Pijn in de borst

  • #1

    Hallo iedereen

    Ik ben 17 jaar oud en woon in België, ik heb al 2 jaar last van pijn in mijn borst.

    Volgens mij begon het allemaal 3 zomers geleden, ik speelde toen zeer vaak op de computer uren aan een stuk door, ik herinner nog goed dat ik op een dag zeer veel nekpijn had, ik ging de week daarna op reis en toen ontdekte ik dat mijn borst naar binnen begon te groeien?

    Ik ben niet zeker dat het hierdoor komt, maar rond die periode werd er vastgesteld dat ik Pectus Excavatum had, een lichte vorm namelijk. Ik heb het er wel wat moeilijk mee maar na 3 jaar ben ik het al behoorlijk gewend.

    Nu komt het vreemde deel... Sinds een anderhalf jaar geleden heb ik vaak pijn in de borst, echt een zeer straffe pijn. En het is ook niet altijd op de zelfde plek, soms is het in mijn midderif of zelf aan m'n rechterborst gewoon. Ik zette mij over de pijn en die ging iedere keer na een paar uur weg.

    1 jaar geleden maakte ik iets vreemds mee... Ik zat in de les en ik had hevige pijn in mijn borst plots uit het niets en alles werd toen wit rondom mij heen, hevige hartkloppingen en begon te hyperventileren... Direct naar spoed en direct bloedtest, foto van ribben en longen en naar de cardio... Ik was kerngezond en er was helemaal niets op te merken, ik was zeer gefrustreerd maar zette me gewoon weer over de pijn.

    Het laatste jaar heb ik zeer veel last van m'n borst en ben nog vaak naar mijn huisdokter geweest zonder enige oplossing...

    Nu vandaag excact een week geleden ging ik uit met een paar vrienden en begon boertjes te laten, heel de avond door, die volgende ochtend werd ik met een afschuwelijke pijn in de borst wakker, deze pijn had ik nog nooit eerder gevoelt. Ik begon op het internet te zoeken en deze symptomen kwamen gelijk met reflux, maagontsteking of een maagzweer ...

    Ik ging naar de dokter en die wist mij te zeggen dat je dan een brandende pijn hebt en niet een stekende pijn... Bloedtest en naar het ziekenhuis voor een longfoto.
    (Ik hoeste al namelijk 3 weken aan een stuk en had veel slijm, had al antibiotica voorgeschreven gekregen van de huisdokter en uitgepakt... )

    Ik kreeg deze keer slijmverdunner voorgeschreven en pijnstillers, de volgende ochtend moest ik de huisdokter opbellen voor de resultaten...

    Bloedtest: niets aan te zien enkel wat meer witte bloedcellen, waarschijnlijk de bloedcellen die nog aan het vechten waren tegen de laatste bacterien.
    Longtest: niets aan te zien.

    De huisdokter zei dat als ik bleef hoesten dat ik haar 1 week later kon terug contacteren... We zijn vandaag 1 week verder en ik hoest inderdaad niet meer, maar ik heb wel nog altijd dezelfde pijn als vorige vrijdag.

    Ik ben radeloos, waarom altijd die pijn in mijn borst? Waarom maak ik allemaal deze dingen mee en is er nergens een oorzaak van de pijn te bespeuren? Ik ben het zat dat ik niet goed kan slapen en altijd pijn heb 🙁 ...

    Kan iemand mij helpen? En mijn excuses voor de oh zo lange tekst.

    MVG Anoniem V.

    Reageer
    #2

    Hai, ik ben geen dokter maar vraag je huisarts om Diclofenac. Diclofenac is een niet-steroïde ontstekingsremmer annex pijnstiller behorend tot de medicijngroep NSAID's die wordt toegepast bij het remmen van ontstekingen zoals bij artritis of acute verwondingen.

    Bron:
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Diclofenac

    Reageer
Reageer op: Pijn in de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief