Faalangst?

  • #1

    Hallo (ik weet niet of ik hier goed zit),
    Even de situatie schetsen: ik ben een meisje dat in het 2de middelbaar zit (13jaar). Altijd ben ik al redelijk gevoelig geweest (snel huilen, snel boos), maar totaal niet verlegen! Ook haal ik steeds heel hoge cijfers, tussen 90 en 95%
    Nu kreeg ik gisteren een mail van een leerkracht dat mijn naam is genoemd in de werkgroep 'leren leren' i.v.m faalangsttraining en dat ik haar moet komen opzoeken tijdens de pauze. Ik weet zelf niet wat faalangsttraining precies inhoudt. Nu zou ik persoonlijk niet zeggen dat ik faalangst heb, ik zou het eerder 'gedreven zijn' noemen... Laatst hadden we een grote toets gehad van aardrijkskunde waar ik heel hard voor had geleerd. Toen deze test veel te moeilijk was, moest ik huilen.
    Mijn instelling (wat ik ook tegen die leerkracht ga zeggen) is: Als jij een 8 hebt voor een toets vind je dat goed, en ik vind dat opzich ook wel goed. Maar wanneer je doel een 9 of een 10 halen is, en je krijgt dan een 8... Snap je dan dat ik dat niet goed vind?

    Wat ik met dit topic wil bereiken? Helemaal niets, ik moest gewoon even mijn verhaal kwijt. Toch hoop ik dat hier toch een aantal (serieuze !) reacties op komen ?

    Reageer
Reageer op: Faalangst?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief