Pijnlijke zwellingen liezen

  • #1

    Hallo,

    Ik heb nu al 3 weken last van pijnlijke zwellingen in ik denk mijn liezen (ik ben een vrouw). Aan beide zijden dus, vlak naar het schaambeen.

    De zwelling is aan een kant groter, harder maar vooral ook pijnlijker aan het worden. Het is niet rood o.i.d. maar de zwelling is duidelijk te zien. Ik heb constant pijn, soms met steken. De pijn straalt ook een beetje uit naar mijn bovenbeen.

    Ik ben afgelopen week al bij de dokter geweest, maar ik moest het even in de gaten houden. Maar de pijn wordt erger en ik weet niet wat er aan de hand is. Ik heb hier nog nooit last van gehad.

    Ik zelf kan er nog redelijk aan komen, voelt niet prettig, maar mijn vriend raakte me daar laatst amper aan en de tranen sprongen in mijn ogen.

    Wat kan dit zijn en moet ik nog een keer terug naar de dokter, of moet ik zoals hij zei gewoon afwachten..?

    Groeten,
    Sanne

    Reageer
    #2

    Ik zou in ieder geval terug gaan naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    De dokter dacht trouwens aan hydradenitis suppuritiva, weet niet of ik het goed schrijf.
    Maar ik betwijfel het aangezien de huid helemaal niet rood is of wat dan ook. Er zit nu ook een zwelling net onder de andere, in mijn bovenbeen.

    Ik heb in ieder geval vanmiddag opnieuw een afspraak.... Ik ben echt benieuwd wat het is. Mijn vriend schrok ervan dat het in 2 dagen tijd zoveel groter is geworden.

    Reageer
    #4

    Acne Inverse. Dat wordt doorgaans veroorzaakt door ontstoken haarzakjes waarbij de ontsteking niet naar buiten komt maar naar binnen groeit. Ik weet natuurlijk niet hoe groot de zwellingen zijn die je hebt. Maar het zou kunnen

    Reageer
    #5

    De bult is in de lengte zo'n 2a 3 centimeter, de breedte 1a2 maar is moeilijk te zeggen omdat ie door lijkt te lopen in mijn been. Daarbij is de knobbel heel hard.

    Kan het dan dat zijn wat jij zegt?

    Reageer
    #6

    En zijn ze dan ook echt kleurloos? Want het is echt niet rood of wat dan ook.

    Reageer
    #7

    Omdat de ontsteking naar binnen gaat, hoeven ze inderdaad niet rood te worden. Het zijn forse bulten. Maar het zou kunnen.

    Reageer
    #8

    Ja het zou inderdaad wel kunnen dan.
    Hij heeft de CRP waarde in mijn bloed gemeten en deze was 49, dus er tussen in maar hij heeft me toch antibiotica mee gegeven en ik moet morgenvroeg bloed laten prikken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan maar eens even afwachten wat de antibiotica gaat doen

    Reageer
    #10

    Ik weet niet wat het precies is maar ik heb sinds vandaag ook een flinke knobbel op mijn elleboog ca 1 bij 1 cm en een op mijn scheenbeen van ook die afmeting...

    Vind het een beetje griezelig om eerlijk te zijn, want ik heb toevallig laatst al tegen iemand gezegd dat het lijkt alsof mijn hele lichaam ontstoken is. Zo'n gevoel zeg maar, want ik heb ook snel pijn aan mijn huid zeg maar, alsof het een grote blauwe plek is (normaal heb ik dat alleen als ik ziek begin te worden)

    Daarbij had ik al uitslag in mijn gezicht, maar dit is vanaf vandaag ook pijnlijker geworden.

    Reageer
    #11

    Dat klopt dan toch niet helemaal met de eerdere diagnose als het vergelijkbare bulten zijn. Ik kan daar helaas zo ongezien weinig over zeggen. Maar ik zou je wel aanraden om terug te gaan naar je huisarts.

    Reageer
    #12

    Ik heb vandaag gebeld voor de uitslag van het bloedprikken, maar alles was in orde. De plek is niet kleiner geworden door de antibiotica dus ik moet morgen nogmaals naar de dokter.

    Reageer
    #13

    Ben benieuwd dan wat de huisarts ervan gaat vinden....
    Succes!

    Reageer
    #14

    Hij denkt nu aan erythema nodosum, maar in het dossier heeft hij hier een vraagteken bij gezet omdat hij het ook niet zeker weet. Hij is wel ongerust, moet morgenvroeg nog eens bloedprikken en nu wat uitgebreider. Daar krijg ik donderdag middag de uitslag van..

    Reageer
    #15

    Erythema nodosum, is niet bepaald en kleinigheid.

    Heb je voor de rest geen andere klachten?
    Geen gewrichtsklachten in enkels knieën polsen?
    Geen koorts of griepachtige verschijnselen?
    Heb je recent een infectie gehad? Keelontsteking bijvoorbeeld? Of een langdurige griep? Of een chlamydia infectie?

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke zwellingen liezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief