pijn bij ribben onder de borst

  • #1

    Hallo,
    Ik heb sinds een paar dagen pijn bij mijn ribben net onder mijn linker borst wat inmiddels uitstraalt naar mijn rug toe. Naar rechts toe leunen (linker kant "oprekken") lukt niet doet onwijs veel pijn, net als (diep) ademhalen.. wat zou het kunnen zijn of kan ik nu het beste doen?

    Alvast bedankt, Soraya

    Reageer
    #2

    Hai, naar de huisarts. Alleen hij kan je lichamelijk onderzoeken. Heb je een verkeerde beweging gemaakt?

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Ja, liefste door ik dat niet omdat ik echt geen tijd heb en het lijkt me ook niet ernstig, pijn verplaatst zich alleen wel, zit nu aan de rechterkant en bij mijn middenrif, lekker vervelend dus..

    Reageer
    #4

    Hee!
    Ik herken een beetje wat je zegt, maar bij mij zit het ook tussen mijn ribben (bij mijn middenrif zegmaar) en als je daar ligt op duwd word ik er gewoon misselijk van, tis uit het niets gekomen maar gaat ook niet weg, heeft er iemand net zo'n ervaring?

    Reageer
    #5

    ik heb het nu al drie weken en kan er moeilijk van slapen, op mijn rug en rechter kant kan ik niet liggen dan doet het vreselijk zeer. op mijn linker kant de zijde waar het zit kan ik in een bepaalde houding wel erop liggen maar ook niet te lang. ben er voor bij de huisarts geweest en die zegt dat het een kneuzing is (lijkt me sterk) het zat er opeens uit het niets. volgens de dokter 3 x per dag 2 paracetamol dan gaat het wel (mooi niet dus) pijn blijft.
    ik weet niet wat ik er aan moet of kan doen het is erg lastig.

    Reageer
    #6

    Pijn op mijn rib net onder mijn borst rechte.

    Reageer
    #7

    Gestoten of een verkeerde beweging gemaakt?

    Reageer
    #8

    Wat heb ik hier nu aan

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat is het wat kan ik doen leuk te weten dat andere ook lijden maar wat kunnen we eraan doen

    Reageer
    #10

    Je zou naar de dokter kunnen gaan. Die kan wat onderzoek doen en je dan wellicht vertellen wat het is.

    Reageer
    #11

    Dit kan voorkomen als een zenuw wordt afgekneld. Dit kan spontaan optreden. Diagnose wordt vaak verkeerd gesteld (je zal wel wat verrekt hebben) en dan verwijst men onterecht naar de fysio. Laat een echo maken om eea uit te sluiten. Uitzoeken wat het niet is, is net zo belangrijk. Daarna een specialist opzoeken. Die zijn er op dit vlak niet zo veel, dus reken op een behoorlijke wachttijd. Uiteindelijk zou het kunnen dat  (poli) operatief het zenuw weefsel verwijderd dient te worden.

    Reageer
    #12

    Ik heb 6 maand geleden accident gehad met mijn scooter en had gekneusde ribben echt pijnlijk. Dacht er  eindelijk van af te zijn, mooi niet dus, vorige week zitten zot doen met de hond, hond duwt van contentement, ik vlieg in de grond en lap ik heb het weer zitten of denk het toch. Pijn onder mijn rechter kant

    Reageer
    #13

    Een andere mogelijkheid, waar niet vaak aan gedacht wordt, kan zijn dat de bwugel van een BH tegen de ribben(kast) drukt en hierdoor klachten veroorzaakt.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook net onder mijn linkerborst, als ik goed geteld heb de 8e rib van onder, een soort kramp, alsof er ribben over elkaar schuiven...lastig uit te leggen. Het doet in ieder geval pijn! heb het al een jaar of zo en niet veel aandacht aan besteed omdat het sporadisch gebeurde maar nu steeds vaker en langer en begin me zorgen te maken. Uiteraard naar de huisarts maarrr...misschien kan iemand me hier vast inlichten?

    Reageer
Reageer op: pijn bij ribben onder de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief