vraag

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben 17 jaar en ik denk dat ik sws depressie heb.

    Ik weet momenteel niet precies wat ik heb daarom plaats ik het hier

    Ik was 12 jaar en had toen erge ruzie met een goeie vriend van me wat nooit is goed gekomen. Ik voelde me daarna vaker neerslachtig. Ik ben/was voorzichter in het contact leggen met andere duurde veel langer voordat ik ze vertrouwde was toen het jaar erop gameverslaafd. Kwam elke dag uit school en ging direct gamen met vrienden dat was ook bijna het enige wat ik zowat deed. Ik zat in de 1ste klas en was toen ook gezakt. Me ouders ware en niet blij mee maar ikzelf had er geen last van want me vriende zakte ook. Ben daarna langzamerhand gestopt met gamen doordat ik niet nog een keer wou zakken. Dat jaar dat ik was gestopt gin het wel beter op school maar was nog wel verlegen. Wat me toen opviel is dat als ik terug keek op me gameperiode dat ik het in de stad nooit zo prettig vond ik voelde me aangekeken in een vijandige manier. Gelukkig dat het dus minder was gewordem dacht ik zelf. Ik was ongeveer 15 toen zat ik in een nieuwe klas. Toen was het schooljaar in mijn beleving minder leuk had me vriende en ik werde vaak lastig gevallen was toen nog steeds onzeker en kon daardoor soms wat moeilijker in slaap komen dan daarvoor.
    En nu was ik een jaar 16 en toen ging het slechter en ging ik vaker spijbelen daarbij niet praatte ik bijna nooit in de klas behalve tege een paar vriende. En toen moest ik naar een andere school ik begon te roke en voelde me minder verlege/onzeker. Had nog steeds wel dat als bijv de klas tege elkaar ging prate in de grote groep dat ik dan nie veel zei. Begon ook steeds meer te blowen, was leuk maar later was ik een tijdje te fanatiek bezig had toen verminderd. Later toen ik ging afbouwen was het blowe minder aangezien school minder goed ging. Kreeg toen een paar een soort van angst aanvallen en soms kreeg ik tics. Dit gebeurde allemaal onderinvloed. Werd paranoia toen ik bijv op straat liep dus was ermee gestopt. Was daarna gestopt met de opleiding en toen ging het minder. Daarvoor had ik dat ik snel onteresse in dingen kon verliezen een soort van lichte depressie dacht ik. Maar ik waa dus gestopt met blowe en school en voelde steeds depressiever en werd soms ook gwn nuchter paranoia als ik buiten liep. Heb dan het gevoel van dat ik word aangekeke en dat me hoofd soms soort van vast loopt en ik lichte tics krijg en ik niet meer goed kan functioneren. Heb nu momenteel weer school maar heb moeite om in slaap te komen op school dage. En wordt vaskt eerder wakker dan de wekker lichtelijk gestrest en wordt steeds erger totdat ik op school ben en heb dan soms die paranoia beschrijving in de klas. Wil er nog ff bij vermelde dat ik vroeger( in de 3eklas het gevoel had of alles niet echt was en had dat toen ik kleiner was een jaar of dat ik dat aan me ouders vroeg of alles wel echt was)

    Dus mijn vraag is wat heb ik eigenlijk?

    Reageer
    #2

    Of je een depressie hebt is nog maar de vraag. Wat wel aan de hand is, is dat je heel erg onzeker over jezelf bent. He is moeilijk om zo te zeggen wat er precies aan de hand is.
    Ik zou je willen aanraden om naar je huisarts te gaan en dit met je huisarts te bespreken. De huisarts kan je naar een psycholoog verwijzen. In gesprekken met een psycholoog kan duidelijk worden wat er aan de hand is en hoe het aangepakt kan worden

    Reageer
Reageer op: vraag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief