Stress,ziek, of vermoeid?

  • #1

    Hallo!

    Ik probeer het verhaal zo kort mogelijk te houden maar wil jullie een beetje de achtergrond info geven.

    Ongeveer 4 weken geleden ben ik er achter gekomen dat mijn broertje in zijn polsen had gesneden, en ben hier erg van geschrokken en heb mij een week sip, verdrietig gevoelt.

    Dit werd versterkt omdat ik 2 maanden geen werk meer had en dus geen ritme.( hier voor 3 jaar gewerkt) Kreeg een beetje nutteloos gevoel. En sliep erg slecht hier door. Kwam slecht in slaap en als ik wakker werd leek het alsof ik mega zenuwachtig was terwel ik niets hoefde te doen.

    Gelukkig verdwijnde dit gevoel toen ik weer werk had en sliep stukken beter.

    Nu een week geleden, heeft mijn broertje weer een terug val gehad en heeft, dingen geschreeuwd over niet meer willen leven. Dit heeft mij weer een verdrietig en pijn gevoel gegeven.

    Maar krijg nu af en toe als ik bijv een hard geluid hoor schrik ik en krijg ik een rare rilling door mijn lichaam. Ook merk ik dat ik vaak mijn benen en rug aanspan. En het soms benauwd heb.

    aangezien ik dit nog nooit eerder heb gevoelt is mijn vraag, is dit stress? Kan dit door mijn situatie komen? Gaat dit van zelf weg? En is dit erg?

    Sorry voor het lange verhaal.

    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Het kunnen zeker stress gerelateerde klachten. Het is ook niet niks wat er is gebeurd.
    Misschien dat je bent gaan hyperventileren door de stress.
    Kenmerken daarvan zijn o.a.
    druk op de borst, benauwd gevoel, een knijpend gevoel in de keel, soms het gevoel dat er te weinig lucht in je longen komt en dat je dieper miet gaan inademen, zuchten, geeuwen, tintelingen in armen of handen, spierspanningen, misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, hartkloppingen en zo kan ik nog wel veen doorgaan.
    Het slechte nieuws: het is vervelend om te hebben
    Goede nieuws: het is niet ernstig

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je bericht Tandor,
    Het is zeker vervelend en wat je mij voor voorbeelden geeft herken ik mij bijna overal in. Ik heb geen idee als ik dan hyperventileer, over het algemeen heb ik het gevoel dat ik rustig adem. Maar is dit iets wat vanzelf weg gaat?

    Gr

    Reageer
    #4

    Het vervelende is dat je het zelf niet in de gaten hebt.
    Maar op het moment dat je begint te zuchten of dieper gaat inademen omdat je dat gevoel van luchtgebrek krijgt, ben je dus aan het hyperventileren. Op dat moment kun je er zelf iets aan doen. Als je voelt dat je dieper moet gaan inademen, moet je 5 tellen rustig door je neus inademen en 8-10 tellen rustig door je neus uitademen. Dat voelt even vreemd maar gewoon een aantal keren achter elkaar blijven doen. Dan merk je vanzelf dat dat vervelende gevoel over gaat.
    Voor het overige zou ik je willen adviseren om ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen te doen. Je kunt ze vinden in de columns over angst die ik heb geschreven. Ze zijn ook heel goed te gebruiken tegen hyperventilatie.
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/nieuwsberichten/psychiatrie-nieuws/285-hoe-kan-ik-mijn-angstgevoel-beheersen-deel-2
    http://www.dokter.nl/nieuws-items/nieuwsberichten/psychiatrie-nieuws/284-hoe-kan-ik-mijn-angstgevoel-beheersen-deel-1

    Reageer
Reageer op: Stress,ziek, of vermoeid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief