Overklaarbare toenemende klachten

  • #1

    Hallo,

    Mijn naam is Elke Nicolai en ik ben 19 jaar.
    Ik weet niet waar ik moet beginnen, gezien mijn grote verscheidenheid aan klachten.
    Ik ben inmiddels bij zoveel dokters geweest, dat ik niet meer weet waar ik het moet zoeken. Vandaar dat ik mijn verhaal hier post, met de hoop dat er iemand is die mij verder kan helpen.

    Om het verhaal zo kort mogelijk te houden, beschrijf ik alleen de meest "extreme" klachten.

    Mijn klachten zijn zo'n 3 jaar terug begonnen. Rond deze tijd kreeg ik last van mijn gewrichten. Ook had ik bijna elke dag wel ergens pijn. De ene keer in mijn hoofd, dan in mijn buik of ergens anders in mijn lichaam. Even voor de duidelijkheid, mijn pijngrens ligt erg hoog en ik spreek dus niet zomaar van pijn. In principe was ik niet meteen bezorgd door deze klachten. Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn en buikpijn.
    Een tijdje later begonnen echter mijn knieën op te spelen. Ik kreeg zonder duidelijke reden ineens enorm rode, hete en dikke knieën. Dit begon aanvankelijk met mijn linkerknie, maar na verloop van tijd kreeg in de zelfde verschijnselen aan mijn rechterknie. Ik heb er verder niet echt pijn aan tijdens zo'n aanval, maar door de zwelling kan ik mijn knieën maar beperkt bewegen. Deze 'aanvallen'trekken meestal binnen een uur weer weg.
    Aangezien dit iets was wat niet echt normaal is, besloot ik ermee naar de huisarts te gaan. De huisarts had dit nog nooit eerder gezien, en had dan ook geen idee wat hij er van moest denken. Hij heeft me doorgestuurd naar een reumatoloog. Deze reumatoloog (professor/dr met ruim 50 jaar ervaring), had ook geen enkel idee wat dit kon zijn. Ook hij had dit in zijn 50 jaar ervaring nog nooit eerder gezien. Hij was (en is nog steeds) wel erg geïnteresseerd en wil er graag achterkomen waar dit vandaan komt. Ik ben tegenwoordig nog steeds regelmatig bij hem voor onderzoek.
    In de tussentijd kreeg ik steeds meer klachten. Ik had geen dag zonder pijn. Rond deze tijd kreeg ik ook enorm pijnlijke steken door mijn hele lichaam. Deze steken zaten het vaakst in mijn benen. Ik ging bijna door de grond van de pijn tijdens deze steken.
    Een jaar later kreeg ik ineens vreemde uitslag op mijn rug. Deze uitslag zat in een vast patroon van rode cirkels (ten grootte van ongeveer een 20 eurocentje).
    Gedurende de laatste 2 jaar is de uitslag zo'n 7 keer teruggekomen. Het trekt na 2-3 dagen weg en het jeukt niet, het schilfert niet, het doet geen pijn en is ook niet opgezet.
    Ook hiermee ben ik bij de huisarts geweest. Hij had ook dit nog nooit eerder gezien, maar dacht aan een schimmel. Hiervoor heb ik destijds een zalfje gekregen. Dit heeft echter niet geholpen. Het was dus duidelijk geen schimmel.
    Een week terug ben ik bij de dermatoloog geweest met deze uitslag. Hij had ook duidelijk geen idee wat het kon zijn.
    Weer een jaar later had ik ineens meerdere kale plekken op mijn hoofd. Deze kale plekken waren ongeveer zo groot als een pingpongbal. Hiermee ben ik wederom bij de huisarts geweest. Hij dacht aan alopecia areata, maar besloot me voor de zekerheid door te sturen naar een dermatoloog. De dermatoloog gaf echter een heel andere verklaring. Ik had op dat moment ook deuken in mijn nagels, waardoor hij dacht aan een infectie. Hij kon echter niet met zekerheid zeggen of dit de oorzaak was.
    Na die tijd is er nog meer haar uitgevallen. Gelukkig is alles na verloop van tijd weer aangegroeid. Ik heb dus nog steeds geen duidelijk antwoord voor de oorzaak van dit haarverlies. De een zegt dit en de ander dat.
    Gedurende de afgelopen 3 jaar ben ik ook meerdere keren met mijn urine naar de huisarts geweest. Hij heeft meerdere keren met grote verbazing voor mij gestaan, omdat mijn urine er zo vreemd uit zag. Het was over het algemeen extreem troebel, er dreven kleine vliesjes in en het stonk enorm. Ook is er meer dan eens eiwit gevonden in mijn urine. Naar aanleiding hiervan is mijn urine een keer op kweek gezet, waarna er uit kwam dat er op dat moment geen eiwit in zat. Weer een vreemd verhaal dus.
    Nu op naar de laatste en meest recente klacht. Een tijd geleden kreeg ik (wederom zonder duidelijke reden) ineens extreme pijn in mijn bovenbuik. De pijn straalde door naar mijn bovenrug en was zo heftig dat ik op de grond lag te kronkelen. En ja, ook hiervoor ben ik bij de huisarts geweest. Ik heb een echo laten maken van mijn buik. Hierop was niets abnormaals te zien. Ook heb ik een allergietest laten doen, om te zien of ik misschien allergisch ben voor een bepaalde voedselsoort. Uit het onderzoek bleek wel dat ik tekenen vertoonde van een allergie, dus is het verder onderzocht. Er is echter niets gevonden.
    Deze pijn komt vaak plotseling opzetten en duurt vaak zo'n 15-30 minuten. De pijn komt en gaat. De ene keer heb ik het elke dag, en de andere keer is het weken weg.

    Dus.. Dit is mijn verhaal. Ik ben ondertussen bij zoveel artsen geweest dat ik radeloos ben geworden. Ik weet dat er iets mis is, en er komt steeds meer bij, maar er wordt nooit wat gevonden. Erg frustrerend.
    Ik hoop dat iemand mij enige duidelijkheid kan bieden..

    Met vriendelijke groeten,

    Elke

    Reageer
Reageer op: Overklaarbare toenemende klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief