Stekende pijn rond borst

  • #1

    Hallo,
    Sinds een tijdje heb ik af en toe last van een soort stekende pijn rond mijn borst, alleen aan de linkerkant, dus denk ik natuurlijk meteen aan het hart. Het voelt een beetje als steken in je zij, maar dan minder pijnlijk en op een andere plek. Als dit gebeurt, duurt het meestal een paar dagen en voel ik het het ene tijdstip meer dan het andere (op sommige tijdstippen voel ik er niets van). Dan heb ik een aantal weken weer nergens last van. In het afgelopen half jaar heb ik dit een keer of drie gehad. Misschien is het niets om me zorgen over te maken, maar omdat ik een jongen kende die op zijn 21e heel onverwacht aan een hartaanval is overleden, maak ik me elke keer zorgen als ik dit heb.
    Groeten,
    Sandy

    Reageer
    #2

    Beste sandy,

    Over het algemeen voelen hartklachten toch iets anders aan. Hierbij is de pijn over het algemeen niet links maar midden op je borst. Ook is er dan sprake van uitstralingen naar de kaken en de linkerarm.
    De klachten die je beschrijft kunnen verschillende oorzaken hebben.
    Maar omdat je hierover toch ongerust bent, adviseer ik je om een afspraak te maken bij de huisarts. Die kan dan kijken waar de klachten wel vandaan komen.

    Reageer
Reageer op: Stekende pijn rond borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief