Bang om te ontlasten door pijn in anus

  • #1

    Beste,

    Ik heb de hele week met griep in bed geleden hoge koorts en zware keelontsteking. Ik heb hiervoor vee pijnstillers geslikt (ibuprofen en paracetamol) ik kreeg zondag van de dokter voor de keelontsteking Amoxicilline antibiotica met als bijwerking diaree.

    Nu heb ik altijd moeite met ontlasten ik slik hier elke dag movicolon voor (vezelpoeder) en net veel water drinken erbij gaat het dan altijd goed.

    Ik heb door de griep dit niet kunnen drinken en heb natuurlijk heel de week stil gelegen(kon niet lopen zo ziek was ik) en dat bevorderd de spijsvertering natuurlijk niet.

    Maar door de antibiotica moest ik gister wel ontlasten ik voelde hele lichte diaree krampen. Dus ik naar de wc maar ik had direct veel pijn de endeldarm was gevuld met hele harde ontlasting. En mijn anus deed erg vee pijn.

    Ik heb 3,5 uur op de wc gezeten Omdat ik het er niet uit durfte te persen maar uit eindelijk hielt ik de krampen niet meer en perste pijn lichaam het er zelf keihard uit met als gevolg dat mijn anus heel de nacht gebrand heeft en pijn doet nogsteeds en een beetje bloede.

    Ik heb het heel goed schoon gemaakt met lauw water en ph neutrale zeep en daarna een dikke laag vasiline op gesmeerd. Grote katoenen Hema onderbroek aan en ben gaan slapen. (Lang leven de hema Onderbroeken! Haha)

    Nu is het 2 uur smiddags volgende dag en ik ben al vanaf dat ik opgestaan ben doodsbang dat ik straks weer moet ontlasten.

    Ik denk namelijk dat ik dan echt flauw ga vallen van de pijn omdat het helemaal kapot is me anus etc.

    Dus nu vroeg ik me af...

    Wat kan ik nu het beste doen?

    Alle tips en adviezen zijn welkom ik ben echt radeloos!

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Het probleem is natuurlijk ontstaan omdat je niet hebt gedronken. Ook met de griep kun je drinken......

    Zorg in ieder geval dat je nu wel genoeg drinkt en gebruik de movicolon. Zorg voor vezelrijke voeding, dagelijks vers fruit.

    Reageer
    #3

    darmonderzoek ?

    Reageer
Reageer op: Bang om te ontlasten door pijn in anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief