Pijn in borst, rug, buik en meer…

  • #1

    Hoi allen,

    Ik hoop dat iemand onderstaande klachten een beetje herkent, want ik ben mezelf flink gek aan het maken met allerlei doemscenarios's ;(

    Het is een half jaar geleden begonnen met een krampachtig gevoel en zeurende pijn op borst, dit duurde ongeveer 10 minuten, toen trok het weer weg.

    Toch maar even langs de huisarts geweest, die stelde vrij snel de diagnose dat dit een tussenribspier, of -zenuw zou zijn. Advies was te gaan sporten, of fysiotherapie te doen.
    De pijn op de borst, en rug bleef aanhouden, uitbreidend naar lies, linkeroksel, bovenbuik links (bocht dikke darm?) en uiteindelijk ook buik rechtsonder.

    Door ongerustheid eind november nog eens terug geweest, gevraagd om een x-thorax, uitslag -> geen pathologie, hele milde vorm van scoliose (scheefgroei ruggegraat)

    Begin januari toenemende klachten, toenemende ongerustheid door een kennis met gelijksoortige klachten die een pancoasttumor bleek te hebben. Ook hele flinke spit, uitstralend naar de linker lies en
    knie. Voor de spit zijn testjes gedaan om een hernia uit te sluiten. Wat opviel was dat er zich van binnenuit warme plekjes manifesteerden in de linkerkant van mijn knie.

    In januari ook gestart met manuele therapie om 3 'moeilijke' wervels te manipuleren zodat de tussenribzenuwen minder geprikkeld zouden worden met als doel de pijn op de borst te verlichten. Was een wekelijkse sessie, na elke sessie zo'n 2 dagen verlichting, dus na 12 sessies gestopt.

    Momenteel zijn de klachten dus:

    - Branderige pijnscheuten in linker bovenbuik, middenrif en rechter onderbuik.
    - op het moment dat de pijnscheuten rustig zijn een gloeiend gevoel over de hele bovenbuik (vergelijkbaar met tijgerbalsem op de huid, maar dan van binnenuit)
    - gloeiend gevoel in bovenrug, tussen de schouderbladen, afgewisseld met pijnprikkels in verschillende delen van de rug, prikkels in de huid (alsof er een speldje in geprikt wordt)
    - af en toe een `warmtegolf van binnenuit' op verschillende plekken, knieholte, enkels, ellebogen
    - Hele flinke bezorgdheid, slecht slapen, helpt natuurlijk ook niet mee...

    ik ben zelf erg bang voor tumoren, metastase en aanverwante zaken...houdt me heel erg bezig ;-(

    Ik heb maandag een echo van de buik en mag de 25e op gesprek bij de internist, de ongerustheid is echter dermate groot dat ik ook maar besloot er hier een berichtje aan te wagen.

    Dus, welke medicus herkent bovenstaande?

    Reageer
    #2

    Misschien had ik er even bij moeten vermelden, ik ben een man, net 39 jaar, rokend en overwegend kerngezond.

    Reageer
    #3

    Hallo Ed, hoe was de uitslag van de echo? En euh... toch maar proberen te stoppen met roken hoor.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    Hoi Emma,
    Je hebt helemaal gelijk wat het roken betreft, ik wil ook hulp inschakelen voor het stoppen en het gewoon doen.

    De uitslag van de echo was goed, dus er is niets gevonden aan de nieren, alvleesklier, aorta, lever, galblaas etc. Ze heeft ook naar de dikke darm gekeken, maar zei er meteen bij dat een echo daar niet zo geschikt voor is. Ik ben in ieder geval iets minder ongerust nu, wel nog steeds naar de internist op de 25e met als doel om een MRI te vragen, als het niets orgaan-achtigs is moet het iets mechanisch zijn en dat kunnen ze dan ook meteen zien zonder weer nieuwe doorverwijzingen etc...

    Dank voor je belangstelling!

    Reageer
    #5

    Hallo Ed, fijn dat de organen in orde zijn. Kan het misschien liggen aan een verkeerde houding? Doe je veel zittend werk? Neem je voldoende pauzes? Ik ben ook 39 en probeer ook te stoppen met Cigartex. Ik ben al heel erg geminderd... Misschien een idee voor jou? Enfin, nu toch de 25e even afwachten. Laat je van je horen hoe het met je gaat? En als het medisch circuit niets oplevert, kun je altijd nog een acupuncturist raadplegen. Trouwens ben ik vorig jaar 4 maande sigaret-vrij geweest na een acu-sessie (terwijl ik er helemaal niet voor open stond/in geloofde. Nu dus wel).

    Groetjes

    Groetjes Emma

    Reageer
    #6

    Hi Emma,

    Ik heb inderdaad een zittend beroep, ben tijdens mijn werkdag wel veel aan de wandel door ons kantoorpand, maar het zou inderdaad ook met lichaamshouding te maken kunnen hebben.

    Zoals ik er nu tegenaan kijk ga ik de 25e vragen om een uitgebreid onderzoek om uitsluitsel te krijgen, kan 2 kanten op gaan:
    - of er is wel iets aan de hand -> behandelen
    - of er is niets aan de hand, dan ga ik 3 dingen doen, stoppen met roken, sporten en eens met een professioneel iemand praten om te ontdekken waar mijn angsten vandaan komen.

    Hoe dan ook, ik hou dit topic bij en zal posten wat eruit komt...

    Reageer
    #7

    Net uitslagen gehad, mijn urine en bloed zijn compleet doorgelicht en er zijn (8) foto's gemaakt van mijn wervelkolom, alle 3 de delen (dus nek, rug en onderrug)

    Gelukkig blijkt dat alles in orde is, goede bloedwaarden, laaag cholesterol, in mijn wervelkolom was ook niets te vinden. Met andere woorden: er is geen medische oorzaak te vinden voor mijn klachten.

    Mijn logische volgende stap is dat ik me nu weer ga wenden tot de huisarts om eens te kijken of ik met een psych kan praten om te achterhalen of er een psychische grondslag is voor mijn klachten...

    Reageer
    #8

    Is er aan lymeziekte gedacht, is eenvoudig in je bloed op te sporen en kan zich heel divers manifesteren. Succes,
    Sabine.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Ed, hoe gaat het?

    Reageer
    #10

    Denk aan acnes

    Reageer
    #11

    Heb je al aan acupunctuur gedacht. Die gaan op zoek naar de oorzaak van onverklaarbare klachten en vinden oplossingen die in de Westerse geneeskunde niet tevoorschijn komen.

     

    Reageer
    #12

    ik herken vrijwel het gehele klachtenpatroon, ook aan 1 zijde van het lichaam alleen dan juist rechts. Ben al compleet doorgelicht door een internist en mdl arts. Bij mij werd een langzaan werkende darm vastgesteld. Niks aan te doen, mee leren leven. Ik probeer nu verbetering te krijgen met probiotica maar het geeft een heel wisselend effect

    Reageer
Reageer op: Pijn in borst, rug, buik en meer…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief