spiertrillingen over hele lichaam en lichte kramp in bicep

  • #1

    Hallo,

    Sinds een week of drie heb ik last van spiertrekkingen in mijn bicep, samen met een lichte kramp ben ik naar de huisarts gegaan en ben ik doorverwezen naar de neuroloog. (normaal doen ze dit niet zo snel, maar omdat ik sinds een paar maanden ook vasculitis aan de huid heb en keratoconus leek het de huisarts wel fijn om er maar meteen goed naar te laten kijken). De neuroloog heeft een MRI van mijn hersenen ingepland. In de tussentijd zijn mijn klachten echter veranderd. de continue spiertrekkingen in mijn arm zijn veranderd in een continue vorm van kramp, de spiertrekkingen zijn nu verspreid over mijn hele lichaam en het zijn altijd een paar korte trekjes en dan is het weer weg en komt het een paar minuten later terug op een andere plek. Ik ben verder een gezonde jongen met een normaal gewicht en loop af en toe korte afstanden hard. Ik heb dit gevoel ieder moment van de dag als ik in rust ben, zowel in de ochtend als in de avond.

    Dit hele gedoe maakt mij erg zenuwachtig, juist omdat ieder tikje in mijn spier een soort van confrontatie is dat er iets niet goed kan zijn. Zijn er meer mensen met dergelijke klachten?

    Reageer
    #2

    De klachten zouden eventueel met de vasculitis verband kunnen houden.
    Vasculitis kan namelijk spierpijn/kramp en gewrichtspijnen veroorzaken.
    Het is wel zaak om dat goed te laten onderzoeken. Laat ook bloedonderzoek doen naar de ontstekingswaarden en controleren op anemie.

    Reageer
    #3

    Dank, voor je - snelle - reactie. Bloedonderzoeken zijn ivm vasculitis inmiddels gedaan (alle uitslagen positief). Ik heb zelf het idee dat het los van elkaar staat en mogelijk ook door stress veroorzaakt wordt. Ik slik nu al wel magnesiumtabletten om het te proberen te controleren. Lijkt nog niet het geval nu (heb ook geen idee hoe snel die tabletten echt werkzaam zijn). Het valt mij voornamelijk op dat ik het enkel bij rustmomenten heb, ook de frequentie is variërend. Van iedere 5-10 min een spiertrekking in de ochtend tot iedere half uur een spiertrekking in de middag.

    Reageer
    #4

    [quote]Bloedonderzoeken zijn ivm vasculitis inmiddels gedaan (alle uitslagen positief).[/quote] Omdat er nogal eens misverstanden zijn over positief en negatief:
    Wel of geen vasculitis?
    Ook gecontroleerd op bloedarmoede?

    Magnesium zal even nodig hebben voordat het weer op peil is en effect zou kunnen hebben.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #5

    Hoi Tandor, ik had het inderdaad even anders moeten verwoorden, dit zorgt voor wat verwarring. De bloedonderzoeken waren allen goed, aan de hand van een biopt is vastgesteld dat ik cutane small vessel vasculitis aan de huid heb.

    De test geeft een aardig hoog cijfer (61). Dit is de derde dag dat ik magnesium slik. Dan ga ik er maar vanuit dat mijn lichaam er nog aan moet wennen. Hopelijk helpt het en anders natuurlijk de MRI over 2 weken. Het vervelende met deze klachten is vooral de bezorgdheid die er bij komt kijken, vooral omdat het ook symptomen kunnen zijn voor vervelende ziektes. Bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #6

    Met een score van 61 is er in ieder geval sprake van hyperventilatie. Daarover bestaat dan geen twijfel.

    kijk eens in de lijst welke klachten er overeenkomen :
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
Reageer op: spiertrillingen over hele lichaam en lichte kramp in bicep


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief