Langdurige pijn, spanning in linkerarm en schouder :s pff

  • #1

    Dag iedereen, ik ben John en ben 21jaar.

    Ik heb een vervelend probleem waar ik al een tijdje (2jaar) mee rondloop.
    2 jaar geleden ben ik begonnen met fitness. Dit om mijn levenstijl drastisch t veranderen. Ik ben stds mager maar niet sportief geweest. Een jaar geleden begonnen de problemen. Na bicepsoefeningen kreeg ik last van mijn linkerbicep. Echt vervelend. Dus besloot ik een tijdje de biceps te laten rusten. Na enkele weken startte ik opnieuw met als resultaat spanning en pijn in mijn linkerbicep. Ik bracht daarom een bezoek aan de huisarts. Die zei overbelasting, waarbij ik 4 weken moest stoppen met fitnessen. Eindelijk een oplossing joepie eindelijk een oplossing. Niet dus... Sindsdien is het eigenlijk enkel bergaf gegaan. Ik besloot kinesitherapie te volgen voor 2 maanden. Om de aanhechting tussen mijn linkerbicep en voorarm te masseren ( elleboogplooi). Alweer zonder succes. Nog steeds spanning en pijn. Daarna ging ik ten einde raad naar een arts die zich gespecialiseerd had in spieren en aanhechtingen. Ze zei dat ik een tenniselleboog had opgelopen door overbelasting. Joepie eindelijk een diagnose.. Ik moest een verband dragen waarbij ik min linkerarm niet volledig kon strekken.. Ook dit hielp niet. Na 2 maanden van behandeling was ik 'genezen'. Eindelijk en ik verlangde terug naar de eerste fitnesstraining. Ik besloot zeer licht te beginnen. Maar ook toen voelde ik terug de pijn... Na maanden behandeling en maanden de sportschool te hebben moeten verlaten, werd het me teveel. Ik besloot als laatste redmiddel om naar een fysioloog te gaan. Daar start het nieuwe verhaal. Aanvankelijk was het een overbelasting, medicatie nemen, geen sport,... Maar ook geen positieve resultaten. Daarna besloot hij een botscan te doen. En geloof het of niet! Op die foto zag men duidelijk dat er 'schade' was bij de linkerelleboog en linkerschouder. Dus joepie oorzaak gevonden, medicatie nemen, rusten en eindelijk mijn passie verderzetten. In zes maanden tijd heeft hij 4 keer de samenstelling van de medicatie verandert in de hoop mijn probleem te genezen... Zonder succes. Pff ik weet het echt niet meer. De medicatie werkt wel maar de spanning en onnatuurlijkheid van de spieren blijft. Ik hoop dat iemand echt raad heeft. Ik zal hierbij enkele vaststellingen en symptomen van mijn probleem posten.

    Symptomen:
    - pijn in linkerelleboog (aanhechting biceps denk ik)
    - pijn in voorarm( ook aanhechting maar aan voorarmkant) bij rotatie van de arm ( draaien van pols)
    - bij triceps pushdown veel spanning op linkertricep en beperkte actieradius.
    - ongelijke spiergroei in vergelijking met rechterkant lichaam
    - pijn onder linkeroksel
    - linkerschouder kraakt vaak bij rotatie en heffen naar voor.
    - linkerelleboog kraakt ook bij strekking
    - bij vergelijking van spiermassa is de linkerkant vrijwel volledig anders (spieren liggen anders, biceps en triceps vorm is anders, schouder is veel kleiner dan gezonde rechterkant)
    - als ik stretch en mijn linkerarm vasthou met mijn rechterarm en richting mijn borst druk, pijn in oksel, linkerborstspier.

    Vaststellingen
    - beide spiergroepen ( linkerbiceps, rechterbicep -> even sterk, de rest van de spieren idem) kunnen evenveel gewicht aan
    - linkerschouder veel sneller vermoeid (ontdekt tijdens boksen)
    - tijdens pullups ( optrekken aan bar, rugtrainen) heb ik op een bepaald punt geen macht meer in mijn linkerarm, schouder waardoor ik scheeftrek ( meer kracht rechterarm)
    - tijdens triceps pushdown kan mijn linkertriceps door de spanning minder ver dan de rechterkant waardoor ik scheef trek.

    Beste dit zijn de meest belangrijke zaken. Ik hoop echt dat iemand mij echt een oplossing of goede raad weet waardoor ik mijn droom en sport kan verderzetten. Dit is zo goed als mijn passie.

    Hartelijk dank voor het luisteren naar mijn probleem,
    John

    Reageer
    #2

    Beste John,

    Wat was de reden om met fitness te beginnen en wat was je doel om te bereiken?
    Gebruikte je spieropbouwende middelen?
    Wat is je lengte en gewicht?
    Hoeveel uren per week sportte je?

    Je schreef:
    "Daarna besloot hij een botscan te doen. En geloof het of niet! Op die foto zag men duidelijk dat er 'schade' was bij de linkerelleboog en linkerschouder. Dus joepie oorzaak gevonden, medicatie nemen, rusten en eindelijk mijn passie verderzetten"

    Als er "schade" aan je botten was, lijkt het mij toch wel heel sterk dat je dat met medicatie kunt oplossen. Weet je wat de "schade" was?

    Reageer
    #3

    Wat was de reden om met fitness te beginnen en wat was je doel om te bereiken?
    Ik ben nooit een echte sporter geweest. In het tweede middelbaar kreeg ik te horen dat ik te snel groeide waardoor ik wat problemen en groeipijnen had in de knieen. De diagnose was patellapeesinsertie ofzoiets waarbij de pees aan de linkerknie en in mindermate aan de rechterknie minder snel groeide dan het bot. Hierdoor moest ik twee jaar zoveel mogelijk sport mijden. Dit komt vaker voor bij puberende jongeren die een te snelle groeispurt hebben, wist de dokter me te zeggen. Tijdens deze periode heb ik zwaar afgezien, ben ik ietwat lomper beginnen worden en voelde ik me gewoon slecht. Na het groene licht, na twee jaar, besloot ik me in te schrijven in de fitnessclub en de boksclub. Ik heb traag maar gecontroleerd stap voor stap mijn grenzen proberen te verleggen. Ik was altijd mager dus wou ik breder, gespierder en vooral ook zwaarder worden. Mijn doel was dus eigenlijk zwaarder worden dmv krachttraining en goede eetgewoonten.

    Gebruikte je spieropbouwende middelen?
    Ik heb nooit anabole producten gebruikt. Wel gebruikte ik altijd proteineshakes en in perioden creatine, waardoor je tijdelijk meer kracht krijgt en dus betere prestaties kan neerzetten. Deze producten zijn legitiem en in iedere fitnesswinkel te verkrijgen.

    Wat is je lengte en gewicht?
    Toen ik enkele jaren geleden startte met fitness woog ik 58kg en was ik 1m70. Toen ik problemen begon te krijgen ben ik na een jaar en paar maanden gestopt. Toen woog ik 68kg en was ik 1m80. Vermoedelijk heeft dit te maken met de puberteit en het nog groeien. Na heel wat onderzoeken en een lange periode van rust kwam ik bij de fysioloog terecht. ik kreeg medicatie en mocht stelselmatig terug beginnen met fitness. De pijn is afgenomen door de medicatie maar de onnatuurlijkheid en de spanning in de linkerelleboog en met bepaalde bewegingen in de linkerschouder bleven aanhouden. Ook kan ik met de linkerbiceps minder ver gaan tijdens biceps curl minder ver gaan en heb ik steeds meer spanning. Eigenlijk een ongezond en raar, onnatuurlijk gevoel. Die biceps is in de aanhechting ook veel langer (raar). Maar de fysioloog zei dat ik mocht dus begon ik weer stelselmatig op te bouwen. Nu zit ik bijna terug op mijn oude niveau en weeg ik 75kg (heb besloten om alles op te geven en me te focussen op de sport). Vanaf ik terug mocht fitnessen, stopte ik met bier drinken, chips eten, frieten eten,... en focuste ik mij op mijn voeding, zoals veel pasta, bananen,... Dit had het gewenste effect en ik ben dan ook blij dat ik reeds 75kg weeg. Het is wel zeer moeilijk om vol te houden maar ik ben blij dat ik wel resultaten boek. Ik ben ook blijven hangen rond een 1m85. Hiermee ben ik steevast de grootste van de familie (toch zeker 10cm groter dan heel het gezin).

    Hoeveel uren per week sportte je?
    Ik heb in het begin zoals aangeraden steeds fullbody getraind 3x per week. Na enkele maanden schakelde ik op advies van de fitnessinstructeur over op splitschema waarbij ik per dag twee spiergroepen onder handen neem (maa, woe, vrij). Hierdoor kon ik me beter focussen op iedere spiergroep. Zaterdag ging ik vervolgens vaak gaan boksen. Ik lette wel op dat de spiergroepen die ik vrijdag trainde niet hetzelfde waren als de spieren die je voornamelijk in boksen gebruikt (rug, schouders, triceps).De problemen bleven duren en toen startte bovenstaande verhaal. Na deze lijdensweg en het opnieuw mogen starten ben ik terug lichtjes begonnen (veel lichter dan toen ik de eerste keer de gymzaal binnenging) in de hoop het probleem op te lossen. Nu ben ik terug bij het splitschema en lukt alles behalve natuurlijke bovenstaande vermelde symptomen en vaststellingen. Het is naast de continue spanning en kraken, ook voor mij persoonlijk en ook voor mijn fitnessvrienden erg zichtbaar dat vooral mijn linkerarm, schouder anders is qua spiermassa dan de gezonde rechterkant waar ik niets van spanning en problemen heb.

    Ik heb die botscanfoto meegekregen en wat ik me nog herinner is dat er iets stond van linkerschouderluxatie. Ik zal vanavond de foto's zoeken en dan meer info posten. (mijn ouders houden alle foto's bij). De fysioloog schreef me vaak verschillende soorten zelfgemaakte pillen voor. Pijn heb ik niet echt (ik denk dat er toch iets verdovend in de medicatie zit) maar wel nog steeds de spanning, verminderde spiermassa en kraken.

    Hartelijk dank voor het snelle antwoord. Ik zal ook proberen een foto te posten met de probleem gebieden aangeduid.

    John

    Reageer
    #4

    Om mijn privacy ietwat te behouden en ik niet echt een voorstander ben van foto's van mezelf te posten heb ik besloten mijn pijngebieden aan te duiden op een figuur met de bijpassende informatie. [img size=466]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/Pijngebieden___uitleg.jpg[/img]

    Reageer
    #5

    Beste John,
    De klachten die je beschrijft en de foto´s die je hebt geplaatst, zijn dus overduidelijk.
    De problemen worden veroorzaakt door caput longum hoofd van de triceps brachii. Op bijgaande foto aangeduid als long head of triceps brachii.

    Als je naar de oorsprong,origo(origins)en aanhechting, insertie (insertion) kijkt kun je zien de je klachten overeenkomen.

    je schreef:
    "Ik besloot kinesitherapie te volgen voor 2 maanden. Om de aanhechting tussen mijn linkerbiceps en voorarm te masseren ( elleboogplooi)" Dit was dus vergeefse moeite. De aanhechting van de "probleemspier" ligt dus niet in de elleboogplooi maar net zoals de spier aan de achterkant van de bovenarm.

    Ik kan nu niet achterhalen waarom de triceps van je linkerarm achter is gebleven in ontwikkeling.

    Feit is in ieder geval wel dat de manier van sporten een voortdurende overbelasting is geweest. De spier is tekort. Daardoor ontstaat een forse spanning op de origo en de insertie.
    Als je naar de insertie kijkt kun je je voorstellen dat indien de spier voortdurend op hoogspanning staat, deze aan de gewrichtskom van het schouderblad trekt. Dat verklaart dan ook de diagnose van de botscan. Door de overbelasting van de spier gaat deze met forse kracht aan het gewricht van de schouder trekken.

    Voor je onderarm is eigenlijk hetzelfde van toepassing. De insertie van de spier is te vinden bij het olecranon van de ellepijp. Gelegen aan de achterzijde van de elleboog.

    Er ontstaat tractie aan het elleboog gewricht.
    Dat verklaart het kraken van de elleboog bij strekking. De spieren van de onderarm en ook de biceps lopen dus wel door of in de elleboogplooi en komen dus eveneens onder druk te staan. Dat verklaart de klachten in de onderarm.

    Bij dit alles, zullen dan natuurlijk ook de spieren die voortdurend overbelast zijn pijnklachten gaan opleveren.

    Ik zou je willen aanraden om voorlopig even te stoppen met alle oefeningen voor biceps, triceps en schouderspieren.
    Neem 3 weken rust en begin dan met een gerichte oefening voor de triceps van je linkerarm. Doel van de oefening is om de triceps langzaam te rekken. Hiervoor is geduld en tijd nodig. Stop ook met het nemen van proteïne shakes en/of creatine supplementen.

    Hier is een oefening voor de triceps.

    Uitvoering
    Ga op een bankje zitten en neem een dumbbell in 1 hand ; til je arm naast je hoofd in de lucht ; laat de dumbbell over je hoofd zakken (zodat in de beginpositie de dumbbell zich aan de kant van het ene oor bevindt en in de middenpositie bij het andere oor) en til de dumbbell weer op.
    Begin met 0,5 kg 3 x per dag 5 minuten uiteraard op geleide van pijn. Voer dit gedurende 1 week langzaam op 1,0 kg. Na een week hier op het forum even evalueren hoe het gaat.

    Belangrijke Opmerkingen
    Houdt het hoofd recht.

    Als je nog vragen hebt of als er onduidelijkheden zijn laat het dan even weten.

    Reageer
    #6

    De foto lukte dus niet hier is een andere foto. [img size=496]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/triceps_muscles_diagram.jpg[/img]

    Reageer
    #7

    Beste Tandor,

    Ik ben maandag(1/07) naar de fysiotherapeut geweest. Daar vertelde ik terug waar ik overal pijn had. Omdat ik de door jouw vernoemde woordenschat ietwat moeilijk vond, besloot ik deze uit te printen en hem te laten lezen. Hij was grotendeels akkoord met jouw diagnose. Hij vroeg me om mijn bovenlichaam vrij te maken. Na wat bewegingen met druk, besloot hij een product (onbekend) te injecteren onder mijn oksel in de tricepspees(aanhechting). Na deze injectie voelde ik het product werken en richting de probleemgebieden trekken. Zo had ik heel de avond een lichte pijn in de oksel, schouder, triceps en elleboog. De fysiotherapeut zei me dat ik mocht blijven fitnessen maar op een laag pitje en vooral cardio. Binnen 5 weken moet ik terug op controle en hoop ik dat het probleem eindelijk (bijna) volledig opgelost is. Ik zal na deze 5 weken terug een reactie posten. Met vriendelijke groeten en alvast bedankt voor de informatie. John

    Reageer
    #8

    Beste John,
    Goed om te horen dat er in ieder geval gericht aan wordt gewerkt. Ik wens je veel succes en natuurlijk beterschap.
    Ik je reactie over een aantal weken met belangstelling tegemoet.

    Groet
    Tandor

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Tandor,

    Ik train nu al terug een tijdje en in kracht en spiermassa ben ik al heel wat bijgekomen. Mijn schouder kraakt beduidend veel minder in een bepaalde hoek. Andere hoeken of bewegingen kraken wel nog af en toe. De spanning in mijn biceps aanhechting en triceps aanhechting is ongeveer gelijk gebleven. Ik heb het gevoel dat er in de binnenkant van de elleboog een spiertje ontstoken is (spier die deels op de boven en deels op de onderarm ligt. Bij strekking en draaien van de pols naar binnen of buiten of simpele biceps curl komt er tijdens de inspanning wat pijn in de plooi. De triceps is volledig anders dan bij mijn andere arm. Ook op foto is de linkerkant nog steeds minder gespierd. Tijdens de barbell curl (lange stang bicepd trainen) kan ik minder ver mijn arm bewegen. Waardoor mijn probleemarm meer gepusht wordt dan de andere. En dit door de ontsteking waardoor de oefening bij die kant sneller stopt. Pff ik denk dat ik nog eens een afspraak ga maken bij de fysioloog.. Again.. Ik hoopte dat ik snel ging genezen zijn. Met vriendelijke groeten John

    Reageer
    #10

    Bij deze twee foto's waar je duidelijk kan zien dat mijn linkerkant van het lichaam minder gespierd is. De eerste foto is van mijn rug terwijl ik beide biceps opspan. Daarbij is de linkerarm op de foto mijn probleemarm. Op de andere foto ziet u dan de voorzijde van mijn probleemarm (rechterarm). Ik heb lijnen aangebracht om de assymetrie weer te geven. Ik weet dat niemand perfect symmetrisch is maar hierbij stel ik me toch wat vragen. Met vriendelijke groeten. John [img size=587]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/John_arm.jpg[/img]

    Reageer
    #11

    andere foto [img size=517]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/John_arm1.jpg[/img]

    Reageer
    #12

    Beste John,
    Bedankt voor je reactie.

    Voor wat betreft:

    1.Assymetrie
    Zoals je zelf al schreef is niemand symmetrisch.
    Wat betreft zie ik dan ook geen bijzondere afwijkingen.
    Wel is duidelijk dat je linkerarm minder ontwikkeld is dan je rechterarm. Ook dat hoeft op zich niet helemaal vreemd te zijn als je dus rechtshandig bent. Je zou evenwel verwachten dat dat gecorrigeerd zou worden door de trainingen. Maar dat is nog maar de vraag.
    Zijn er ook verschillen in omvang van andere spiergroepen? Bilspieren, bovenbeen, onderbeen?

    2.Pijn in de elleboogplooi.
    Dit zou kunnen worden veroorzaakt door een overbelasting van de aanhechting (pees) van ofwel het korte of lange hoofd van de biceps die dus door de elleboogplooi loopt. Een peesschedeontsteking behoort tot de mogelijkheden.

    Een bezoek aan de fysioloog is wellicht aan te bevelen.

    Groet
    Tandor

    Reageer
    #13

    wat moet ik doen als je dit hebt

    Reageer
    #14

    Beste Tandor,

    Ik heb medicatie gekregen om de ontsteking te verminderen en tijdens deze periode maakte mijn schouder niks van lawaai. Ik had ook geen spanning meer. Ik ben gestopt met de behandeling aangezien, net zoals de vorige medicatie, de medicatie negatieve gevolgen had. Zo moest ik constant naar het toilet en had ik continu een volle blaasgevoel. Ik ben nu al enkele weken gewoon aan het trainen zonder medicatie en het gaat beter dan vroeger alleen is het gekraak in mijn elleboog en schouder terug opgedoken. De spanning is ietwat vermindert. Ik zal de eerstkomende dagen een afspraak maken met de fysioloog. Ik zou graag eindelijk een oplossing vinden want nu kan ik niet 100% voluit trainen. (bang dat ik gebrekkige spieren ga scheuren ofzo). De linkerschouder en tri/biceps is nog stds onderontwikkeld. De biceps pieken zijn gelijk maar de rechterkant is veel massiever. Pffft ik weet het allemaal niet meer. Mvg john

    Reageer
    #15

    Mijn spieren zijn verder ongeveer gelijk. Mvg

    Reageer
Reageer op: Langdurige pijn, spanning in linkerarm en schouder :s pff


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief