Eetprobleem of eetstoornis?

  • #1

    Hoii, ik ben een meisje van 16jaar, en ik zit al een tijd met een probleem, maar ik weet niet wat er aan de hand is en het is frustrerend.

    Ik heb mij altijd al onzeker gevoeld over mijn lichaam, ik had altijd heel erg ondergewicht, maar voelde me altijd aan de dikke kant van normaal gevoeld. Toen ik op de middelbare school steeds meer een normaal gewicht kreeg werd mijn gewichtsprobleem erger en sinds een jaar is het echt een probleem. Ik heb een jaar lang periodes van een week waarin ik heel erg afval op een hele ongezonde manier (starvation, uitspugen, eraf sporten) gevolgd door binges, maar ook periodes waarin ik normaal at.

    Dit is sinds de zomervakantie nog erger geworden, ik ben er dagelijks mee bezig, en op vakantie had ik een mental breakdown en was ik heel chagarijnig omdat ik mij niet kon wegen en ik had het gevoel dat ik aangekomen was. Ik had echt een paniekaanval want ik kon geen maaltijden overslaan etc want ik was 24/7 met mijn ouders.

    Ik heb het idee dat mijn probleem nu veranderd is, sinds 2/3 maanden ben ik er dagelijks mee bezig. Soms eet ik 2 dagen niks (dan zeg ik tegen mn ouders dat ik al gegeten heb bij vrienden) of ik eet opeens heel veel. In een typische week voor mij durf ik op school niks te eten, en ik durf niks te eten als ik met vrienden ben. Ik krijg dan letterlijk geen hap door mijn keel. Maar vaak als ik thuis kom gaat het ok, en savonds en in het weekend eet ik veel en ongezond.

    Heb ik een eetprobleem of een eetstoornis? Wat moet ik doen? Gaat iemand door iets vergelijkbaars?

    Reageer
    #2

    Ohja ik ben 166cm lang en ik weeg tussen de 48 en de 52 kg (ligt eraan of ik in een eetfase of in een afvalfase zit)

    Reageer
    #3

    Het lijkt er inderdaad op dat je een eetstoornis hebt. het is wel heel goed van je, dat je zelf in de gaten hebt dat er iets niet goed gaat.
    Ik raad je dan ook dringend aan naar de huisarts te gaan en dit met hem/haar te bespreken. Je hebt hier wel hulp bij nodig.

    Reageer
Reageer op: Eetprobleem of eetstoornis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief