op 5maand tijd opeenvolging van symptomen. Wat is er aan de hand?

  • #1

    Hallo allemaal

    Ik ben me een beetje zorgen aan het maken over mijn lichaam

    ongeveer midden november begon ik last te krijgen van mijn darmen. ik moest 3 a 4 keer per dag een grote boodschap doen en dit was constant plat tot water met brokjes tot zelf helemaal water. een paar weken later begonnen mijn darmen te bubbelen. Ik had het gevoel dat er luchtbelletjes ontplofte in mijn buik. Ik ben toen naar de HA geweest maar die kon niets vinden (stoelgang 2x onderzocht, bloed genomen). dit heeft zo'n 3 a 4 maand geduurd (het deed geen pijn maar was eerder ambetant.)

    in tussentijd (rond begin december) heb ik een ijzertekort gehad (zei de HA)ijzerpillen genomen, na een maand was ik er vanaf.

    begin Januari ben ik op een paar weken 10 kilo bijgekomen. (ik dacht van de feestdagen maar deze zijn er heel moeilijk terug af te krijgen na 3 maand nog steeds geen kilo eraf)

    rond midden Januari begon ik last te krijgen van de spieren in mijn nek/schouders ben daarvoor toen 3x naar de chiropractor geweest het is toen een dikke maand weggebleven.

    tussentijd had ik soms last van een pijnscheut in mijn long/onderkant rib.

    midden maart brak ik mijn teen waardoor ik een tijdje met krukken heb gelopen.

    (Ik kreeg mijn menstruatie zoals elke maand stipt op tijd op 12/04/2013 en deze duurde zoals elke maand ongeveer 5 dagen.)

    op het einde van mijn regels begon ik ook "pijn" te krijgen bij het plassen. het begin ging vlot maar de laatste druppels geven een soort prikkend/kittelend gevoel.

    mijn maandstonden zijn nu dus net gedaan
    gisteren avond kreeg ik een paniekaanval (ik vermoed van de stress) en heb ik ook een erge pijn in mijn onderrug (op mijn ruggengraad) en mijn baarmoeder(precies of ik mijn maandstonden moet krijgen). deze morgen was de pijn er nog steeds en smiddags begon ik ook pijn te krijgen aan mijn heupen (die was na een paar uur wel weg).

    Ik begin mij meer en meer zorgen te maken om mijn lichaam. wat is er aan de hand? er spookt vanalles door mijn hoofd.

    Zou ik zwanger zijn?(sommige vrouwen blijven bloedverlies hebben elke maand tijdens hun zwangerschap). alwowel een zwangerschap mij niet mogelijk lijkt, ik heb namelijk al 1,5 jaar geen seks meer gehad, alleen met mezelf. zou het kunnen dat er sperma aan mijn handen hing (door bv deurklinken, toetsenborden, ...)zou ik daarvan zwanger kunne worden?

    of zou ik het Toxischeshocksyndroom hebben. ik moet toegeven dat ik de laatste tampons 2 uurtjes langer ingehouden heb dan mocht.

    de laatste tijd heb ik erg last van stress zouden al mijn symptomen hierdoor komen?

    weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

    P.S. sorry voor de lange tekst maar vind het raar dat ik op 5 maanden zoveel klachten heb gehad. misschien hebben ze iets met elkaar te maken.

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Ik zou ook graag willen weten hoe oud je bent.
    Gebruik je medicijnen, drugs of alcohol?

    Reageer
    #3

    ik ben 19
    geen gebruik van medicatie, drugs

    alcohol vorige week 1 kriek gedronken daarvoor was het al meer dan een maand geleden dat ik nog een pintje gedronken heb, dus alcohol neen.

    Reageer
    #4

    Okay,

    Sta je wellicht onder grote druk, spanning of stress?

    Overigens:
    Zwanger ben je dus niet. Van de manier die je beschrijft kun je dus onmogelijk zwanger raken.

    Reageer
    #5

    Ik heb wel redelijk wat stress maar heb er nog nooit zo'n symptomen van gekregen. Ik vind het een beetje raar, eng, beangstigend dat dit allemaal door stress zou komen ... nogal moeilijk uit te leggen

    wat het zwanger zijn betreft: als ik mijn gezond verstand gebruik weet ik eigenlijk wel dat het niet kan maar weet je er spookt zoveel door mijn hoofd dat ik niet meer tegoei kan nadenken waardoor ik er constant aan blijf denken dat het misschien zo zou zijn

    Reageer
    #6

    Ik denk toch dat de meeste klachten die je hebt veroorzaakt kunnen worden stress. De bloedarmoede en de gebroken teen uiteraard niet. Vraag me wel af waar de bloedarmoede door veroorzaakt is. Weet je dat misschien? Heb je een infectie of een ontsteking gehad?

    Reageer
    #7

    nee geen infectie of ontsteking gehad. ik vermoed (weet het dus niet zeker) dat het komt daar dat mijn darmen niet meer goed werkte en daardoor niet alle voedingsstoffen meer opnamen.

    voorlopig maak ik mij het meeste zorgen om de pijn in mijn rug, bekken en onderbuik, het prikkend gevoel bij de laatste druppeltjes als ik moet plassen en het feit dat ik op een paar weken 10 kilo bijkwam.

    Reageer
    #8

    Je gaat me iets te snel over een probleem heen.
    Hoe zat dat met je darmen? Ben je daarvoor in behandeling (geweest) en wat is er aan gedaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik had constant diarree dus ben naar de huisarts geweest. deze heeft een staal van mijn stoelgang onderzocht = niet gevonden, bloed getrokken = niets gevonden, nog is een staal en bloed onderzocht terug niets gevonden. ondertussen heb ik antibiotica gekregen omdat ze dachten dat er iets mis was met de bacteriën in mijn darmen. maar toen de resultaten van het lab terug waren bleek alles normaal te zijn, ik had nog steeds diarree en ze konden niets abnormaal vinden. na ongeveer 3 maand is het vanzelf terug over gegaan.

    Reageer
    #10

    Je darmklachten zouden kunnen worden veroorzaakt door PDS. Hiervoor zou ik een verwijzing vragen voor de MDL arts.(Maag-darm-lever arts). Verder zou ik ook bloedsuiker laten prikken. Maar hoofdoorzaak van de klachten is volgens mij toch de stress. Ik advioseer je om hier toch eens met je huisarts over te praten.
    Je hebt veel klachten die niet direct met elkaar te linken zijn.

    Reageer
Reageer op: op 5maand tijd opeenvolging van symptomen. Wat is er aan de hand?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief