Gaat deze rughernia nog vanzelf over of niet?

  • #1

    Beste wensen allemaal,

    Mijn vrouw loopt al iets langer dan 1 jaar met een rughernia, die pijn begint bij haar onderrug en loopt zo tot haar teen van haar linke been, we zijn hiervoor al in het ziekenhuis geweest met een mri scan en de dokter zei dat het om een kleine hernia gaat en deze moet vanzelf overgaan. Ze doet verder alles, denk aan lopen, goed bewegen enz maar de pijn is er nog steeds...

    Mijn vragen zijn:
    1) gaat de hernia ook spontaan weg bij mensen die het al langer dan 1 jaar hebben?
    2) medicijnen nemen alleen de pijn weg maar genezen de hernia niet?
    3) is fysiotherapie echt nodig?

    Zijn er hier mensen die genezen zijn van hun hernia zonder een operatie? Zoja, hoelang had u het en wat heeft u er allemaal aan gedaan?

    Ps mensen, we weten al wat een hernia is en wat het doet, heb al veel hierover gelezen, maar nog steeds geen antwoorden.

    Mvg Leon

    Reageer
    #2

    Beste Leon ,

    Ik heb hetzelfde als je vrouw gehad en mijn huisarts liet me daar 7 jaar mee lopen.
    Op mijn pijnklachten kreeg ik dan te horen dat het spit was en uiteindelijk kon ik op het laatst geen 5 passen meer doen.
    Mijn geluk was toen dat mijn huisarts op vakantie was en dat ik een vervangende huisarts kreeg en die zag in 1 minuut dat het een hernia was.
    Dus diezelfde middag nog zat ik bij de neuroloog , kreeg ik even later een ct scan en na 3 hele maanden op bed werd ik geopereerd .
    Uiteraard ben ik later op onderzoek uitgegaan waarom mijn eigen huisarts me niet door stuurde.
    En toen bleek dus dat huisartsen maar zoveel procent van hun patienten door mogen sturen per jaar en dan ook alleen nog de ergere gevallen.
    Erg voor de huisarts maar nog erger voor de patienten he ?
    Je vroeg ook nog of een hernia vanzelf overging , ja dat kan wel maar ik heb altijd geleerd dat complete bedrust dan beter is als constant je rug te belasten.
    Een vrouw heeft nou eenmaal in de huishouding veel buk en til werk dus dat is behoorlijk funest .
    Tja ik kreeg ervoor ook Fysio maar dat deed zoveel pijn dat ik een week nodig had om bij te komen en dan moest ik dus weer .
    Even voor de goede orde , toen ik uiteindelijk geopereerd werd liep ik de volgende dag weer als een kievit en was alle pijn weg , ik weigerde zelfs de pijnstiller die de verpleegster je dan komt brengen dus eigenlijk begrijp ik niet waarom ze tegenwoordig zo min mogelijk hernia operatie's uitvoeren want zonder die operatie was ik er nu niet meer geweest.
    Die pijn is gewoon niet te verdragen en door de semi morfine kwam ik er doorheen , ook al moest ik daar later wel weer van afkicken.
    Alle hulde aan mijn chirurg Dr.Dulken , zal hem altijd dankbaar blijven.

    Heel veel sterkte aan je vrouw Leon en uiteraard Beterschap toegewenst.

    Met vriendelijke groet,
    Anita.

    Reageer
    #3

    Ook ik heb al jaren last van rugpijnen en hernia,s.Vele medicijnen gehad,maar niets hielp.Vorig jaar ben ik geopereerd aan een behoorlijke hernia,maar twee maanden later begon de pijn weer opnieuw.Momenteel verga ik weer van de pijn,lopen gaat nog wel maar zitten en liggen is een probleem.Van m,n huisarts verschillende pijnstillers gekregen(oxicodon en meloxicam)maar dit helpt bijna niets.Ik voel er niets voor om weer geopereerd te worden en weet niet,wat te doen.Help!

    Reageer
    #4

    Ik vrees dat er niets anders op zal zitten dan terug te gaan naar specialist.

    Reageer
    #5

     

     

    Hoewel dit topic verouderd is wil ik het toch nieuw leven inblazen. Er lopen helaas nog talloze mensen met een hernia rond en ik ben er 1 van.

    Na 1,5 jaar terugkerende spitklachten met tussendoor fysiotherapie behandeling dan nu de diagnose hernia gekregen. Zit bij mij in lage rug, L4-L5.

    Ben naar gespecialiseerde kliniek geweest waar epiduraal injectie geadviseerd werd. Dan wordt ter plekke ontstekingsremmer (cortisone)  ingespoten.

    Aangezien hier vervelende bijwerkingen aan kunnen zitten en geen garantie voor (blijvend) succes kan worden gegeven, kijk ik het nu nog even aan.

    Ondertussen slik ik pijnstiller en ontstekingsremmer, gebruik infraroodlamp, en probeer belasting te voorkomen (alle bewegingen die pijn doen vermijd ik). Ik loop wel en fiets.

    Er wordt gezegd dat normaliter bij 80% van de mensen de hernia binnen 6-8 weken vanzelf verdwijnt of vermindert. Nu ben ik 3 maanden verder en zijn de klachten nog niet verminderd, hoewel het 2 weken geleden het ergst was. Ik heb ook een chronische ziekte waardoor ik altijd langzamer herstel van iets, dus dat kan hier ook meespelen.

    Mijn vraag is hetzelfde als die van mijn voorganger; hoe groot is de kans dat mijn hernia vanzelf gaat herstellen? En binnen welk tijdsbestek? En wat kan ik nog meer doen of juist laten?

    Ik ben begin 30, ben lang met een slank/tenger figuur.

     

     

    Reageer
    #6

    Ik begrijp de vragen wel, maar daar is zo geen antwoord op te geven. Dat is toch voor iedereen heel verschillend. Blijf in ieder geval in beweging!

    Reageer
    #7

    Ik loop al 2,5 jaar met een hernia. Goed blijven bewegen en een lange adem is het advies. Voor een tweede mriscan ga ik 26 april. Dan hoor ik of het een hernia op zijn retour is of dat er een operatie zal volgen. Ondertussen wordt ik stapel van de pijn 's nachts. Ik werk halve dagen, doe aan yoga, nordicwalkin en wandel ( met wandelstok) veel met mijn hond. Weet ook niet of mijn baas een lange adem zal hebben. Wordt vervolgd....

    Reageer
Reageer op: Gaat deze rughernia nog vanzelf over of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief