Stekende pijn thv ribben + vernauwend gevoel in keel

  • #1

    Hallo,
    Ik ben 19jaar en heb al een paar dagen dat ik soms een stekende pijn kreeg links thv van ribben net onder behaband.(Ook helpt het niet om een beha te dragen, maar ik heb een grote maat waardoor het niet mogelijk is geen aan te doen). Gisterennacht werd ik echter plots wakker met echt een vreselijk stekend gevoel waardoor ik moeilijk kon ademen, ik had een angstig en vernauwend gevoel. Na 5-10min minderde dit gevoel (maar het bleef wel licht steken). Ook is het zo dat wanneer ik op mijn rug lag het minder erg aanvoelde dan wanneer ik op mijn zij ging liggen.

    Nu heb ik nog steeds last van een lichtstekend gevoel. Ik denk niet dat het normaal is dat ik al meer dan 6uur een blijvend stekend, vernauwend gevoel heb. Ook is het zo dat sedert dat ik dan ben opgestaan, ik een warm vernauwend gevoel heb in mijn keel dat mij een misselijk, kotserig gevoel geeft. Is er iemand die mij kan helpen met wat dit zou kunnen zijn?

    Ik heb op het internet gezocht naar een reden, maar er waren zoveel mogelijkheden.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Het is ter hoogte van mijn ribben, maar de pijn is niet op mijn ribben. De pijn komt van binnen en werkt zich naar boven. Het was even weg (of misschien dacht ik er niet meer aan). Maar nu (in de avond) voel ik het terug.

    Reageer
    #4

    Hai, niet om onaardig over te komen, maar kan de pijn liggen aan het feit dat je zware borsten hebt?

    Groetjes Daantje

    Reageer
    #5

    Beste,

    Het kunnen maagklachten zijn.
    Links onder je ribben zit dus je maag. Het gevoel in je keel en het gevoel dat je moet overgeven kan opkomend maagzuur zijn. Dat heet reflux.

    Pas je eet- en drinkgedrag voor zover nodig aan.
    Geen erg hete(warme) voeding
    Probeer enkele dagen aardappelpuree met witte groente te eten. Geen boerekool, rode kool. Maar wel bloemkool, gestoofde witte kool, zuurkool.
    Geen sterk gekruid eten
    Geen frisdranken met koolzuur en veel suikers

    Mochten de klachten na 2-3 dagen niet afnemen ga dan even langs bij je huisarts. Hij kan een maagzuur remmend middel voorschrijven.
    Een theelepeltje maagzout in een glaasje oplossen en drinken kan soms ook wonderen doen.

    Reageer
Reageer op: Stekende pijn thv ribben + vernauwend gevoel in keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief