Hoogbegaafdheid

  • #1

    Beste lezers,
    Laatst heb ik op nieuws een artikel gelezen over hoogbegaafdheid. Zelf zit ik nu op Havo en ik ben zestien jaar oud. De meeste kenmerken van hoogbegaafdheid komen overeen met de kenmerken die ik heb. Maar nou is het zo, dat ik tientallen IQ-testjes heb gemaakt, en daar komt uit op een IQ van 120. Volgens de regels is dit dus niet een IQ, waarop men het met hoogbegaafdheid zou associeren. Is het dus mogelijk dat ik toch hoogbegaafd ben ondanks mijn IQ, of is er pas sprake van hoogbegaafdheid als je ook daadwerkelijk die IQ van 130+ hebt?

    Reageer
    #2

    Dan moet je IQ toch echt hoger zijn dan 130.

     

    Reageer
    #3

    Dus ik heb niks bijzonders, of is er nog een ander 'stoornis' die hieraan betrokken is?

    Reageer
    #4

    Hoezo een stoornis?

    Welke klachten/problemen heb je dan?

     

    Reageer
    #5

    Het zijn geen problemen, maar ik heb het daarom ook tussen aanhalingstekens gezet, aangezien ik niet weet hoe ik het anders moet verwoorden... Maar de meeste kenmerken komen overeen met mijn kenmerken... Dus is er misschien dan iets anders dat op hoogbegaafdheid lijkt..

    Reageer
    #6

    Maar waarom denk je dan dat je hoogbegaafd bent? Er  moeten dan toch dingen zijn die ervoor zorgen dat je dat denkt...

    Reageer
    #7

    Nou heb ik verschillende IQ-testjes gemaakt en meestal heb ik de wiskundige opgaven goed, en de opgaven waarbij je vooral logisch moet denken ook. Maar de meeste spelling opgaven heb ik fout, aangezien ik maar drie jaar nu in Nederland woon. Veel mensen zeggen ook dat ik best wel snel leer, en naar zeggen van sommige docenten is mijn woordenschat en spelling zelfs beter dan een gemiddelde havist.

    Reageer
    #8

    En ik vind Natuurkunde heel leuk. De meeste leerlingen uit mijn klas doen eigenlijk geen ene moer, maar ik verdiep mij meestal wel in de stof omdat ik het leuk vind.  Als ik bijvoorbeeld een leuk artikel tegenkom over sterrenkunde, dan heb ik vaak wel de neiging om naar Google te gaan en dan verschillende sterrenkundige onderwerpen te zoeken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Of dat nou perse tekenen van hoogbegaafdheid zijn...

    Dan zou je een keer een goede IQ test moeten laten afnemen. Bespreek het eens met je decaan

    Reageer
Reageer op: Hoogbegaafdheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief