Buikpijn rond navel en zij, bang dat er iets mis is.

  • #1

    Heey,
    Sinds een dag of drie heb ik last van mijn buik bij opstaan en zo. Dat was een beetje onderin. Ik ben altijd heel erg bang aan gelegd als het gaat om ziektes, toch ga ik niet vaak naar de dokter omdat mijn ouders meestal een beetje onzin vinden om voor alles naar de dokter te gaan. Nu, vanochtend werd het pijn in mijn zij (rechter) en pijn rond mijn navel.
    Ik ben bang dat het een blinde darm ontsteking is, maar de andere symptonen heb ik niet (misselijkheid, braken, koorts, die dingen heb ik niet). Wel kan ik moeilijk mijn ontlasting kwijtraken maar ik probeer dat te verhelpen door appels/sinaasappels/pruimen enzovoort te eten. Kan iemand mij helpen met wat het is? En moet ik gewoon mijn ouders overhalen (ik ben zelf 15) om naar de dokter te gaan?

    Groetjes,
    Emma

    Reageer
    #2

    Ja je moet je ouders overhalen en je kunt zelf ook gewoon een afspraak maken.Het kan zijn dat je last hebt van verstopping (obstipatie), maar er zitten meer organen in je buik dan je darmen en het is goed hiermee naar de huisarts te gaan. Tuurlijk moet je niet met elk wissewasje naar de huisarts, maar als je pijn hebt of je zorgen maakt moet je wel gaan. Bel sowieso met de assistente, zij kan beter inschatten of je langs moet komen dan je ouders.

    Reageer
    #3

    Heey,
    dank je! Ik heb er nu geen last van (heb net gegeten en ibuprofen ingenomen)
    Moet ik er dan nu toch voor bellen of moet ik daarmee wachten als het weer pijn gaat doen?

    Reageer
    #4

    Als de Ibuprofen is uitgewerkt en het gaat toch weer erg pijn doen, ja, dan naar de huisarts. Ben je al naar het toilet geweest?

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Buikpijn rond navel en zij, bang dat er iets mis is.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief