Bult bij mijn rechter rib,doet zeer en erg gevoelig

  • #1

    Hallo,

    Omdat ik hier voor het eerst ben,weet ik niet of ik op de goede kant zit.

    Ik heb al een tijdje last van mijn rechter kant van mijn ribben.
    Het voelt als of er een soort druk op zit.
    Als ik sta of loop Heb ik er helemaal geen last van.
    Ga ik liggen bv met slapen voel ik daar dus een soort van bult zitten ongeveer 2 cm groot.
    Als ik daar op druk is het een naar gevoel en schiet ook weg(onder mijn rib)
    Als ik op mijn buik lig of op mijn zij is het ook erg aanwezig.
    Net nu uit douche komen met badjas aan en die touwtje zit vast en drukt dan tege die bult bij mij rib,heb ik daar heel de tijd last van.
    Ik ben hier al 2x mee naar de dokter geweest en 1x bij een arts in opleiding.
    En hun zeggen dan dat bulten bij ribben niks ernstigs zijn en dat mijn ribben waarschijnlijk erg gevoelig zijn.
    Meschien een vetbultje zit,maar daar doen ze niks mee.
    Maar van de rechter kant heb ik er totaal geen last van,en voel daar ook niks.

    Ik ben toch benieuwd of er meer hier last van hebben en wat het kan zijn.
    Wat ik er nog aan kan doen.

    Alvast bedankt.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Ik bedoel ik mijn verhaal de linker kant waar ik geen last heb.

    Reageer
    #3

    Weet je inmiddels al wat het is? Ik heb het namelijk ook....

    Reageer
    #4

    Ik heb het ook aan mijn rechter zij, vlak onder me ribben. Een bult ongeveer 3 cm...ha zei een vetbult omdat je hem kunt bewegen onder de huid. Meestal heb ik er geen last van, wel als je eraan zit. Ik hou hem wel in de gaten of hij niet groter word, vind het best een aardige bult, soort golfbal.

    Reageer
    #5

    Ik heb er ook last van. Ik denk dat het gewoon iets normaals is want mijn vriend heeft het ook wel eens gehad. Ik blow ook een aantal x per week misschien dat het daar wat mee te maken heeft? Just saying.
    Je kunt het ook zo induwen en heen en weer schuiven dan geeft het een beetje een raar gevoel en ook een soort klikje wat je echt hoort als het stil is.
    Vind het maar raar maargoed de huisarts hier denkt ook altijd maar dat ik me aanstel.

    Reageer
    #6

    Wat gek ja, ik heb echt precies hetzelfde nu. Denk dat het een opgezette lymfeklier is maar die doen toch meestal pijn. Het kan ook inderdaad gewoon een vetbultje zijn. Wel raar dat ie zo klikt als ik er tegen aan duw hahah

    Reageer
    #7

    Hallo ik heb ook bultjes bij mijn ribben alleen dan links en rechts vrijdag ga ik naar de dokter want het lijkt me niet normaal geeft me geen goed gevoel ik weet ook niet wat het kan zijn.

    Reageer
    #8

    Hoi,

    Ik heb op dit moment het zelfde. Mijn HA heeft wel het vermoeden dat ik galstenen heb  maar lijkt me niet dat ik dat dan ook aan de buitenkant voel. Vetbultje/lymfeklier lijkt het het meeste op. Ben er nog niet mee naar de HA geweest.  Wat was het bij jou Samantha?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo , ik lees mee heb ook zo’n bultje rechts precies zoals beschreven in jullie verhaal, weten jullie inmiddels wat t is?

    Reageer
    #10

    Ik heb het ook. Ik geloof dat het een stressknobbel is. Daar zitten allerlei spieren die dan aangespannen zijn en samen een knobbel vormen. Bij minder stress wordt hij kleiner. Herkenbaar?

    Reageer
    #11

    Dit las ik op een andere form. Heb er zelf ook last van en dit kwam ik tegen. Zeker weten is natuurlijk altijd een vraag als je er geen verstand van hebt maar deze man legde het goed uit.

    Dit is je PLexus Solaris oftewel Zonnevlecht, een zenuwnetwerk die op de plek zit die jij beschrijft, bovenin de buikholte.
    Ik heb hier zelf ook vaak een 'knoop' inzitten, dat het hard aanvoelt en ook dat benauwde, soms doet het ook zeer bij drukken.
    Bij stress en andere spanningen gaat het daar vaak vastzitten, die dingen hoeven niet heel erg duidelijk te zijn, kan zich ook in je onderbewustzijn afspelen.
    Zoiets? 🙂

    Reageer
    #12

    Het kan zijn als je een zij slaper bent dat je ribben langzaam wat naar binnen begint tegroeien over (jaren), dan kan je een raar gevoel krijgen op/in je ribben probeer dan aan je houding tewerken. Ik heb dit namelijk ook, b.v. kan ook zo zijn dat je begint met sporten en door dat je altijd een verkeerde houding hebt gehouden dat je spieren links/rechts van je onderbuik raar onder/boven je ribben begint tegroeien. Probeer je huisarts/visio hier over tespreken.

    Reageer
    #13

    Ik had dezelfde klachten en bij mij waren het 2 lipomen (vetbulten) van 8 en van 15cm die tegen een zenuw aandrukte. Deze zijn in het ziekenhuis weggehaald. Simpele ingreep en stond binnen een uur weer buiten met 2 littekens en geen pijn meer.

    Reageer
Reageer op: Bult bij mijn rechter rib,doet zeer en erg gevoelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief