Samentrekkende kuit met steken, kloppend en zere knie

  • #1

    Hallo mensen,

    Ik heb sinds 3 dagen erg veel last van mijn kuit en weet niet zo goed wat ik ermee moet. Ik doe een aardig stevige soortopleiding en blesures horen er nou eenmaal bij. Ik loop stage bij een dansschool waar ik warming-uppen geef en meedoe met lessen (ik ben nig aan het leren) nou kreeg ik dus op mijn stagedag ineens last van mijn kuit, wat aanvoelde als kramp (heb het zelf nog nooit gehad maar daar leek het op) ben gewoon doorgegaan voor 4 uurtjes. Het is streetdance dus je beweegt veel. Nou is vandaag tijdens het tennissen en vollyballen op school alles erger geworden. De laatste tijd heb ik onverklaarbare blauwe plekken die niet weggaan, en gaat de pijn ook in mijn knie zitten (dezelfde been als mijn kuit) sinds vandaag ging ik er dus wat op letten en merkte ik dat mij. Kuit veel klopt, alsof je een zware sportdag hebt gehad, mijn spieren samentrekken, maar niet zo dat ik niks meer kant. Wel heb ik er erg veel last van en krijg ik tintellingen in mijn voet... Ook is het allemaal erg warm... Weet iemand wat dit zou kunnen zijn of heeft iets soortgelijks gehad?! Ik weet het niet zo goed meer en wil liever niet naar de dokter.

    Alvast beankt!

    Reageer
    #2

    Geen zweepslag?!

    Reageer
    #3

    Klinkt als overbelasting.

    Reageer
    #4

    Nou, ik zou maar een foto laten maken.blauwe plekken komen door bloedlekkages. Misschien is er wel iets met je bloed?

    Reageer
    #5

    Beste klunsje,
    De klachten die je beschrijft komen het dichts bij een vorm van overbelasting. Er kunnen oppervalkkige ruptuurtjes ontstaan op de spieren maar geven geen blauwe plekken. Ophoping van melkzuur kan ook problemen geven. Een coup de fouet (zweepslag)lijkt het niet. Bij een coup de fouet voel je een plotselinge scherpe pijn alsof je een slag tegen je kuit krijgt ( daarom ook de naam zweepslag). De plek is duidelijk aan te geven. Als erop duwt voel je een scherpe pijn. Hierbij kunnen wel bloeduitstortingen optreden die zichtbaar zijn.

    Ik adviseer je om even een fysiotherapeut op te zoeken. Een goede massage kan soms wonderen verrichten. In ieder geval raad ik je aan om het even iets rustiger aan te doen zodat je spieren de tijd krijgen om te herstellen.

    Reageer
    #6

    En, weet je al meer?

    Reageer
Reageer op: Samentrekkende kuit met steken, kloppend en zere knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief