Steken, benauwd

  • #1

    Hoi,
    ik heb de laatste tijd last dat ik benauwd ben . Hiermee ben ik naar de dokter geweest en die zij dat het Hyperventilatie was dus toen ging ik naar de fysio gegaan . Ik heb daar een soort van training gehad en het werd minder en ik dacht dat het over was . De dokter zei dat ik moest terugkomen als het ondanks de therapie niet over ging. Laatst kwam het benauwdheid terug en daarbij ook nog steken bij het middenrif. Als ik dan loop word het steeds erger. Ook zie ik vaak zwarte vlekjes en heb dan het gevoel dat ik out ga maar dit gebeurt niet. Kan iemand me helpen?

    Reageer
    #2

    Ik heb last van hyperventilatie
    http://thuisarts.nl/hyperventilatie/ik-heb-last-van-hyperventilatie

    Adviezen:
    Er zijn enkele maatregelen die u kunt nemen om de angst- en spanningsklachten te voorkomen of te stoppen.

    Als u een aanval heeft of voelt aankomen, probeer dan rustig te ademen. Neem bijvoorbeeld drie seconden om in te ademen en zes om uit te ademen.
    In een papieren zak ademen helpt niet, ook al wordt het nogal eens geadviseerd.
    Soms helpt het om uzelf af te leiden. Bijvoorbeeld door bij een aanval oefeningen te gaan doen zoals kniebuigingen of door hardop te gaan lezen.
    Probeer na te gaan waarom bepaalde situaties spanningen oproepen. Het kan zijn dat u zich niet van angst of spanningen bewust bent, maar dat u wel last heeft van de verschijnselen.
    Het kan helpen wanneer u opschrijft in welke situatie u de verschijnselen krijgt.
    Bespreek uw aantekeningen met iemand die u goed kent. Dat geeft misschien een andere kijk op de situatie.

    Reageer
Reageer op: Steken, benauwd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief