Met opzet flauwvallen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een vraag. Vaak als het mij teveel word wat betreft spanningen en gedachten die door blijven gaan en mij heel slecht voel, dan val ik met opzet flauw dmv een trucje. Ik doe dit 2-3 keer per dag. Ik vind het heel stom dat ik dit doe, en schaam me er ook voor, ik heb dit nooit tegen iemand verteld. Ik doe dit alleen als ik in mijn huis ben, niet om aandacht te vragen op een kinderachtige manier van anderen oid. Kan dit eigenlijk kwaad? Kan je hiermee echt je hersenen kapot maken? De flauwte duurt nooit lang, zo'n 30 seconden à een minuut. Gisteren duurde het wel langer, of nou ik was wel weer half bij maar kon niet bewegen voor 2 minuten. Mijn vraag is dus of dit echt mijn hersenen beschadigd of mijn IQ hierdoor omlaag gaat, oid. Gelieve geen reacties van 'wat ben je dom om dit te doen' etc. Want ik weet dat het niet echt een goede manier is.

    Groetjes.

    Reageer
    #2

    Flauwvallen is eigenlijk een natuurlijke reactie van je lichaam op een ontregeling van je bloeddruk. Deze vorm van flauwvallen is niet ernstig of schadelijk. Tenzij je met je hoofd op een harde ondergrond valt en daar letsel door oploopt.
    Bij bewust flauwvallen kan dat iets anders zijn. Dat hangt namelijk of van de manier waarop je dat doet. Als je het d.m.v. je ademhaling doet, kan dat wel gevolgen hebben. Het kan dan invloed hebben op de zuurstofvoorziening o.a. naar je hersenen. Het is een slechte manier om op spanningen te reageren. Je zou hier eigenlijk met een psycholoog over moeten praten.

    Reageer
    #3

    bedankt voor de reactie! Inderdaad door middel van op mn hurken zitten een minuut heel snel in en uitademen opstaan en tegen mijn duim blazen. Ik zit al heel lang in therapie maar voel niet de behoefte dit te besprek met die mensen. Wilde alleen weten of het schadelijk is. Volgens u is het dus wél schadelijk, gezien hersenen even geen zuurstof krijgen. Mijn IQ kan hiervan dus écht omlaag gaan?

    Reageer
    #4

    Met je IO heeft dat niets te maken.
    Maar het kan wel schadelijk zijn. Ik zou je toch aanraden om dit te bespreken of om er mee te stoppen.

    Reageer
Reageer op: Met opzet flauwvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief