Operatie anale fissuur incl botox behandeling.

  • #1

    Hallo, Ik zou graag van andere mensen die deze operatie hebben ondergaan hun ervaring willen weten.

    Ik ben vrijdag geopereerd aan een anale fissuur. Operatie en botox behandeling.

    Ik moet 2 keer per dag molaxole innemen om mijn ontlasting zacht te houden. Ik heb alleen zo veel pijn:( het is nu zondag en ik mag naar de spoedeisende hulp bellen maar die weten niets en ik moet maandag maar terug bellen naar de afdeling van de arts die de operatie heb gedaan.

    Me ontlasting is inmiddels wel zacht maar ik moet wel 4 a 5 keer op een dag naar de wc voor ontlasting. Het zijn wel allemaal kleine beetjes en het is zacht maar zodra ik naar de wc ben geweest weer zoveel pijn en ook nog veel bloed verlies:( ik ben zo bang dat dit niet ga werken omdat ik zo vaak ontlasting heb.

    Wie heeft dit ook meegemaakt?
    leef nu op de diclofanac pijnstillers maar morgen mag ik die nog slikken maar daarna niet meer:(

    Weet iemand wanneer de pijn minder wordt?

    Reageer
    #2

    Heeft je operatie uiteindelijk ook geholpen???

    Reageer
    #3

    Ik heb dit probleem nu 2 jaar.
    Enkele malen operatieve ingreep en botox injecties gehad.
    Alle voorgeschreven cremes ed gebruikt echter nog steeds zonder
    ruesultaat.
    De pijn bij ontlasting en daarna is zo heftig dat ik een half tabletje oxycodon (morfine) moet nemen om dit wat te onderdrukken.
    Mijn leven is hierdoor behoorlijk op zn kop gezet omdat fietsen niet gaat, autorijden zeer vermoeiend is en de hele dag pijn.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    na weer wakker te zijn geworden van de zeurende klacht ben ik weer op het internet gaan zoeken. Ik heb al 8 jaar last van een chronische fissuur. Gelukkig niet elke dag maar als het, ondanks de Macrogol zakjes, opletten qua eten, sporten, enz, toch mis gaat kan ik mij voor minstens een week ziek melden. Ik baal er zo erg van want ik probeer het op alle vlakken te voorkomen. Ik smeer op het moment van pijn met de isosorb vaseline. Bijwerking is hoofdpijn maar dat neem ik voor lief.

    ik ben het eind een beetje zoek. En overweeg een Botox behandeling. Ondanks mijn huisarts operaties nog even niet adviseert. Ivm het incontinentie  "gevaar". Ik wil na afloop geen pijn meer, ik wil rust! Iemand ervaring qua operaties enz?? (In het jaar 2018)

    Reageer
    #5

    Beste Sapoenie,

    Ik zit in hetzelfde schuitje. Word nu behandeld door het Proctos kliniek in Bilthoven. Aanstaande dinsdag krijg ik poliklinisch de botox. Mocht dit niet helpen. Dan laat ik me opereren, want dit is echt een hel en ik neem de risico voor incontinentie op latere leeftijd maar voor lief.

    Sterkte!

    Gr. Hamdia

     

    Reageer
    #6

    Hier het zelfde verhaal.

    Al jaren (12 jaar) gebruik ik isobordide vaseline crème, maar moet steeds meer en vaker smeren.

    Ga eind mei toch maar opereren bij de helder kliniek.

    iemand ervaringen hiermee?

    Reageer
    #7

    Hallo,

     

    Hier nog een, mij is ook geadviseerd om een botox injectie te nemen, wie heeft hier ervaringen mee, word je er incontinent van? is het blijvend? hoe lang werkt zo'n botox?

    Ik heb ook al jaren last van verzakking van de endeldarm.

     

    Reageer
    #8

    Ik heb nog geen botoxbehandeling gehad en probeer dat ook te voorkomen. Inmiddels heb ik een aantal maanden een fissuur en ik smeer diltiazemcreme. Het beste wat je kunt doen is om het ontlasten onder controle te krijgen: maximaal 1 keer per dag. Je hoeft echt niet bij elke aandrang direct te ontlasten. Als je het ophoudt dan gaat dat gewoon goed (ontlasting dikt dan wat in). Als je gaat ontlasten, zet dan zo min als mogelijk kracht en wees heel voorzichtig bij het afvegen, druk eventuele aambeien voorzichtig terug (kan wel pijnlijk zijn). Probeer daarnaast gewoon winden en boeren te laten om de gassen uit je darmen en maag te laten ontsnappen, dit verlicht de druk op de anus. Verder helpt voldoende beweging, vooral lopen en ook helpt het om bij flinke pijn gewoon een tijdje op bed te gaan liggen. Zo houd ik het al maanden vol en dat zonder pijnstillers (hoewel ik af en toe ook flink wat pijn heb als het weer eens 'mis' gaat bij het ontlasten).

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    na 2,5 week ziek te zijn geweest was ik eindelijk weer 4 weken aan het werk. (Zie bericht hierboven) Toen was daar de afspraak bij de proctos kliniek. Inwendig, uitwendig, alles zag er netjes uit. Het fissuur kon hij niet vinden. Botox en/of opereren wilde de arts nog even mee wachten... vezel dieet en wisselen van de macrogol naar de metamucil. Dit laatste ging niet goed. Binnen 2 dagen kon ik niet meer naar de wc. Ik ben toen weer over gegaan op de Macrogol maar toen was het al te laat. Ik kon het nog een week uitzingen maar nu lig alweer een week ziek van de pijn op bed.... sinds 3 dagen aan de morfine, zo erg is de pijn. Gek wordt ik ervan!! Ik smeer lidocaine en de Isorb vaseline. Maarja, dat deed ik al (zie bericht hierboven) ik was vorig weekend 2 dagen met de Isorb gestopt in de hoop dat ik de bijwerking zou krijgen en hij dan z'n werk beter zou doen.... maar helaas.

    ik voel mij weer zo ellendig! De arts kan (zei hij woensdag aan de telefoon) nu niet veel doen. ( ik moet 2 uur in de auto en dat haal ik niet) Maar het gaat over,zei hij (dit weekend? Vroeg ik... hij dacht van wel) Nou.... tis nog niet over....

    hoe is de Botox behandeling bevallen Hamdia? Aangezien jij ook bij de Proctos bent geweest?

    Reageer
    #10

    Gister ging het wel aardig. Vanmorgen weer helemaal mis. De arts belde vanmorgen om te vragen hoe het gaat. Hij wil geen Botox geven. Ik moet met zalf blijven smeren ondanks dat de pijn nog weken kan blijven. Ee komt echt verbetering zei hij. Maar wanneer???

    iedereen krijgt behandelingen behalve ik!

    ook nog de helder kliniek gebeld. Maar de arts van de kliniek bij mij in de buurt is ziek en de andere zijn voor nu te ver rijden.

    wat een rot leven!!!

    Reageer
    #11

    Hoi Sapoenie,

    Balen yoh! Ik heb de botox gehad. Poliklinisch, dus zonder verdoving. Het doet even verdomd pijn maar het leek goed te gaan tot gisteren. Ontlasting was opeens wat dikker en ja hoor daar gaan we weer. Terwijl ik echt alles doe om het te voorkomen?... ik loop ook bij de bekkenbodem therapeut. Ik ga hurkend naar de  toilet en smeer nog steeds diltiazem. Het dan even een oaar weken goed en daarna gaat het weer mis. Ik had meer verwacht van de botox, maar het valt tegen.

    Ik heb de Proctos kliniek gebeld. De arts belt mij volgende week terug en dan ga ik de operatie met hem bespreken. Wat ze precies doen etc. Mijn fisuur is chronisch. Heb het al 7 jaar en ik wil er gewoon vanaf.

    Sterkte!

    Reageer
    #12

    Bartus hoe is de operatie bij de Helder kliniek gegaan? Hopelijk heb jij beter nieuws.

    Reageer
    #13

    Ik ben al een tijdje niet meer op dit forum geweest. En ik ben benieuwd naar ervaringen, ook na bezoekjes aan de proctos.

    Vanaf mei tot aan nu nog steeds fissuur. Nog steeds alleen zalf en nog geen operaties en Botox aan de orde. De snijdende pijn was na 4 weken weg maar ik heb na ontlasting de hele dag op een plekje in de anus steken, snijdende pijn, gezeur. En pijn rondom het stuitje.
    Dit laatste is de bekkenbodem spier.
    Vorige week Had ik een terugkom afspraak bij de Proctos. Fysio en de arts keek naar het fissuur. Het is aan het helen. En dat was weer 2 uur auto rijden.

    Ik heb gister de helderkliniek gebeld en gevraaagd wat hun opties zijn. Net zoveel als wat de proctos biedt. Dus switchen heeft geen zin.

    Ik zit al vanaf eind mei thuis. Ik fiets altijd de dag door maar door niet te kunnen functioneren is t in mijn hoofd ook chaos. Wat moet eerst genezen, m'n reet of m'n kop! (Aan beiden ben ik aan t werk)

    Alleen: ik vraag mij af,zijn jullie artsen gewoon sneller in het nemen van een operatie of laat ik mij gewoon steeds naar huis sturen?!

    Tips en belevingen zijn welkom! Ik ben blij dat ik niet de enige ben met dit probleem!

    Overigens: je ontlasting soepel houden is 1. Je sluitspier niet verkrampen is 2. De bekkenbodemspier ontspannen is 3. De angst voor pijn de kop uit krijgen is 4.
    Er komt echt wel meer bij kijken dan op de voeding letten!

    Reageer
    #14

    ik heb het al vanaf 1995 en zo nu en dan komt het weer terug ik heb van momenten dan merk ik het met zitten dan doet de hele omgeving zeer ,als ik dan weer een weekje smeer dan gaat het meestal wel weer over totdat mijn ontlasting weer te hart is en dan maar blijven persen en ja dan loop ik er weer een tijdje mee ,ben in het begin er 2 x aan geopereerd  en moest daarna  zo 6 weken smeren met isorsorbine zalf maar je krijg daar koppijn van,morgen maar weer eens naar huisarts voor weer een zalfje ,ik vraag me alleen af of jullie ook zo zeurende pijn hebben rond de anus bij het zitten op een stoel  zo gauw ik opstaat is het weg of in ieder geval goed uit te houden.

    Reageer
    #15

    alleen het rare is dat naar de wc gaan eigenlijk niet echt zeer doet wel een beetje en bloed zie ik ook nooit

    Reageer
Reageer op: Operatie anale fissuur incl botox behandeling.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief