Pijn in linkerbeen

  • #1

    Hallo,
    Sinds een jaar heb ik veel pijn in m'n linkerbeen. Het is (bijna zeker) gekomen na een potje voetballen vorig jaar zomervakantie, toen een beetje te gek gedaan denk ik. Toen heb ik enkele weken erg veel pijn gehad. Ik ben toen naar een soort van therapeut geweest, die de ergste pijn heeft doen laten verdwijnen. Ze had het er toen steeds over dat er een 'knoop in m'n bil' zat. Maar ik ben er na een stuk of 4 keer mee gestopt omdat de pijn niet helemaal weg ging. Begin april ben ik er weer mee naar de dokter geweest, omdat het nog steeds niet over was. Die raadde me aan naar de fysio te gaan. De dokter zocht het ook in m'n knie, vind ik zelf een beetje raar, aangezien ik daar echt geen pijn heb. Ik ben nu een stuk of 8 keer naar de fysio geweest. De eerste keren voelde ik al weinig/geen verbetering, maar sinds de laatste keer is de pijn opeens heel hevig en belemmert het me echt heel de dag. Het rare is dat ik heel goed kan fietsen, dan heb ik vrijwel geen last. Maar als ik dan weer afstap en ga zitten, en daarna weer ga staan en lopen weet ik soms niet waar ik blijven moet van de pijn. Ook als ik fysiek vrij zwaar werk doet verdwijnt de pijn soms gedeeltelijk tot helemaal, maar 's avonds in rust komt het dan weer terug. Zelf vind ik het ook een beetje mysterieus allemaal, omdat ik ook niet echt een plek aan kan wijzen waar het nu pijn doet. En het is ook alleen maar m'n linkerbeen. De hevige pijn die een paar weken geleden begon was alleen in m'n kuit en bovenbeen (buitenkant been, bij lopen vooral bovenbeen), nu krijg ik ook last van m'n onderrug, waarschijnlijk doordat ik nu verkeerd/strompelend loop? Iemand een idee wat het kan zijn / wat ik eraan kan doen?!

    Reageer
    #2

    Ik zou eens naar een osteopaat gaan.

    Reageer
    #3

    Hoi Corné,
    Het feit dat je tijdens zwaar werk minder last hebt is een gegeven...Het lijkt erop dat als je spieren wat strakker staan dat je skelet gedwongen wordt een betere houding aan te nemen.. Misschien is het raadzaam te overwegen om je rugspieren te versterken door oefeningen te doen.
    Niet geprobeerd is weinig verloren...
    De uitstraling naar je linkerbeen heeft gelijkenis met sommige hernia's. Ik neem aan dat je hier ook over nagedacht hebt.succes... groetjes,
    Ruud

    Reageer
    #4

    hallo

    ik heb sinds een aantal weken last van onrustige been alleen als ik in de rust kom,heb geen advies gevraagd bij de huisarts omdat ik al zoveel klachten heb.
    Zouden jullie mij advies kunnen geven,hartelijk dank anoniempje

    Reageer
    #5

    Ik ben ongeveer een jaar bezig geweest om mijn pijn in linker bil weg te krijgen. Ben 50 keer ergens geweest: dokter (Ibuprofen 800), fysio 3 verschillende, accupunctuur, dry needling, röntgenfoto, MRI scan, chiropractor, osteopaat. Aangegeven dat ik 20 jaar geleden van paard ben gevallen, dat dat plekje nog steeds gevoelig is. Volgens de medici gaf mijn rug deze problemen, dus van allerlei oefeningen gedaan, niets hielp. In januari ben ik twee keer bij Zorgeloos Ontspannen geweest, heel veel triggerpoints, o.a. ook in de linker bil, flink (was soms wel een beetje pijnlijk) gemasseerd en gecupped. Deze mevrouw verwees mij naar iemand die de Dorn- en Breuss-therapie doet. Na 1 keer al een hele verbetering. Beenlengte verschil en ook triggerpoints.

    Reageer
    #6

    Het begon eerst in m’n knie holte, maar nu meer naar beneden, neem paracetamol in ,dat helpt wel, maar s’nachts als ik naar toilet moet vergaan ik van de pijn.

    wie O wie weetgierig ietsvan?

    Reageer
    #7

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen... Ga met de klachten naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: Pijn in linkerbeen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief