nemen toe heb vaak last van hoofdpijn buikpijn diaree gespannen nek spieren hoge bloeddruk en ik zit niet lekker in me vel ben al bij de huisarts geweest en die zegt dat het spanning is nu heb ik zelf lopen Google en ik kwam bij cortisol terecht ik heb hier niet eerder van gehoord en ik vraag me af of dat gevaarlijk is en wat het met je lichaam precies doet..

    Reageer
    #2

    Cortisol is een stress hormoon. En je lichaam heeft dat in zekere mate nodig. Dat is op zich niet gevaarlijk.

    Lees hier meer over stress en cortisol

    https://stressplein.eu/cortisol-anti-stresshormoon/

    Reageer
    #3

    Bij stress kan er een boel ontregeld raken in je lichaam. Dan is het belangrijk om je spanningen weer kwijt te raken, door lichaamsbeweging/sporten maar ook weer niet overdrijven.

    Verder is goede voeding natuurlijk belangrijk. Beter zo min mogelijk suiker bijvoorbeeld. Dan kan het zijn dat je wat tekorten hebt in je lichaam, zoals onder andere magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en bepaalde aminozuren. Dat soort stoffen helpt je lichaam zelf allerlei neurotransmitters als serotonine en melatonine aan te maken en helpt ook allerlei lichaamsprocessen.

    Specifiek voor hoge bloeddruk is het goed om op je voeding te letten. Magnesium helpt in elk geval mee om de bloeddruk te regelen.

    Reageer
Reageer op: cortisol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief